Kilpailut

Mari vaihtoi farkut liehuviin helmoihin ja muuttui blondista punapääksi – näin syntyi naisellinen tyyli

Kukkahame, korkeat korot ja tumma silmämeikki ovat Annan Muuttumisleikkiin osallistuneen Mari Kärkkäisen uuden tyylin kulmakivet. Uskonnollisesta yhteisöstä irtautunut Mari halusi oppia leikittelemään meikillä ja korostamaan naisellisuuttaan. Nyt hänellä on viimein siihen lupa.

Teksti:
Milla Muurimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä

– Väri on ihana, ja vaikka en yleensä pidä kiharretuista hiuksista, nämä näyttävät hyvältä, Annan Muuttumisleikkiin osallistunut Mari Kärkkäinen sanoo.

Kukkahame, korkeat korot ja tumma silmämeikki ovat Annan Muuttumisleikkiin osallistuneen Mari Kärkkäisen uuden tyylin kulmakivet. Uskonnollisesta yhteisöstä irtautunut Mari halusi oppia leikittelemään meikillä ja korostamaan naisellisuuttaan. Nyt hänellä on viimein siihen lupa.

Toimistotyöntekijä Mari Kärkkäinen, 47, kävi läpi ison elämänmuutoksen irtauduttuaan pari vuotta sitten uskonnollisesta liikkeestä, jossa naisen ei ollut sopivaa tuoda itseään esille. Nyt Jyväskylässä asuva Mari haluaa nauttia naisellisuudestaan ja oppia korostamaan sitä. Arkista tyyliään hän kuvaa sanalla ’supertavallinen’. Kukkamekot ja jakkupuvut tuntuvat Marista liian tätimäisiltä, mutta korkokenkiä hän rakastaa.

Lämpöä hiuksiin ja iholle

Muuttumisleikin Mari Kärkkäinen ennen ja jälkeen muutoksen.
Mari on aina ollut vaaleahiuksinen. Vaalea kuparin sävy ei ole liian suuri hyppäys blondille.

Mari toivoi, että hiusten pituus olisi voitu säilyttää, mutta vaalennuksista vaurioi­tuneiden hiusten kuivat latvat oli napsaistava pois. Siten kutreista saatiin kiiltävämmät ja paksumman oloiset. Hiusten vaalea kuparinen sävy valittiin tuomaan lämpöä Marin iholle.

Maskeeraaja Ilkka Ruotsalainen kehotti Maria aloittamaan meikki­kokeilunsa perusasioista, kuten toimivasta meikkipohjasta. Tyyliä raikastettiin vaihtamalla Marin suosima peittävä meikkivoide kevyempään. Silmämeikissä Ilkka opasti, kuinka raskas yläluomi häivytetään tummia sävyjä käyttäen.

Maskeeraaja levittää Mari Kärkkäiselle huulipunaa siveltimellä. 
– Ensin opetellaan kävelemään, vasta sitten juoksemaan, neuvoo maskeeraaja Ilkka Ruotsalainen meikkaamiseen tottumatonta Maria.

Kukkahame ja korkeat korot ovat lyömätön pari

Lyhyenä naisena Mari on viihtynyt tyköistuvissa vaatteissa, mutta pituus ei ole este liehuville helmoille tai väljälle yläosalle. Aluksi Mari oudoksui hänelle valitun kellohelmaisen hameen pituutta, mutta ilahtui huomatessaan sen luovan korkokenkiin yhdistettynä illuusion pitkistä sääristä. Marin kotivaatteeksi tuomitsema löysä neulekin pääsi uuteen valoon kirjavan hameen vastaparina.

Lue myös: Kevään mekkomuoti ottaa vaikutteita Netflixin hittisarja Bridgertonista

Mari Kärkkäisen tyylin kulmakivet

Mari Kärkkäinen yllään rento vaalea neule, kukkahame ja sinapinkeltaiset korkokengät. 
Värikäs kukkahame sopii oikein asustettuna arkeen ja juhlaan.

Hiukset

Vaalea kupari on raikas punapääsävy, joka ei tunnu liian suurelta hypyltä entiselle blondille.

Meikki 

Jos et voi peittää jotakin, korosta sitä! Raskas yläluomi häivyttyy tummilla sävyillä.

Neule 

Kotivaatteiden aatelia, josta karisee arkisuus, kun siihen yhdistää koruja ja kuoseja.

Kukkahame 

Kun leveähelmaisen kukkahameen kaveriksi pukee korkeat korot ja rennon neuleen, syntyy moderni kevätlook.

X