Kilpailut

Muuttumisleikki: Marketan, 60, näyttävä muutos toi esiin tiimalasivartalon

Marketta Paananen on ollut koko ikänsä vaalea, mutta vaalea väri oli niin lähellä ihon omaa sävyä, että se vei värin pois kasvoilta. Viileässä helmiäisenharmaassa sävyssä on täydellisesti aikuiselle naiselle sopivaa pehmeyttä ja eloa.
22.2.2018 Teksti: Milla Muurimäki Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Ruokolahdella palvelusihteerinä työskentelevä Marketta Paananen, 60, alkoi lisätä pukeutumiseensa värejä ja kuoseja muutama vuosi sitten. Leikittelevä pukeutuja toivoo lisävinkkejä asusteiden käyttöön ja vaatteiden yhdistelemiseen.

Helmiäisenharmaata hiuksiin

Marketalla oli hyvänmittaiset hiukset, mutta päätimme muokata mallia kasvoja imartelevammaksi. Hiustaiteilija Harri Paananen kertoo, että iäkkäämpien naisten hiuksia kevennetään usein liikaa. Siten pyritään pitämään hiukset poissa kasvoilta. Mutta kevennys vie muodon leikkauksesta, graafisuus katoaa ja alaleuan alue korostuu. Marketta on ollut aina blondi, mutta vaalea väri oli niin lähellä ihon omaa sävyä, että se vei värin pois kasvoilta. Hiukset vaalennettiin, ja niitä värjättiin viileällä helmiäisenharmaalla sävyllä. Helmiäisenharmaassa sävyssä on pehmeyttä ja eloa, mikä sopii täydellisesti aikuiselle naiselle.

Huulipunaa myös arkeen

Marketalle tehtiin klassinen silmämeikki, joka avartaa katsetta. Meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen suosittelee Markettaa käyttämään arkimeikissä huulipunaa, sillä hänellä on kauniit, säännöllisen malliset ja tarkkarajaiset huulet, joita kannattaa korostaa. Huulimeikki on nopea tapa saada viimeistelty ilme kasvoille.

muuttumisleikki, muuttuja

Marketan asu: Mekko 119,90 e, Ril’s. Korkokengät 99,95 e, Agnes Cecilia. Iltalaukku 129,90 e, Unisa.

Tiimalasi esiin

Hoikkasäärinen Marketta on rintava, joten kietaisumekko on hänelle täydellinen valinta. Avara kaula-aukko keventää dekolteeta ja saa kaulan näyttämään pidemmältä. Vartaloa myötäilevä leikkaus muotoilee tiimalasivartalon. Korot antavat säärille lisäpituutta ja korostavat Marketan kapeita nilkkoja. Tumman mekon kanssa kannattaa leikkiä värikkäillä asusteilla. Kirkkaan punaiset kengät ja sähkönsininen iltalaukku on näyttävä ja tyylikäs yhdistelmä, joka antaa hauskan efektin hillitylle mekolle.

Tyylin aakkoset

A. Pehmeä helmiäisenharmaa sävy ei suinkaan vanhenna, vaan tuo kaunista hohdetta kutreihin.

B. Taidokkaasti varjostettu silmämeikki avartaa katsetta ja tekee kasvojenkohotuksen.

C. Yhdistele tumman asun pariksi rohkeasti keskenään erivärisiä asusteita.

Marketan meikki

Dior/Ilkka Ruotsalainen. Seerumi One Essential. Meikkivoide Forever Undercover, sävy 030. Peitevoide Diorskin, Forever Undercover, sävy 022. Luomiväri 5 Colour Glow Addict, sävy 667 Flint. Rajauskynä Diorshow Art Pen, sävy 095 Catwalk Black. Ripsiväri Diorshow Pump and Volume Mascara. Kulmaväri Diorshow Bold Brow Mascara, sävy 002. Huulipuna DiorRouge Liquid, sävy 999. Poskipuna Rosy Glow, sävy 001.

Marketan hiukset

KC Professional/Harri Paananen. Vaalennus KC Color Multibleach. Väri KC Color Luximer. Pesu ja hoito KC Professional Black Edition Color Shine -sampoolla ja -hoitoaineella. Muotoilu KC Professional Black Edition Beauty Primer -hiusvoiteella ja Visible Dry Shampoo -kuivashampoolla. Viimeistely All Day Volume Spray -hiuslakalla.

Voita tähtituotteita!

Osallistu kisaan ja voita Diorin ja KC Professionalin tuotteita. Arvomme yhden palkintopaketin, jonka arvo on 201 e.

1. DiorAddict Backstage Pros Holo Glow, sävy 010, kosteuttaa huulia ja jättää niille kauniin kiillon, 44 e.

2. DiorSkin Forever Undercover 24 H, sävy 020, kevyt meikkivoide kestää iholla ja meikkaa sen kevyesti, 55 e.

3. Dior 5 Couleurs Glow Addict, sävy 887, meikkivoidepaletin pastelliset sävyt jättävät roosan hehkun luomille, 71 e.

4. KC Professional Color Mask Pearl sävyttävä hoitoaine raikastaa värjätyn tukan uuden näköiseksi, 16,50 e.

5. KC Professional Black Edition Powder to the Blondes -kuivashampoossa on mukana sävyä, joka poistaa keltaisuutta vaaleista hiuksista, 14,90 e.

Sinustako seuraava muuttuja? Klikkaa tästä ja hae mukaan!

Tiedustelut: Agnes Cecilia / Ellos, ellos.fi, Ril’s / Stockmann, stockmann.com, Unisa / Zalando, zalando.fi

Kommentit (5)

Mukava muutos. Ja kiva nähdä, ettei aina viisi-kuusikymppisten naisten hiuksia kynitä lyhyiksi. Tuo tyyli sopii hyvin ja niinkuin kampaajakin toteaa, ei korosta alaleukaa.

18
1

Mukava muutos. Ja kiva nähdä, ettei aina viisi-kuusikymppisten naisten hiuksia kynitä lyhyiksi. Tuo tyyli sopii hyvin ja niinkuin kampaajakin toteaa, ei korosta alaleukaa.

18
1

Missä luuraa muuttumisleikistä itsestään huolta pitänyt normaalivartaloinen nainen.
Ihannemalliksi ylipainoisia ja kuntolenkillä näkymättömiä naisia on jo muutenkin joka puolella ja lehdissäkin ylitarjontaan asti esillä.
Eipä ihme, jos nuoret paarustaa näiden xxl-mallien perässä.
Pylleröistä meikillä ja kampauksella ynnä sopuvasti peittäviin puettuna tulee kummasti muuttunut.

1
7

Muuten kaikki ok, mutta liian punaiset huulet, kun katsoo häntä niin huulet hyökkää ekana.

Tosi onnistunut muutos! Varmasti muuttujakin osaa pitää itsensä uudessa kuosissa.

Voi miten upea muutos. Itsekin vaaleahiuksisena huomaan miten kellastuneet hiukset tekevät valjun näköiseksi, samoin iänikuinen jakaus lähes keskellä. Uusi leikkaus ja väri nuorentavat ja piristävät, meikki ja vaatetus, kaikki niin ihania. Tosi raikas ja nuorekas kokonaisuus. Onnistunut muutos.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *