Kilpailut

Kuka oli Linnan juhlien upein? Äänestä ja voita 925 euron arvoinen Kalevala Koru!

Kuka häikäisi tänä vuonna Linnan juhlissa? Äänestä illan kauneinta pukua ja voita Kalevala Korun upea kaulakoru.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Niclas Mäkelä, Pekka Mustonen

1. Jenni Haukio

Jenni Haukion yllä oli tänä vuonna vihreä, linjoiltaan yksinkertainen silkkipuku. Puvun on suunnitellut Vuoden nuori suunnittelija 2017 -palkinnon voittaja Heidi Karjalainen ja ommellut sekä kaavoittanut mallimestari Karina Pekola.

2. Minttu Räikkönen

Formula-kuski Kimi Räikkösen vaimo Minttu Räikkönen saapui Linnan juhliin upeasti laskeutuvassa petrolin värisessä iltapuvussa. Puvussa oli näyttävä laahus.

3. Jaana Pelkonen

Kansanedustaja Jaana Pelkonen asteli Presidentinlinnaan kullan- ja vihreänsävyissä hehkuvassa näyttävässä puvussa, joka yhdistelee pitsiä ja satiinia. Puku on tuttuun tapaan muotisuunnittelija Teemu Muurimäen käsialaa.

4. Sofia Vikman

Kansanedustaja (kok.) Sofia Vikmanin asu on veistoksellinen kokonaisuus: siinä yhdistyvät Anne-Mari Pahkalan suunnittelema silkkinen, punainen juhlapuku ja Eero Hintsasen käsityönä valmistamat hopeakorut.

5. Seela Sella

Näyttelijä Seela Sella, 80, asteli Linnan juhliin Auli Turtiaisen suunnittelemassa näyttävässä, nahkaisessa iltapuvussa. Kaulassaan Seelalla oli Olli Lindroosin suunnittelema kaulakoru, jossa säteilee vihertävä jaloberylli.

6. Sandra Tähti

Urheilija Leo-Pekka Tähden vaimo Sandra Tähti häikäisi Johanna Lätin suunnittelemassa klassisessa, punaisessa iltapuvussa. Huomaa hauska lettikampaus. Korvissaan Sandralla oli Alpo Tammen suunnittelemat korvakorut.

7. Saana Kemppainen

 

Hiihtäjä Iivo Niskasen kihlattu Saana Kemppainen oli pukeutunut kapealinjaiseen, säkenöivään kultaiseen mekkoon, jossa oli syvään uurrettu kaula-aukko ja maltillinen laahus.

8. Sirpa Selänne

Kiekkolegenda Teemu Selänteen vaimo Sirpa Selänne juhli Linnassa hopeisessa, kimaltavassa iltapuvussa.

9. Marketa Häkkinen

Formulalegenda Mika Häkkisen vaimo Marketa Häkkinen pukeutui Linnan juhliin itse suunnittelemaansa takkimaiseen, valkoiseen juhlapukuun, jossa oli huima laahus.

10. Aino-Kaisa Saarinen

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen olkaimeton, herkkä pitsipuku paljasti siron urheilijan lihaksikkaat käsivarret. Johanna Lätin suunnittelema puku nähtiin Aino-Kaisan yllä jo vuonna 2015 Urheilugaalassa. Nyt klassiseen pukuun oli lisätty hieman yksityiskohtia. Aino-Kaisalla oli Mari Isopahkalan Lapponialle suunnittelemat korut.

11. Alma

Poptähti Alma eli Alma Miettinen, 21, asteli Linnan juhliin uniikissa, nahkaisia yksityiskohtia sisältävässä juhla-asussa. Asun on suunnitellut vaatesuunnittelija Mert Otsamo. Tummanpuhuvan juhla-asun selkään on brodeerattu nahkainen, Suomen vaakunasta tuttu Suomen leijona.

12. Elina Kiikko

Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikko oli pukeutunut Riikka Ikäheimon suunnittelemaan kultaiseen iltapukuun, jossa on pitsiä ja paljetteja.

13. Susanna Koski

Susanna Koski (kok.) saapui Linnan juhliin Marita Huurinaisen suunnittelemassa valkoisessa poronnahkapuvussa, jonka toinen olkapää on paljas. Minkkikaulapannassa on 200 timanttia. Kosken korut suunnitteli mestarikultaseppä Jouni Salo Alexander Tillanderilta.

14. Ly Jürgenson

Jalkapallolegenda Jari Litmasen vaimo Ly Jürgensonin musta iltapuku kohahdutti rohkeudellaan.

15. Maria Guzenina

Maria Guzenina oli pukeutunut liekehtivän punaiseen iltapukuun.

16. Vanessa Kurri

Malli, juontaja  Vanessa Kurri saapui Linnan juhliin miehensä Jari Kurrin kanssa. Vanessa oli pukeutunut Teemu Muurimäen suunnittelemaan iltapukuun ja Kirsti Doukasin suunnittelemaan Pohjoinen valo -kokoelman uniikkiin rintakoruun.

17. Emma Kari

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari juhli itsenäisyyspäivää Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa iltapuvussa, joka oli valmistettu merien muovijätteestä. Vihreän puvun on ommellut aikoinaan turvapaikanhakijana Suomeen saapunut Mustafa Ghafori.

18. Satu Taiveaho

Satu Taiveahon yllä nähtiin Anne-Mari Pahkalan suunnittelema kaunis sulkateemainen puku, jonka ajatuksena on kunnioittaa sota-ajan sukupolvia ja erityisesti sota- ja orpolapsia. Sadun mukaan puvun sulat ja höyhenet symboloivat tyhjäksi jäänyttä kotipesää.

19. Kerttu Niskanen

Hiihtäjä Kerttu Niskanen juhli sisarensa Katri Niskasen suunnittelemassa upeassa, kullanvärisessä iltapuvussa, joka paljasti kyljen.

20. Angelika Klas-Fagerlund

Oopperalaulaja Angelika Klas-Fagerlund oli pukeutunut Jukka Rintalan suunnittelemaan iltapukuun, jossa huomio kiinniittyy näyttävään art deco -kuviointiin.

Korjattu 8.12.2017 klo 13.24 Saana Kemppaisen nimi.

X