Kilpailut

Kuka oli vuoden 2018 Linnan juhlien kuningatar? Äänestä ja voita Kalevala Korun upea 1295 euron arvoinen Suojassa-riipus!

Kuka loisti tänä vuonna Linnan juhlissa? Äänestä illan kauneinta pukua ja voita Kalevala Korun 14 karaatin kullasta valmistettu upea kaulakoru.

Teksti:
Aino Haaparanta, Hilppa Alanko
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Onko joku heistä mielestäsi vuoden 2018 Linnan juhlien kuningatar?

Kuka loisti tänä vuonna Linnan juhlissa? Äänestä illan kauneinta pukua ja voita Kalevala Korun 14 karaatin kullasta valmistettu upea kaulakoru.

Linnan juhlien seuraaminen on suomalaisten suosikkipuuhaa itsenäisyyspäivänä. Kenet kruunaisit vuoden 2018 Linnan juhlien kuningattareksi?

1. Jenni Haukio

Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio pukeutui vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Aalto-yliopistossa tehtyyn iltapukuun. Näyttävä ja laadukas puku on tehty koivusta. Lue lisää Jenni Haukiosta tästä!

Jenni Haukio

 

2. Anna Puu

Laulaja ja vuoden Roosa nauha -suunnittelija Anna Puu saapui Linnan juhliin näyttävässä futuristisessa muotiluomuksessa. Oranssinpunainen iltapuku on suunnittelija Teemu Muurimäen käsialaa. Puvun toteutuksesta on vastannut ompelija Sari Hörkkö ja asun kiiltävän, rosterista valmistetun korsettiosan toteutuksesta korumuotoilija Anu Ek. Lue lisää Anna Puusta tästä!

3. Krista Pärmäkoski

Hiihtäjä Krista Pärmäkosken puvussa on kultaa ja hopeaa. Värit kuvastavat hänen urasaavutuksiaan. Krista voitti Pyeongchangissa talviolympialaisissa Suomelle kolme mitalia: kaksi pronssia ja yhden hopean.  Lue lisää Krista Pärmäkoskesta tästä!

Krista Pärmäkoski

4. Emma Kari

Vihreiden kansanedustaja Emma Karin fuksianpunainen asu lähettää vakavan viestin: joka kolmas nainen Suomessa kokee elämänsä aikana väkivaltaa. Puku on osa Naisten linjan kanssa yhteistyössä toteutettua Se kolmas -kampanjaa, jonka tarkoituksena on rikkoa naisten kokeman väkivallan ympärille kietoutuvaa hiljaisuutta ja häpeää. Lue lisää Emma Karista tästä!

Emma Kari

5. Jaana Pelkonen

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen nähdään Linnan juhlissa ranskalaisen huippusuunnittelijan Roland Mouret’n iltapuvussa. Se oli todellinen löytö, sillä Jaana hankki pukunsa netistä. Jaana tilasi puvun alun perin ystävänsä juhlia varten sillä ajatuksella, että hän käyttää sitä vielä monta kertaa uudestaankin. Klassisen, keltaisen puvun materiaali on Jaanan mukaan villaa.  Lue lisää Jaana Pelkosesta tästä!

Jaana Pelkonen

6. Maria Guzenina

SDP:n kansanedustaja ja espoolainen kaupunginvaltuutettu Maria Guzenina pukeutui tänä vuonna Linnan juhliin valmiiseen pukuun, jota on hiukan tuunattu. Merkki on Ril’s, sama, jota Maria on kuullut Ruotsin prinsessa Victoriankin suosivan. Lue lisää Maria Guzeninasta tästä!

Maria Guzenina ja Kari Mokko

7. Sofia Vikman

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman saapui itsenäisyyspäivän vastaanotolle tuttuun tapaan Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa veistoksellisessa asussa. Juhlapuvun materiaalina on käytetty paljettia ja silkkiä. Asun tavoitteena on ollut kuvastaa pohjoisen luonnon veistoksellista eleganssia. Lue lisää Sofia Vikmanista tästä!

Sofia Wikman

8. Elina Kiikko

Elina Kiikon upea vihreä juhlapuku on Lontoosta. Ilkka Kanervan puoliso on ollut Linnan juhlien näyttävimpiä pukeutujia jo vuosien ajan. Lue lisää Elina Kiikosta tästä!

9. Susanna Koski

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski pukeutui kullanväriseen pukuun, joka on vaatesuunnittelija Marita Huurinaisen suunnittelema. Pukuun kuuluu näyttävä viljan tähkistä tehty pääkoriste, joka on maskeeraaja-kampaaja Petra Kuntsin valmistama. Lue lisää Susanna Koskesta tästä!

Susanna Koski

10. Alexandra Escat

Suomen oman Hollywood-tähden, näyttelijä Jasper Pääkkösen mallirakas Alexandra Escat, 33, kantoi Mert Otsamon suunnittelemaa kultaista paljettiasua. Korusuunnittelija A. Tillander on tehnyt Alexandralle uniikit, Mert Otsamon niin ikään suunnittelemat korvakorut. Lue lisää Alexandra Escatista tästä!

Alexandra Escat

11. Mariska

Laulaja Mariskan eli Anna Maria Rahikaisen herkän valkoisen mekon etuosa on kirjailtu jäähilekuvioita. Mert Otsamon suunnittelema asu kuvastaa ilmastonmuutoksen aiheuttamia muutoksia. Lue lisää Mariskasta tästä!

Mariska

12. Pihla Viitala

Muun muassa Hölmö nuori sydän -elokuvaa sekä Karppi- ja Ivalo-sarjoja tähdittävä näyttelijä Pihla Viitala asteli Linnan juhliin metsänvihreässä Mert Otsamon muotiluomuksessa. Lue lisää Pihla Viitalasta tästä!

13. Anna Perho

Toimittaja ja tv-tuottaja Anna Perhon valinta Linnan juhlat -puvuksi oli Katri Niskasen suunnittelema valkoinen silkkipuku, jossa on korkeat kaulukset, pitkät hihat ja liehuvat laahukset. Elegantti juhla-asu paljasti sensuellisti Annan selän. Lue lisää Anna Perhosta tästä!

14. Piia Pasanen

Uutisankkuri Piia Pasanen on selostanut Linnan juhlia Ylelle usean vuoden ajan. Tänä vuonna Piia ei saapunut Linnaan työtehtävissä vaan kutsuttuna. Piia saapui vastaanotolle yllään karkkipinkki, pitkähihainen, selästä avoin ja kauttaaltaan lasihelmillä koristeltu puku. Marilynmaisesti kimalteleva mutta elegantti puku on muotisuunnittelija Teemu Muurimäen käsialaa. Puvun toteutuksesta on vastannut ompelija Anna PérezLue lisää Piia Pasasesta tästä!

Piia Pasanen ja Tomi Einonen

15. Ida Elina

Pop-kanteletar Ida Elina saapui Linnan juhliin Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa juhla-asussa. Linnan juhlien jälkeen elegantti asu saa toimia esiintymisasuna. Vintagea henkivä asu on valmistettu laadukkaasta silkistä. Lue lisää Ida Elinasta tästä!

Ida Elina
X