Kolmistaan

Tilkkutäkkikalenteri ja joulujuttuja

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Heippa ihmiset,

Meillä on alettu fiilistellä joulua jo ihan tosissaan. Koska emme vietä varsinaisia joulupäiviä omassa kodissa (vaan mummoloissa), tuntuisi jotenkin turhalle koristella joulukoti vasta vähän ennen aattoa. Senpä takia joulukuusi, joulutekstiilit ja -valot rantautuvat meille jo viikonloppuna. Ja tietysti myös joulukalenteri.

 

Pidän aivan kauheasti kaikenlaisista aidoista käsitöistä. Villasukat, tilkkutäkit ja kaikenlaiset omatekoiset koristeet ovat minun juttuni…en vain todellakaan osaa itse toteuttaa mitään näistä. Yläkouluaikoinakin kutomastani villasukasta tuli jotenkin kummallisesti villapipo, joten enempää tästä kädettömyydestäni käsitöiden suhteen ei tarvitse varmaan edes kertoa 🙂

Onneksi Hankasalmen mummo, eli minun äitini, on todellinen superkäsityölainen (missä minun käsityögeenini?). Puhelu siis mamalle, kun alan himoita jotain uutta käsityhärpäkettä kotiini. Poppana, lapaset, tyynynpäälliset….you name it!

Tämäkin kalenteri on mummon tekemä. Kankaina Marimekon ihanat kuosit. Ja onhan ne joulutontut vinkanneet, että jotain tilkkuhommaa on joululahjaksikin luvassa. Jes!

Luukuista paljastuu muuten ihania Disneyshopista tilattuja prinsessapalloja, prinsessasuklaata ja Tigerin naulakkoja.

Ihanaa viikkoa! Joko teillä on joulu rantautunut kotiin?

-Karkki-

P.S. Itse raaaaaakastan jenkkiläisiä joulurallatuksia. Eepi inhoaa niitä 🙂 Mikä on teidän perheenne suhde joulubiiseihin?

 

Kuvat:

Eepi, i-Phone 4

 

 

Lue myös

X