Kilpailut

Kuka oli Linnan juhlien upein? Äänestä ja voita 925 euron arvoinen Kalevala Koru!

Kuka häikäisi tänä vuonna Linnan juhlissa? Äänestä illan kauneinta pukua ja voita Kalevala Korun upea kaulakoru.
6.12.2017 Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Niclas Mäkelä, Pekka Mustonen

1. Jenni Haukio

Jenni Haukion yllä oli tänä vuonna vihreä, linjoiltaan yksinkertainen silkkipuku. Puvun on suunnitellut Vuoden nuori suunnittelija 2017 -palkinnon voittaja Heidi Karjalainen ja ommellut sekä kaavoittanut mallimestari Karina Pekola.

2. Minttu Räikkönen

Formula-kuski Kimi Räikkösen vaimo Minttu Räikkönen saapui Linnan juhliin upeasti laskeutuvassa petrolin värisessä iltapuvussa. Puvussa oli näyttävä laahus.

3. Jaana Pelkonen

Kansanedustaja Jaana Pelkonen asteli Presidentinlinnaan kullan- ja vihreänsävyissä hehkuvassa näyttävässä puvussa, joka yhdistelee pitsiä ja satiinia. Puku on tuttuun tapaan muotisuunnittelija Teemu Muurimäen käsialaa.

4. Sofia Vikman

Kansanedustaja (kok.) Sofia Vikmanin asu on veistoksellinen kokonaisuus: siinä yhdistyvät Anne-Mari Pahkalan suunnittelema silkkinen, punainen juhlapuku ja Eero Hintsasen käsityönä valmistamat hopeakorut.

5. Seela Sella

Näyttelijä Seela Sella, 80, asteli Linnan juhliin Auli Turtiaisen suunnittelemassa näyttävässä, nahkaisessa iltapuvussa. Kaulassaan Seelalla oli Olli Lindroosin suunnittelema kaulakoru, jossa säteilee vihertävä jaloberylli.

6. Sandra Tähti

Urheilija Leo-Pekka Tähden vaimo Sandra Tähti häikäisi Johanna Lätin suunnittelemassa klassisessa, punaisessa iltapuvussa. Huomaa hauska lettikampaus. Korvissaan Sandralla oli Alpo Tammen suunnittelemat korvakorut.

7. Saana Kemppainen

 

Hiihtäjä Iivo Niskasen kihlattu Saana Kemppainen oli pukeutunut kapealinjaiseen, säkenöivään kultaiseen mekkoon, jossa oli syvään uurrettu kaula-aukko ja maltillinen laahus.

8. Sirpa Selänne

Kiekkolegenda Teemu Selänteen vaimo Sirpa Selänne juhli Linnassa hopeisessa, kimaltavassa iltapuvussa.

9. Marketa Häkkinen

Formulalegenda Mika Häkkisen vaimo Marketa Häkkinen pukeutui Linnan juhliin itse suunnittelemaansa takkimaiseen, valkoiseen juhlapukuun, jossa oli huima laahus.

10. Aino-Kaisa Saarinen

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen olkaimeton, herkkä pitsipuku paljasti siron urheilijan lihaksikkaat käsivarret. Johanna Lätin suunnittelema puku nähtiin Aino-Kaisan yllä jo vuonna 2015 Urheilugaalassa. Nyt klassiseen pukuun oli lisätty hieman yksityiskohtia. Aino-Kaisalla oli Mari Isopahkalan Lapponialle suunnittelemat korut.

11. Alma

Poptähti Alma eli Alma Miettinen, 21, asteli Linnan juhliin uniikissa, nahkaisia yksityiskohtia sisältävässä juhla-asussa. Asun on suunnitellut vaatesuunnittelija Mert Otsamo. Tummanpuhuvan juhla-asun selkään on brodeerattu nahkainen, Suomen vaakunasta tuttu Suomen leijona.

12. Elina Kiikko

Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikko oli pukeutunut Riikka Ikäheimon suunnittelemaan kultaiseen iltapukuun, jossa on pitsiä ja paljetteja.

13. Susanna Koski

Susanna Koski (kok.) saapui Linnan juhliin Marita Huurinaisen suunnittelemassa valkoisessa poronnahkapuvussa, jonka toinen olkapää on paljas. Minkkikaulapannassa on 200 timanttia. Kosken korut suunnitteli mestarikultaseppä Jouni Salo Alexander Tillanderilta.

14. Ly Jürgenson

Jalkapallolegenda Jari Litmasen vaimo Ly Jürgensonin musta iltapuku kohahdutti rohkeudellaan.

15. Maria Guzenina

Maria Guzenina oli pukeutunut liekehtivän punaiseen iltapukuun.

16. Vanessa Kurri

Malli, juontaja  Vanessa Kurri saapui Linnan juhliin miehensä Jari Kurrin kanssa. Vanessa oli pukeutunut Teemu Muurimäen suunnittelemaan iltapukuun ja Kirsti Doukasin suunnittelemaan Pohjoinen valo -kokoelman uniikkiin rintakoruun.

17. Emma Kari

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari juhli itsenäisyyspäivää Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa iltapuvussa, joka oli valmistettu merien muovijätteestä. Vihreän puvun on ommellut aikoinaan turvapaikanhakijana Suomeen saapunut Mustafa Ghafori.

18. Satu Taiveaho

Satu Taiveahon yllä nähtiin Anne-Mari Pahkalan suunnittelema kaunis sulkateemainen puku, jonka ajatuksena on kunnioittaa sota-ajan sukupolvia ja erityisesti sota- ja orpolapsia. Sadun mukaan puvun sulat ja höyhenet symboloivat tyhjäksi jäänyttä kotipesää.

19. Kerttu Niskanen

Hiihtäjä Kerttu Niskanen juhli sisarensa Katri Niskasen suunnittelemassa upeassa, kullanvärisessä iltapuvussa, joka paljasti kyljen.

20. Angelika Klas-Fagerlund

Oopperalaulaja Angelika Klas-Fagerlund oli pukeutunut Jukka Rintalan suunnittelemaan iltapukuun, jossa huomio kiinniittyy näyttävään art deco -kuviointiin.

Korjattu 8.12.2017 klo 13.24 Saana Kemppaisen nimi.

Voita Kalevala Korun upea Pohjantähti-riipus!

Kalevala Korun Pohjantähti-riipus on valmistettu 14 karaatin valkokullasta ja sitä koristaa häikäisevä timantti. Riipuksen ketjun pituus on 45 cm.

Upean korun on suunnitellut Kirsti Doukas ja sen arvo on 925 euroa.

Voita Kalevala Korun Pohjantähti-riipus

 

Äänestys päättyy 27.12.2017 klo 23.59. Koru arvotaan tuohon mennessä osallistuneiden kesken. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Kommentit (17)

Korjatkaa nyt Iivon kumppanin nimi kilpailun pitämiseksi oikeana. Hän on Saana, ei Satu.

Härskiä, kun puku on napaan saakka auki, oli sitten isot tai pienet rinnat… Onneksi makuja on monia, mutta kyllä on kamalia osa puvuista. Olikohan Sirpa käynyt lainkaan kampaajalla?

Samaa ajattelin. Lisäksi tuli mieleen joidenkin puvuista yöasu. Tasavallan ensimmäisen naisen ja Minttu Räikkösen puvut olivat mielestäni kauneimmat, ja valinta pukujensa kesken oli vaikea. Jenni Haukion puku vei lopulta voiton, eikä suinkaan siitä syystä, että on presidentin puoliso, vaan siitä syystä, että pukeutumisensa tilaisuudesta riippumatta on tyylikästä, aistikasta, sekä tilanteen mukainen.

Korjatkaa nyt Iivon kumppanin nimi kilpailun pitämiseksi oikeana. Hän on Saana, ei Satu.

Ja nämä ovat toimittajan mielestä 20 kauneinta?
20 kuvatuinta ehkä.

Olisi ollut virkistävää, että olisitte löytäneet kuviin kauniita pukuja, vaikka kantaja ei olisikaan julkkis. Esim. Mika Aaltolan seuralainen tai vuoden pakolaismiehen puoliso kuuluisivat mielestäni kuviin.

Näistä Vanessa Kurri on ykkönen. Sisäinen kauneus loistaa hänestä ulkoisen lisäksi.

Kyllä ylikaikkien komein ja upein oli Kimi Räikkönen , hänen puku oli just kaikkien mittasuhteiden mukaan ja lisukkeineen ylivertaisen upea, hän kantaa itsensä luontevalla ryhdikkyydellä, hänellä oli hiukset leikattu ja siloiteltu nätisti, ja kokonaisuus niin tyylikäs mies. Toinen upea mies frakissaan oli Mika Häkkinen, hän myös oli täysin huoliteltu asussaan ja kokonaisuutena. Kyllä naiset häviää näiden miesten täydellisyydelle. nämä miehet ovat oppineet pukeutumisen ja juhlaan valmistautumisen pikku finessit.
Naisilla on joitakin tosi kauniita asuja mutta jotain on rempallaan kokonaisuudessa, esim. kampauksia puuttuu, tai liian avonaisia kaula aukkoja silloin kun ei ole mitään näytettävää, eikä sellainen rintojen esittely ole ollenkaan sopivaa itsenäisyys juhlassa presidentin linnassa.

Nooh… Kimi Räikkösellä näyttäisi juhlapukeutumisen ”finessit” olevan vielä vähän hakusessa, kun oli frakkitilaisuuteen pannutkin päällensä smokin.
Mutta yrittänyttähän ei laiteta!

Miksi missään ei näy sitä upeaa naista ja upeaa pukua , joka äkkiä vain vilahti kamerassa.? En yhtään tiedä kuka hän oli, mutta hänellä oli upea asu, valkoinen mekko jossa yksi roikkuva hiha joka oli suomenlipun sininen..? Tiedättekö ketä tarkoitan? Jos joku osaisi kertoa kuka hän on ja näyttää kuva tästä asusta, olisin erittäin kiitollinen!

Kiva, että Saanan asua kutsutaan mekoksi, todella ammattilaisen kommetti, tiedoksi mekko ei ole juhlapuku.

Jenni Haukion puku oli pettymys. Malli oli kaunis, mutta kangas mitäänsanomattoman värinen, olkoonkin silkkiä tai mitä tahansa. Jos väri olisi mikä tahansa raikas puhdas väri ja enemmän hohtava, olisi kaunis mallikin tullut hyvin esille. Nyt näytti kyllä juhlavuoteen turhan mitättömältä. Onneksi Jenni on kaunis ja kantaa vaatteen kuin vaatteen kauniisti.
Kerttu Niskasella, Jaana Pelkosella ja Vanessa Kurrilla kauneimmat iltapuvut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *