Kolmistaan

Ilosaari: ihan parasta tunnelmaa ja vähän huonompaa musaa

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Heissan,

johan taas oli festarit…Ilosaari ei taida pettää näköjään koskaan! Leppoissa meininkiä. Rauhaa rakastavaa, mutta silti tarpeeksi riehakasta festarikansaa. Ihania frittirasvamättöjä ja aivan liian vähän bajamajoja. Ja vieläpä Ilosaaren legendaarinen säätakuukin toimi: vettä ei Pekka Poudan uhkailuista huolimatta tullut kuin muutama tippa. Niin ja….vaikka kuinka inhoan kaiken maailman yksinkertaistamisia ja stereotypioita, on ne joensuulaiset vaan aika hemmetin lupsakkaa väkee. Järkkäreitä luukuunottamatta huumorintajua riittää 😉

Ainoa asia joka hieman harmitti festareissa oli se, että bändikattaus oli tänä vuonna aika kehno. Vaikka itse en keikka-aikataulu kainalossa festareilla koskaan kuljekkaan, tuntui tänä vuonna, että nyt kyllä aliarviointiin vestivaalikansa. Kauankohan Ilosaaren järkkääjät uskaltavat luottaa bileidensä takuuvarmaan imuun? Siihen,että näillä festareilla ilmapiiri on kovin vetonaula.

Tsekatkaapa tämä kuvaraportti Ilosaaresta. Tulettekohan samaan tulokseen, että  minityypit täytyy todellakin viedä kerran kesässä mummolaan!

Vaihe 1. Lapsi valmistellaan huoltoasemapillimehulla tulevaan. Edessä kolme päivää mummolan hemmottelua ja herkkua.

Vaihe 2. Rokkimatka sujuu leppoisasti, kun ottaa liftaritypyt kyytiin. Sattuivat olemaan ihan oikein sirkustaitelijoita. Huikeeta! Kuulemma vähän pyörrytti, liftausta tässä vaiheessa takana 16 tuntia.

Vaihe 3. Kirjaudu hotskuun. Ja vaadi saada huone etuajassa. Onnistuu ihanassa Jojensuussa. Aina.

Vaihe 4. Postaa rokkikadulla.

Vaihe 5. Tapaa superkaunis mude, Jane.

Vaihe 6. Ota salakuvia.

Vaihe 7. Tarkista ennen festariporttia kassin sisältö.

Vaihe 8. Hae rannake.

Vaiheet 9- 10 000. Näe kavereita, pidä hauskaa, siirry seuraavaan päivää ja pidä vielä hauskempaa!

 

 

Vaihe 10 001. Kävele viimeisenä iltana hotellille. Nuku huonosti, ja mene seuraavana päivänä hakemaan lapsesi mummolasta. Onnellisena festareista ja  jälleennäkemisestä. Ja helvatan väsyneenä.

Onneksi näin hauskaa ei tarvitse pitää kuin kerran vuodessa…

-Karkki-

Kuvat:

Eepi, i-Phone 4

 

 

 

 

 

Lue myös

X