Kolmistaan

Köket, rakkain kahvilani

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Päiviä,

tässäpä pieni menovinkki, jota Helsingissä piipahtavien ei kannata unohtaa. Varsinkin, jos haluat nauttia samalla kertaa auringosta, ihmisten katselemisesta ja herkkupaloista! Suuntaa Havis Amandan viereiseen konttikahvilaan, Köketiin.

Köket on ollut Eepin ja minun kantakahvila niin kauan, kun olemme olleet yhdessä. Itse asiassa Köket on pystytetty Kauppatorin kupeeseen jo vaikka kuinka monena kesänä, ja niinpä siitä on tullut monen muunkin tuttuni kantapaikka. Jopa Neiti-F:n 🙂 Kun Neidin ensimmäinen kesä koitti, oli Köket itsestään selvä vaunuttelukohde , ja emmekä ole tainneet tänäkään kesänä käydä kertaakaan  HKI:n keskustassa niin, ettemme olisi käyneet juomassa Köketissä edes kahveja. Tässä kuvassa Neiti tosin vetelee Brioissa päiväunia…

Kauppatorin läheisyydessä on paljon muitakin sumppipaikkoja, mutta Köketissä minua viehtättää moni asia. Ensinnäkin kahvila kehittyy joka kesä. Ensinmmäiset vuodet se toimi teltassa, mutta tänä kesänä Köket on muuttunut tyylikkääksi konttikahvilaksi. Huhu kuuluu, että sen päälle pistetään pystyyn kaupunkiviljelmä! Myös herkkujen valikoima laajenee koko ajan, ja kahvila on mukana monissa tempauksissa. Tänä keväänä se toimi mm. hetken Kulttuurikahvilana Espan lavalla, ja kesän aikana sen Pop up! -kahviloita on nähty ympäri Helsinkiä Juokse meresi edestä -juoksutapahtumien yhteydessä. Niin…ja kyllähän lapsellisena ihmisenä päivänvarjot ja syöttötuolit tuovat aina plussaa.

Täytyy myös myöntää, että kyllähän ne ulkonäköasiat – kaunis asettelu, ihanat tekstiilit (kahvilan omat viltit, tyynyt ja liinat!) ja hyvällä maulla valitut esillelaittoastiat – saavat minut pitämään paikasta vieläkin enemmän. Voi kun herkkunsa saisi vieläkin ihan joka kerta ihaniin Koko-astioihin, joita Köketissä käytettiin pelkästään vielä viime kesänä aivan. Nyt täytetyn leivän tai kahvin voi saada joskus kertakäyttöisiin astioihin, vaikka näkyihän Kokoja vielä osittain kattauksissa. Ei vain taida enää onnistua niiden pesu toriolosuhteissa, kun kävijämäärä lisääntyy ilmeisesti jatkuvasti.

Köketillä on myös oma keitrauspalvelu, josta olen muutaman kerran tilannut juhliin herkkuja. Suosittelen mm. ihania täytettyjä croiusuja ja vegeleivonnaisia.

 

Tänä syksynä Köket avaa smoothie-baarin Ruoholahden Motivukseen, ja lupaileepa Köketin omistaja Arla syksylle vieläkin jotain suurempaa ylläriä. Siitä Kolmistaan -blogin lukijat saavat kuulemma tiedon ensimmäisten joukossa. Mahtia 🙂

 

Herkullista viikonloppua, tyypit!

 

-Karkki-

 

Kuvat:

Eepi & Karkki, iPhone 4

 

 

 

 

Lue myös

X