kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.11.2013

Minun siskoni Lihaton lokakuu -kirjan yksi reseptinikkareista

Teksti
Karoliina Pentikäinen

JEEE!

Pikkusiskoni Hipu on osallistunut aktiivisesti Madventures/Docventures -jengin lanseeraamaan Lihaton lokakuu -kampanjaan kokkailemalla ihania kasvisruokia, ja jakamalla niiden reseptejä ja vinkkejä myös facebookissa.

Ja niin hyvälle nuo Hipun herkut sitten maistuivat, että huomenna julkaistava Lihaton lokakuu -reseptikirja on ottanut Hipun munakoisopadan ohjeen yhdeksi kirjansa resepteistä.

Lihattoman lokakuun päätöskemut järjestetään huomenna Teurastamolla, ja siellä innokkaimmat pääsevät myös maistelemaan Rosmariininen munakoisopata à la Hipu Sallinen -herkkua aivan tuoreeltaan. Kellohallin kokeille on valittu kirjan resepteistä neljä ruokaa, joita he sitten valmistavat kulinaristeille koko päivän. Hipun ruoka, kuinkas ollakaan, on yksi näistä neljästä kasvisherkusta.

Lisätietoa huomisesta tapahtumasta, ja reseptikirjasta, löytyy täältä, täältä ja täältä.

Kolmistaan-lukijat saavat reseptin kuitenkin jo ennen kirjan julkaisua. En voi muuta kuin suositella kokeilemaan, nams!

Rosmariininen munakoisopata à la Hipu Sallinen (4 reilua annosta)

  1. Laita syvään paistinpannuun öljyä, ja pienehkö munakoiso kuutioituna, paistele.
  2. Lisää yksi iso pilkottu sipuli ja pilkottua paprikaa.
  3. Kuulottele näitä kaikkia hetki, ja laita sen jälkeen koko komeus hetkeksi toiseen astiaan.
  4. Laita samaiselle pannulle taas pikkisen öljyä ja pikkupurkki tomaattipyrettä. Purista joukkoon pari valkosipulin kynttä.
  5. Liikuttele tomaattipyreeta pannulla, anna sen maun avautua, ja lisää perään pyrepurkin verran vettä.
  6. Lisää aiemmin paistamasi kasvikset, purkillinen tomaattimurskaa, ja taas kerran vedellä tomattimurskapurkin verran vettä pataan.
  7. Lisää liemikuutio(vege), chilijauhetta, mustapippuria ja reipas ruokalusikallinen kuivattua rosmariinia.
  8. Hauduttele tovi ja anna mausteiden tasaantua.
  9. Laita kerroksittain uunivuokaan tätä pataa ja raejuustoa.
  10. Päällimmäiseksi voit laittaa juustoraastetta ja rouhia mustapippuria.
  11. Kypsennä parissa sadassa asteessa n. 20-30 minuuttia.
  12. Nauti pata vaikkapa tuoreiden sämpylöiden kanssa.

 

Nautinnollisa kasviherkkuhetkiä!

-Karkki-

*Kuvat: Docventuresin Lihaton lokakuu -kampanjakuva

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X