Kilpailut

Boho houkuttaa, tekotaiteellisuus ei – näin syntyy hienostuneen boheemi tyyli

Boho houkuttelee rentoudellaan ja leikkisyydellään. Annan Muuttumisleikkiin osallistunut Janna Engström kaipasi lisää uskallusta pukeutumiseensa.

Teksti:
Milla Muurimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Boho – rentoa, runsasta ja leikittelevää.

Boho houkuttelee rentoudellaan ja leikkisyydellään. Annan Muuttumisleikkiin osallistunut Janna Engström kaipasi lisää uskallusta pukeutumiseensa.

Janna Engström, 45, Tampere, sairaanhoitaja ja vahvuusvalmentaja: ”Boho kiinnostaa, kunhan tyyli ei ole tätimäinen tai tekotaiteellinen”

Annan Muuttuja Janna Engström ennen ja jälkeen -kuvissa.
Kampaaja Heidi Kainamo leikkasi Jannan tuuheaan tukkaan lyhyen, pukevan mallin. Sävyyn tuotiin pehmeyttä ja eloa muutamilla vaaleilla raidoilla.

”Pukeudun työssäni farkkuihin, t-paitaan ja tennareihin, sillä niissä on helppo ja mukava olla. Vapaalla tykkään leikitellä erilaisilla asuilla. Kesäisin käytän mekkoja ja paljon asusteita. Talvea kohden ikään kuin lakastun ja uskallus hiipuu.

Vielä pari vuotta sitten pukeuduin ainoas­taan mustaan ja harmaaseen, nyt olen värien suhteen kaikkiruokainen. Seuraan väritrendejä ja poimin niitä herkästi omaan vaatekaappiini.

Ihailen rokahtavaa tyyliä, mutta koen, ettei se sovi minulle. Toivoisin enemmän uskallusta omaan lookiini, minua ei haittaa olla ”joulukuusi”. Boheemi tyyli kiinnostaa, kunhan se ei ole tätimäinen tai tekotaiteellinen.

Lue myös: Mukavuudenhaluisen Piritta Hagmanin tyyli on rento ja boheemi: ”Haluan olla helposti lähestyttävä, ei pyntätty”

Annan Muuttuja Janna Engström meikattavana.
Meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen piti silmämeikin hyvin kevyenä, sillä Jannan tummat silmät eivät juuri meikkiä kaipaa. Huulille Ilkka valitsi nuorekkaan luumun sävyn.

Normaaliin arkimeikkiini kuuluvat ripsiväri ja silmänrajauskynä. Huulipuna tuntuisi kivalta, mutta en osaa käyttää sitä. Hiusteni tyyliä olen aina vaihdellut paljon. ”Anna harmaiden näkyä” on ollut teemani viime aikoina.

Nyt muuttumisleikin jälkeen olen tyytyväinen, etten kasvattanut harmaitani kokonaan esiin, sillä rakastan uutta hiusväriä, se tuntuu luonnolliselta ja pehmeäl­tä. Huulipunan tumma sävy tuntuu hurjalta, mutta ainakaan se ei tee tätimäistä vaikutelmaa.

Stailistin valitsema asu yllätti, ja ymmärrän vasta nyt kuvan nähtyäni miten kivalta kahden eri kuosin yhdistäminen näyttää.”

Jannan tyylin kulmakivet

Annan Muuttuja Janna Engström.
Boho-tyyli voi syntyä esimerkiksi erilaisia kuoseja yhdistelemällä.

Meikki

Tumma huulipuna näyttää upealta tummanruskeiden silmien parina. Se on myös moderni ja nuorekas sävyvalinta huuliin.

Hiukset

Lyhyt malli tuo kasvot esiin, ja paksu hiuslaatu takaa sen, ettei kampaus näytä ikinä lässähtäneeltä.

Korvakorut

Suuret korvakorut pääsevät oikeuksiinsa, kun hiusmalli on lyhyt.

Boho

Boheemia tyyliä voi toteuttaa hienostuneesti sekoittamalla samankaltaisia kuoseja keskenään. Mekon ja housujen yhdistelmä on rento ja monikäyttöinen.

X