Vuosi 2016 koottuna

Huhhuh! Koska menneenä vuonna on tullut reissattua niin paljon, ajattelin ettei paljon muuta ole varmaan ehtinyt edes tapahtua. Tätä postausta kirjoittaessani kuitenkin huomasin, kuinka väärässä olinkaan.  Konehan oli väärällään kaikkia kivoja kuvia menneeltä vuodelta, jotka nostivat paljon muistoja mieleen. Onpa sitä ollut jälleen melkoisen tapahtumarikas vuosi.

Koska tosiaan ne Reissut 2016 on ihan omassa postauksessaan, yritin tähän kerrata vuotta noin muuten. Tässäpä se olisi, vuoteni 2016.

Tammikuu

Muutimme tähän nykyiseen asuntoomme hieman ennen joulua, joten olin tammikuussa vielä ihan intona kaikista asuntojutuista. Vaikka kodin laittamista ei niin paljon ollut, kun saimme asunnon melko valmiiksi jo jouluksi, tuntui uusi kämppä kuitenkin uudelta ja ihmeelliseltä.

Aurinkoisen Barcelonanreissun lisäksi taisimme fiilistellä tuota lumen määrää valtavat vaatekerrokset yllämme. Tammikuu oli meinaan todella kylmä! Töissäkin kävin tietenkin normaaliin tapaan ja tein hiljakseltaan jotain kursseja siinä sivussa, kuten koko vuoden.

Helmikuu

Helmikuussa pääasia taisi olla ruokajutuissa. Kävimme ruokaturisteilemassa Budapestissa, bloggaajaillassa Trattoriassa, teimme Trattoriaillan tarjoiluita vastaavat tapas-setit useasti meillä ja pidimme muita ruokailtoja ystävien luona. Nuo oikean yläkulman täytetyt bataatit pitääkin tehdä taas piakkoin. Niiden paputäytteestä saa helposti vegaanisen version!

Maaliskuu

Maaliskuussa fiksasin hiuksia Velvetin penkissä, kävin viinimessuilla Paviljongissa ja ihastuin Karu designin laukkuun.

Kevät taisi mennä aika pitkälti urheillessa ja arjen pyörityksessä noin muuten. Töissä pääsin touhuamaan muutamien videoprojektien parissa ja kevään aikana suoritin yliopistolla roikkumaan jääneitä kielikeskuksen kursseja, jotka vaativat läsnäoloa. Päivät olivat pitkiä, kun suuntasin monesti vielä luennoilta tekemään täyden työpäivän.

Huhtikuu

Huhtikuulta kuvamateriaalia oli aika niukasti saatavilla. Olin hullaantunut kevään aikana tankotanssiin ja kävin ensimmäiset ilmajoogatuntini. Kävimme tyttöjen kanssa myös läpi kevään salilla ja muutenkin urheilemassa ja useat aamutkin startattiin salilla. Se toimi hyvin vastapainona arjelle. Taisin myös haaveilla hieman kesän saapumisesta, kun olin kaivanut Instagramin täyteen kuvia Malediivien paratiisirannoilta.

Myös yksi ystäväpariskuntamme muutti Helsinkiin keväällä, jonka jälkeen olemme ikäväkseni nähneet harvemmin, mutta suunnanneet entistä useammin Vallilaan! Oikean alakulman kuva on ensimmäiseltä reissultamme heidän luokseen. Veimme kätevinä ilmapatjan tuparilahjaksi, jolloin yöpaikka on sieltä turvattu.

Toukokuu

Toukokuussa aloitin ihonhoitotalkoot, kävin kasvohoidoissa, päivitin ihonhoitotuotteet ja aloin valmistautua kesään. Pääsin myös fiilistelemään aurinkoisia päiviä ihanalla parvekkeellamme ja korkkaamaan kevään Consseilla. Kevään ensimmäiset kunnon mekkokelit kohdattiin tyttöjen kanssa Riiassa.

Kesäkuu

Kesäkuussa laitoimme parvekkeen minttiin, hamstrasimme sen täyteen viherkasveja ja nautimme kesästä. Kävimme metsäretkillä ja urheilimme tyttöjen kanssa ulkona esimerkiksi porrastreenien parissa. Festarikesä startattiin Sidewayseillä Teurastamolla, jossa satoi vettä aivan saavista kaatamalla. Keleistä huolimatta meillä oli aivan hullun hauska viikonloppu. Hauskanpidon lisäksi liikutuin jenkkiräppikeikalla lähes kyyneliin.

Loppukuusta suuntasimme vielä Tallinnaan pistämään kesäkuu purkkiin ja viettämään juhannusta.

Heinäkuu

Heinäkuu oli se the kesäkuukausi. Minulle on jäänyt mieleen iltauinnit Nikon kanssa pimenevässä kesäyössä Jyväsjärven rannalla, piknikit kaveriporukalla, sukujuhlat, iltalenkit, melontareissumme, viikonloppu Ikaalisissa, joka päättyi uima-allasjatkoihin ja seuraavan päivän aamujoogaan samaisen altaan äärellä, sekä kesän viimeisiin festareihin Tuomiston tilalla heinäkuun lopussa.

Heinäkuu oli kaiken kaikkiaan aivan ihanan huoleton ja kesäinen kuukausi. Parasta.

Elokuu

Elokuussa iltojen pimeneminen villin kesän jälkeen toi mukanaan aika ihanaa tunnelmaa. Mökkeilimme porukalla, fiilistelimme ihan vain koti-iltoja ja kaunista parveketta. Elokuussa laitoin taas elämäntavat vähän tarkempaan syyniin kesän jäljiltä ja aloitin Puren, jonka myötä myös salilla tuli käytyä ahkerasti. Punnitsin myös ruokani ja se ei ollutkaan yhtään niin hankalaa, kun miltä se ehkä aluksi kuulostaa.

Syksy toi myös työrintamalla uusia tuulia. Lähdin mukaan uuteen projektiin, jonka parissa tuli väännettyä muiden töiden ohessa. Saman projektin tiimoilta pääsin työskentelemään kokopäiväisesti kehitystehtäviin. Kulunut vuosi oli tähänastisen työhistoriani ehdottomasti merkittävin.

Syyskuu

Syyskuussa oli jo ihan kunnon syksy. Elin ihan Purekuplassa, treenasin kuin hullu, tein paljon töitä ja paiskin koulujuttuja pulkkaan ennen reissua. Syksylläkin tuli pyörittyä paljon myös metsässä. Keräsimme puolukoita, mustikoita ja sieniä. Lisäksi Nikolla oli kaverinsa soutuvene lainassa, jolla kävimme lähisaarissa.

Onneksi sain myös ystäväni innostumaan treenihommista, joten sosiaaliset suhteet tuli hoidettua myös treenien lomassa ja viikonloppuisin teimme yhdessä raakaleivonnaisia. Kätevää.

Syksyyn mahtui myös melkoinen määrä työmatkoja, jotka toivat kivaa vaihtelua perus arkiviikkoihin.

Lokakuu

Lokakuussa sain tietää uusista työkuvioista, jotka ottivat siinä vielä hetken selvitäkseen. Tilanteesta meinasi tulla vähän stressiä, mutta onneksi kaikkia lopulta menikin parhain päin. Mieli oli jo puoliksi tulevassa reissussa, mutta työmotivaatiokin oli kova. Muistan kuinka tuntui tavallaan hölmöltä lähteä juuri kun uusi työ oli vasta ehtinyt alkaa. Näin jälkikäteen ajateltuna loma teki kyllä aika hyvää, olihan siinä vuoden aikana kerennyt jo melkoisesti siihen mennessä hommia nimittäin paiskia.

Koska tiesin, että kohta lähdemme pitkäksi aikaa lämpöön, halusin nauttia täysillä syksystä. Käyttää pipoja, villapaitoja, kaulaliinoja ja kumisaappaita, sekä juoda paljon teetä. Niko sai minutkin jotenkin innostettua mukaan veneintoiluunsa (minun innostamiseen ei kyllä oikeasti suuria vaadita), joten ostimme myös veneen odottamaan ensi kesää.

Marraskuu

Ehdin juuri muuttaa tavarani uuteen toimistoon, kun lähdimme kohti Vietnamia. Reissujännä oli kova ja kotona pakattiin rinkkaa ja nähtiin kavereita vielä ennen lähtöä.

Aasian reissumme jää kieltämättä sellaiseksi jutuksi, jota tulemme muistelemaan lopun elämäämme. Viikot olivat täynnä ihan mielettömiä kokemuksia. Vietnam oli täynnä upeita maisemia, uuteen kulttuuriin tutustumista, ihanaa ruokaa ja loputtomia seikkailuja. Niko kosi minua Hoi Anissa ja se nyt toki jää reissulta varmasti mieleen yhtenä suurena muistona.

Joulukuu

Joulukuun starttasimme Kambodsassa. Parin kaupunkikohteen lisäksi vietimme todella paljon aikaa rannalla, sekä vietimme leppoisaa elämää saaristossa. Kuun puolivälissä oli aika palata takaisin Suomeen. Viiden viikon reissaamisen jälkeen fiilikset olivat aika kaksijakoiset. Tavallaan olisi tehnyt mieli jäädä elämään lomaonnea ikiajoiksi, mutta toisaalta oli ihana palata myös kotiin.

Heti ensimmäisellä viikolla oli yksi työmatka Helsinkiin, pääsimme näkemään Nikon vanhempien uuden koiravauvan ja viettämään joulua perheeni kanssa. Viimeistään siinä kohtaa tuntui aika kivalta palata takaisin kotiin.

Nyt alkanut vuosi näyttää olevan aika myös aika mieletön. Varmasti hyvin erilainen kuin viime vuosi. Tai oikeastaan mikään menneistä vuosista. Työrintamalla on varmasti tulossa paljon mielenkiintoisia projekteja ja myös henkilökohtaisessakin elämässä tulee tapahtumaan varmasti kaikenlaista. Pyrin pitämään myös tämän bloginkin menossa mukana, joten toivottavasti tästä tulee myös entisiä parempi blogivuosi!

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *