Kruunaisitko kenties jonkun heistä vuoden 2019 Linnan juhlien kuningattareksi?
Kruunaisitko kenties jonkun heistä vuoden 2019 Linnan juhlien kuningattareksi?
Kilpailut

Kuka oli Linnan juhlien upein? Äänestä ja voita 990 euron arvoinen Silja Linen risteily ylellisessä Commodore-hytissä

Kenellä oli Linnan juhlien kaunein puku vuonna 2019? Äänestä ja voita 990 euron arvoinen Silja Linen risteily ylellisessä Commodore-hytissä.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Mirva Kakko

Kenen Linnan juhlat tyyli vuoden 2019 itsenäisyyspäivän vastaanotolla oli suosikkisi? Katso kuvat, lue asuista ja tee lopullinen päätöksesi. Äänestämällä osallistut kilpailuun, jossa yksi onnellinen voittaa 990 euron arvoisen Silja Linen risteilyn ylellisessä Commodore-hytissä!

1. Jenni Haukio

Jenni Haukio pukeutui vuoden 2019 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla jo toistamiseen Sari Nordströmin kiiltäväpintaiseen, fuksianpunaiseen silkkiluomukseen. Edellisen kerran Haukio nähtiin pitsikoristeisessa, kauniissa mekossa vuoden 2015 Linnan juhlissa. Silloin mekossa oli vain yksi olkain – tänä vuonna uusiokäytetyssä juhla-asussa nähtiin pitsiset hihat. Lue lisää tästä!

Jenni Haukio Linnan juhlat 2019

Jenni Haukion vuoden 2015 pukuun oli lisätty hihat.

2. Jaana Pelkonen

Kansanedustaja Jaana Pelkonen saapui Linnan juhliin valkoisessa puvussa, jota on siivitetty kultaisilla koruilla. Jaanan puku on muotisuunnittelija Teemu Muurimäen käsialaa. Sen on ommellut Sari Hörkkö. Vyö sekä kiillotetusta messingistä tehdyt korut ovat puolestaan koruseppä Anu Ekin tekemiä. Lue lisää tästä!

Jaana Pelkonen

Jaana Pelkonen saapui Linnaan valkoisessa puvussa.

3. Elina Kanerva

Elina Kanerva, 50, saapui Linnan juhliin kirkkaan oranssissa, yksihihaisessa, pitkässä mekossa. Mekko on Anne-Mari Pahkalan suunnittelema. Oranssi on yksi Elinan lempiväreistä. Hän ajattelee, että pukeutumisessa yksinkertainen on tyylikästä ja kaunista. Lue lisää tästä!

– Kaikki muutkin vaatteeni ovat aika minimalistisia, Elina Kanerva kuvailee tyyliään.

Elina Kanerva pukeutui lempiväriinsä.

4. Sanna Mönkkönen

Taidemaalari Manuela Boscon taideteos Ja keskellä virtaa joki nähtiin tänä vuonna Linnan juhlissa, sillä Manuelan teos koristi entisen telinevoimistelun arvokisamitalisti Jari Mönkkösen puolison, Sanna Mönkkösen iltapukua. Sanna kertoi ennen Linnan juhlia halunneensa Manuelan maalauksen pukuunsa, sillä ne ovat antaneet parille voimaa viime vuosien aikana. Lue lisää tästä!

Telinevoimistelun arvokisamitalisti Jari Mönkkösen puolison, Sanna Mönkkösen iltapukua koristaa Manuela Boscon maalaus.

Telinevoimistelun arvokisamitalisti Jari Mönkkösen puolison, Sanna Mönkkösen iltapukua koristi Manuela Boscon maalaus.

5. Maria Guzenina

Kansanedustaja Maria Guzeninalla, 50, oli Linnan juhlissa yllään rubiininpunainen silkkimekko pitkällä laahuksella. Mekko on Birgitta Sanningin suunnittelema. Mekossa on toisella puolella ilmava, melkein siipimäinen hiha, kun taas toinen puoli on hihaton. Maria kertoo Birgittan suunnitelleen uniikin puvun kuvastamaan kantajansa elämää – se on suunniteltu modernille, itsenäiselle ja vapaalle naiselle. Lue lisää tästä!

Maria Guzeninan puku kuvastaa kantajaansa.

Maria Guzenina suorastaan sädehti punaisessa silkkipuvussa.

6. Sari Helin

Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä ja yrittäjä Sari Helin saapui Linnan juhliin ruotsalaisen By Malinan smaragdinvihreässä ja leopardikuvioidussa samettimekossa. Sari kertoo, että mekko oli edullinen näyttämättä silti halpamuodilta. Tästä huolimatta Sari kuitenkin mietti, voiko hän sittenkään laittaa kyseistä mekkoa Linnan juhliin. Ruotsin prinsessa Sofia nimittäin piti samaa mekkoa vähän aikaa sitten. Sari sai minikriisin, mutta tuli siihen johtopäätökseen, että laittaa silti mekon ylleen. Lue lisää tästä!

Sari Helin

Sari Helin saapui Linnan juhliin smaragdinvihreässä ja leopardikuvioidussa samettimekossa.

7. Sanna Marin

Ministeri Sanna Marin saapui Linnan juhliin ilmavasti hulmuavassa, punaisessa juhlapuvussa. Puvussa oli vain yksi olkain sekä jännittävä, viittamainen yläosa. Lue lisää tästä!

Sanna Marin

Sanna Marin saapui Linnan juhliin ilmavasti hulmuavassa, punaisessa juhlapuvussa.

8. Bella Forsgrén

Kansanedustaja Bella Forsgrén osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Linnan juhliin. Bella juhli Anne-Mari Pahkalan iltapuvussa. Juhla-asun tarkoituksena on kertoa Bellan oma tarina. Asussa on Bellan mukaan hänen itsensä näköistä twistiä – kultainen ja elegantti mekko huokuu Bellalle tärkeitä elementtejä kuten iloa, rauhaa ja ylpeyttä. Lue lisää tästä!

Lultainen ja elegantti mekko huokuu Belalle tärkeitä elementtejä: iloa, rauhaa ja ylpeyttä.

Kultainen ja elegantti mekko huokuu Belalle tärkeitä elementtejä: iloa, rauhaa ja ylpeyttä.

9. Li Andersson

Kansanedustaja ja opetusministeri Li Andersson on nähty useampana vuotena Linnan juhlissa samassa tummassa mekossa, mutta tänä vuonna hän oli valinnut ylleen jotain muuta: sinisävytteisen puvun, jota koristaa kaunis kukkaprintti. Mekon hihojen muotoilu antoi iltapuvulle kimonomaisen vaikutelman. Asukokonaisuuden kruunasi musta laukku. Lue lisää tästä!

Li Andersson

Li Andersson edusti kauniissa mekossa, jota koristaa aasialaishenkinen printti.

10. Emma Kari

Kansanedustaja Emma Kari juhli Linnan juhlissa jo neljättä kertaa suunnittelija Anne-Mari Pahkalan iltapuvussa. Asullaan Emma haluaa nostaa esille kiertotaloutta sekä uudelleen käyttämisen mahdollisuuksia. Puvussa yhdistyy uutta ja vanhaa. Pukuun on käytetty osittain jo aiemmin lainaukseen tuotetun ilta-asun materiaaleja, joille on nyt annettu uusi muoto. Suurin osa puvun materiaaleista on uusiokäytössä aina vetoketjusta lähtien. Linnan juhlien jälkeen Emman asu siirtyy vuokrattavaksi Vaatelainaamo Vaatepuuhun. Lue lisää tästä!

Emma Karin iltapuvun voi vuokrata itselleen Linnan juhlien jälkeen – koska se on ekologista.

Emma Karin iltapuvun voi vuokrata itselleen Linnan juhlien jälkeen – koska se on ekologista.

11. Reeta Vestman

Näyttelijä-laulaja Reeta Vestman pukeutui Linnan juhliin muotisuunnittelija Teemu Muurimäen design-mekkoon. Uniikin muotiluomuksen on ommellut Sari Hörkkö. Juhla-asua koristivat kultaiset yksityiskohdat. Lue lisää tästä!

Eteerinen Reeta Vestman ihastutti nuden ja kullan värisessä design-mekossa.

12. Maria Ohisalo

Sisäministeri Maria Ohisalo saapui Linnan juhliin Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa tummanvihreässä iltapuvussa. Mekon kankaan valmistamiseen on käytetty suomalaista kierrätyskuitua, joka pystytään kierrättämään kerta toisensa jälkeen lähes hiilineutraalisti. Asukokonaisuuden viimeistelee Pahkalan ja Eero Hintsasen yhteisestä SULA-korumallistosta kotoisin olevat, upeat hopeiset riipuskorvakorut. Lue lisää tästä!

Maria Ohisalon Linnan juhlien asu.

Maria Ohisalo luotti suomalaiseen laatudesigniin.

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

X