Kolmistaan

Merkkivaatteita lapsille. Hyvä vai huono?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Aurinkoista alkavaa viikkoa tyypit,

 

 

eikös ole aika makee tämä meidän uusi blogialusta? Itse olen ainakin hurjan tyytyväinen, kiitos Kaks plussan nettitaitureille! Vaikka olenkin jo vuoden ehtinyt blogata KP:n netissä, tuntuu, että nythän tämä vasta pärähti kunnolla liikkeelle. Tulevaisuus on siis täynnä tiheää postaustahtia, ja entistä kiinnostavampia aiheita. Olen vähän panttaillut niitä tieltä tätä odotellessa 😉

 

 

Olimme eilen lähdössä Neidin kanssa satamaan sunnuntaiaamupalalle, kun hän kiikutti minulle kaapista kenkänsä toistellen  ”Äiti, Konsshit”. Aluksi nauratti, että Neiti tunnisti kaapistaan Konssit, eli Converse-tennarit, mutta sitten asia alkoi kuitenkin mietityttää minua.

 

 

Vaikka Neiti-F käyttikin termiä Konssi ennemminkin yleisnimenä kuin erisnimenä, ei mene varmasti kauaa, kun hän alkaa jo ymmärtää merkkiasioista huomattavasti enemmän.

 

 

Tiedän tapauksia, joissa alakoulun pienempiäkin oppilaita on jo kiusattu ”feikkilippisen” takia, ja se jos mikä, on mielestäni surullista. Vaikka kullattujen vanhoja muistoja onkin aina vähän tökerö muistella, tulee väkisinkin mieleeni se, että halusin itse ensikerran merkkivaatteen, Leviksen 555 -farkut, ollessani jo 14-vuotias.

 

 

Merkkien tunnistamisessa ei sinänsä ole mitään pahaa. Valitettavaa kuitenkin on, että niiden avulla moni kuitenkin arvottaa ihmisiä. Rehellisyyden nimissä itsekin pidän joitain merkkejä itselleni enemmän sopivina kuin toisia, ja sen tähden myös meidänkin vaate- ja kenkäkaapistamme jotkut merkit pullahtavat esiin toisia useammin. Täytynee siis kehitellä jokin keino, jolla saan Neidin kasvatettua  – visualistivanhemmistaan huolimatta  – mahdollisimman merkkisokeaksi.

 

 

Mitä itse olette mieltä lasten merkkivaatteista? Erityisisesti niistä, jotka ovat alunperin suunnattu aikuisostajille. Sellaisiahan ovat esimerkiksi nämä Neiti-F:n päällä nähtävät Converset ja Paul Frankit (Small Paul).

 

Ja vielä: Mitä assosiaatioita itse liität tiettyihin merkkeihin? Ed Hardy, Burberry, Crocs, Me&I ja Cheap Monday….Olisi hauska kuulla, mitä mielleyhtymiä merkit teissä herättävät!

 

-Karkki-

 

Neiti-F & asu

Kengät Converse

Sukkikset MaxiMo (alelöyty tehtaanmyymälästä, 2e)

Mekko Lego (Valtterin kirppikseltä, muutaman euron)

Paita (Valtterista myös, euron)

Takki H&M

Pipo Kids Beanie Flisan (Nelly.fi, -50%)

sekä

Huppari Small Paul

Shortsit Lindex

Pipo mummon ommelut

Karoliina & asu

Haalari Bubbleroom.fi (-50%)

Converset CipCap (Karisma,Lahti)

Farkkupaita Wesc (Tukholman Wesc-kauppa, -70%)

Aurinkolasit Ralph Lauren

Kuvat:

Eepi, iPhone 4

Karoliina, iPhone 3GS (siitepölyä linssissä)

Lue myös

X