kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.11.2013

Digijoulurauha

Teksti
Karoliina Pentikäinen
9 kommenttia

Moikkis!

Aikamoinen touhuamisviikonloppu takana. Eepillä on ollut työpaikan syömingit ja korismatsit, mulla mm. ystävän ehostaminen pikkujouluihin, kirppismyynnit Jäähallilla ja Pallokala Poksiin uusien kirppiskamojen hinnoittelu. Niin ja oltiinpa me tänään melkein koko päivä keskustassakin katsomassa joulukatua, Stockan ikkunaa ja joulupukkia. Aika perinteinen joulukauden avaaminen siis!

Seuraavat kaksi viikkoa tulevat olemaan aikamoista haipakkaa, kun luvassa on perustöiden ja koeviikkojen lisäksi mm. blogipäivä, keskusteluilta Köketissä, Ikea-reissu ja sitä seuraava F:n huoneen uudistaminen, pikkujoulut, F:n synttärit, itsenäisyyspäivä ja F:n synttärikemjen kokonaisvaltainen järjestäminenkin. Luvassa on siis paljon kivaa, mutta toisaalta: Arjesta poikkeaminen tuo myös välillä stressiä.

Ajattelinkin, että kun F:n kemut on juhlittu itsenäisyyspäiväviikonloppuna, päätän vaihtaa kokonaan uuden vaihteen joulukuuksi itselleni. Teemanani on silloin kiireettömyys, lungi meininki ja joulunodotusfiilistely! 7. päivään asti saan siis esimerkiksi tipautella F:n joulukalenteriin materialahjoja, mutta siitä eteenpäin tarkoitukseni on pääasiassa antaa F:lle joululuukkulahjoiksi oikeaa aikaa. Pulkkaretkiä, leipomista, muistipelejä, askertelua. Haluan, että F saa samanlaisen ihanan joulunodotuksen, kuin minullakin aina pienenä oli. Itsestäni ainakin lapsena tuntui, kuin koko joulukuu olisi jotain maagista aikaa. Ehkä vanhemmillani oli silloin normaalia arkea, en tiedä,  mutta meistä lapsista tuntui sille, kuin aika olisi pysähtynyt. Paljon kivaa tekemistä, herkkuja, vierailuja. Kaikkea ihanaa, mikä jäi mieleen.

Päätin myös samaan syssyyn julistaa itselleni netti- ja kännykkäjoulurauhan. Se tarkoittanee sitä, etten käy netissä kuin kerran päivässä, ja senkin silloin, kun istun bussissa matkalla töihin (ja postauksia ei lasketa!). Ei siis nukkumaanmeno-facebookia tai F:n nukutushetken aikaista viestittelyä kamuille. iJoulurauha it is!

Tiedän tämän asian olevan minulle haastavaa, mutta toisaalta: Olen kyllä aika nössö, jos en tähän kykene! Tavoitteenahan on tietysti se, että jatkossakin nettiaika pysyisi paremmissa aikarajoissa.

Minusta on vain aika vaikeaa välillä säädellä nettiaikaa, kun opetustyön moni osa-alue, kuin bloggaaminenkin ja kavereiden kanssa yhteydenpito tapahtuvat tietokoneella. Mutta koitetaan.

Voi kun saisin tuon toisenkin aikuisen meillä mukaan tähän kampanjaan. Kuka muu aikoo koittaa jotain vastaavaa?

Kivaa uutta viikkoa! Eikös olekin aika pirtsakoita nämä minun omat joulutonttuni? Makia ja ReimaTec – mätsi mätsi. Vai pitäisikö sanoa, kun F: ”Isi, me ollaan samiksia!”

-Karkki-

P.S. Huomenna kello 16 jälkeen löytyy Pikku-Huopalahden Pallokala Poks -kirppikseltä paaaaaljon naisten vaatteita kokoa xs-m, miesten vaatteita kokoa l-xl, sekä joitakin kodintuotteitakin.

P.P.S. Eikös jokin toppainen arvonta olis aika jeees? Pakkanen on täälläkin.

 

*F: Takki, ReimaTec (saatu blogin kautta) // Toppahousut ja rukkaset, Lindex (ehkä) // Pipo, Volcom // Kengät, Talvi-Converset // Peitto, Marimekko // Huivi, Aarrekid // Vaunut, Brio (saatu blogin kautta) // Barbie-DVD, ostettu tänään Tavastian kirppikseltä

E: Takki, Makia // Pipo, Carhartt // Huivipötkö. Red Collar Projekt // Farkut, Nudie // Kengät, Converse // Lapaset, Makia // Laukku, Makia

K: Takki, Makia // Pipo, Villawool // Housut, Nudie // Kengät, Dr Martens // Nahkarukkaset, Tiger // Laukku, 2nd hand

 

Kommentit (9)

Mä olen todennäköisesti suuntaamassa perjantaina sinnepäin maailmaa kirppareita koluamaan!

Itse lainaan lapsille läjän joulukirjoja, joka päivä avataan yksi uusi kirja aina jouluaattoon saakka 🙂

[…] taisikin löytyä tuolta. Minullahan onkin pari vuotta sitten ostettu keltainen Raglan Parka (kuva täällä), mutta nämä uudet mallit kävivät kyllä paremmin tämmöisen vähän pidemmäkin kaverin […]

[…] on saanut testailla Reimatecin toppatakkia  nyt jo muutaman viikon ajan hyvin tuloksin, eikä edes keltainen väri ole ollut niin arka […]

Kiitos 😀 Joskus näinkin 😉 Hih!

Kiitos, Viv! Ihana huomio 🙂

Pakko kommentoida näin myyjänä, että kannattaa tossa hupussa olevat tarralärpäkkeet sulkea siltä tarttuvalta puolelta, niin ei raavi ihoa tai tartu nukkaa tarraa pilaamaan, jos sitä ei käytetä 🙂 Eli eka kuva ja kuvan vasemmalla oleva alin tarra kiinni kolmanteen eli ylimpään vastapuoleen 🙂

Ihana nähdä teidät tyylikkäinä <3

Hei, hyvä idea: Mä aloitan nyt heti tänä iltana kännykkäjoulurauhan siitä etten plärää facebookkia tai blogeja petissä. Se on petollista!

Rauhallista joulunaikaa! 😉

Todella hyvä vinkki! Oletko Sanna koko viikonlopun?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X