Kolmistaan

Lapset festareilla

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moiks,

tässäpä Ilosaaren coolein faija-beibi -yhdistelmä: Mika-isä ja 3 kuukautta vanha Nuuni.

Ennen Neiti-F:ää mietin aina, miksi jotkut tulevat A)raskausmahalla baariin/festareille ja B)miksi lapset otetaan mukaan esim. musatapahtumiin. Kauan taisin tuomitakin festarivauvat. Ajattelin, että tämmöiset tapahtumat eivät ole lasten paikkoja. Nyt olen kuitenkin sitä mieltä, että se on hyvin pitkälle vanhemmista ja lapsen persoonallisista ominaisuuksista kiinni, minne tämän voi oikein mukaansa ottaa. Vauvat kun eivät olekaan yksi homogeeninen ryhmä…kuten ennen ehkä luulin.

Jos festareilla ei esim. roikuta känniporukoissa, korvat suojataan ja vauva ei tunne oloaan epämukavaksi, niin miksipä ei beibiä voisi mukaansa ottaa. Ainakin Ilosaaren VIP-teltta oli täynnä pieniä rokkarinalkuja. Ja siellä meno oli oikein lapsiystävällistä: Fatboyn säkkituoleja, pelejä ja rauhallinen imetys- ja syöttönurkkaus. Aika kivaa siis!

Itse taidan jättää Neidin kuitenkin jatkossakin mummolaan rokkaamisen ajaksi. Ihan vaan siitä syystä, että luulen, että meidän perheellemme se on parempi vaihtoehto. Nuuni-vauva sen sijaan söi kuulemma maitonsakin paremmin Peltorit korvilla festaritunnelmissa, kuin suurperheen melussa kotosalla 🙂

Hauskaa viikonpäivää, jonka nimeä en nyt muista…tätä on LOMA!

-Karkki-

P.S. Mikä on muuten oma kantasi festarivauvoihin? Oletko testanntu hommaa käytännössä, ja miten meni?

Kuva:

Eepi, i-Phone 4

 

Lue myös

X