Reseptit

Kasvismakaronilaatikko

Käynnistä uusi viikko käyntiin tällä herkullisella kasvismakaronilaatikolla. Edullista, terveellistä ja vieläpä lihatonta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Kasvismakaronilaatikko on kätevä tapa lisätä esimerkiksi lasten kasvisten syöntiä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvismakaronilaatikko

  • 5 dl tummia makaroneja
  • vettä + kasvisliemikuutio
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa

päälle:

  • juustoraastetta
  • (puolitettuja minitomaatteja)

Valmistusohje

Kasvismakaronilaatikko valmistuu helposti näin:

1.Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta kypsät makaronit siivilässä.

2. Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Silppua sipuli. Kuullota porkkanaraastetta ja sipulisilppua öljyssä pannulla muutamia minuutteja. Sekoita munat ja maito keskenään, mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla.

3. Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan, lisää sekaan sulatejuusto nokareina ja porkkana-sipuliseos. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta ja lisää päälle halutessasi muutamia puolitettuja minitomaatteja.

4. Kypsennä makaronilaatikko 200-asteisessa uunissa. Kypsyminen kestää noin 50-60 minuuttia uunin tehosta riippuen.

5. Tarjoa kasvismakaronilaatikko kasvissalaatin tai maustekurkkujen kanssa.

Vinkki: Kokeile myös makaronilaatikkoa kolmella juustolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään munaton makaronilaatikko

X