Kolmistaan

Nolo nainen

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moro,

äsken Tanssi tähtien kanssa -skabasta tipahti laulaja Jippu. Ei itketä. Jippu ei ole nimittäin mikään meikän lempparijulkkis, eikä kyllä erinomainen tanssijakaan. Että ihan oikeinhan se meni. Vai menikö sittenkään?

Katsellessani tanssikisaa, aloin miettiä noloutta ja kömpelyyttä. Miehiltähän me katsojat nimittäin sallimme hassunhauskaa töpötystä ja onnetonta honkkelointia. Sitä jopa pidetään ihanan söpönä ja kotikutoisena, mutta naiselle samanlainen liikehdintä on ehdoton nounou. Mietiään nyt vaikka koko kansan Kankki-Kaikkosta, tai uusia ihania suomitanssipoikia Aminia ja Risto Mattia. Ei kyllä ole mitään rytimitajua eikä sulavuutta, mutta silti kansa rakastaa. Kansa ja minä.

Jippu sen sijaan  lytättiin lehdistössä ja kansan (mm. meidän olohuoneen) riveissä ilman sääliä jo heti ekassa esittäytymisessä, ja niinhän kävi myöskin jo aikaisemmalla kaudella mm. Anna Perholle.

Mitähän tämä kertoo taas tästä meidän todella edistyksellisestä ja tasa-arvoisesta yhteiskunnassamme? Ainakin sen, että naisen kannattaa olla vain nätti ja liikkumatta hiljaa, jotta ei mene aivan nolaamaan itseään.

Ja miten tässä päivässä kasvatetaan vielä tytär, joka ei uskoisi tuota hölynpölyä…Varsinkin nyt, kun mutsi taas kerran huomasi, ettei itsekään voi aina välttää ahdasmielisten ajatusten hiipimistä puseroon. Yritän siis perua: Jippu takaisin raivostuttavista jutuistaan huolimatta, ja ne ukkelit tanssitunnille.

Näin…Angstifeminismiä ja kauniita unia!

-Karkki-

Kuva: mtv3.fi

 

 

 

Lue myös

X