Kolmistaan

Yleiskoneaddiktio

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Tervehdys,

Mistä tietää että on tullut vanhaksi ja tylsäksi? Siitä, että haaveilee syntymäpäivälahjaksi kimmellyksen ja ruusujen sijaan yleiskoneesta 🙂

Selailin taas yhtenä iltana Alv Hem:n myytäviä asuntoja, ja törmäsin siellä tämmöiseen ihanaan kuvaa.

Olen jo kauan haaveillut (kuulostapaa vähän tyhmälle) oikein kunnollisesta yleiskoneesta. En mistään muovisesta rimpulasta, vaan kunnollisesta painavasta ja perinteisen näköisestä yleiskoneiden yleiskoneesta.

Olen perustelut tarvetoiveeni näin:

1) LEIVONTA-APURI. Leivon ja kokkailen viikottain sellaisia ruokia ja herkkuja, jotkavalmistuisivat vieläkin kätevämmin, jos minulla olisi yleiskone. Vispipuuron vatkaaminen, pulla- ja sämpylätaikinan vaivaaminen ja vaikka rahkan vaahto-osuus kävisivat kyllä aika sutjakkasti.

2) KEITTIÖN SILMÄNILO. Mielestäni jokaiseen kunnolliseen ja idylliseen keittioon kuuluu yleiskone. Ihan jo esteettisessä mielessä. Siitä tulle semmoinen fiilis, että keittiötä todella käytetään.

kenwood 1

Yleiskone on kuitenkin niin usean satasen sijoitus, että tarvitsisin nyt teidän vinkkejänne. Mikä kone kestää isältä pojalle, ja onko Kenwood oikeasti se yleiskoneiden kunkku? Itseäni himottaisi (ulkonäöllisesti) eniten juurikin tuo Kenwoodin kMix -sarjan retromalli. Ei ehkä juuri tämä raidallinen, vaan turvallisen musta tai valkoinen. Harmi vaan, että sen kautta koko leivänpaahdin-kahvinkeitin -osastokin olisi varmaan ”tarpeellista” uusia 😉

Yleis(kone)terkuin:Karkki

Kuvat:

Alvhem

Kenwood

Lue myös

X