Kolmistaan

Kukkaro sään armoilla

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Heippa!

Sukset ovat olleet koko loman varastossa. Samoin pulkka. (Lukuunottamatta sitä kertaa jouluaattona, kun Hankasalmen pappa juoksi ympäri lapsuudenkotiani vetäen F:ää pulkassa vihertävän nurmen päällä).

Oikeasti en kyllä edes kaipaa pakkasta. En ole talviurheilija (en kyllä mikään muukaan urheilija), enkä nauti kylmästä. Se kuitenkin, mitä kaipaan, on aurinko ja raikas ulkoilma. Niin ja olisihan ihan mukava, jos koko lasta ja tämän ulkovaatekertaa ei tarvitsisi tehopestä jokaisen ulkoilurundin jälkeen. Kurakausisotku kun on aika paljon pahempi kuin pakkasessa temuavan termiitin toppahaalarin ravistelu enemmistä lumipalloista.

Sekin harmittaa, etten ole vielä koko talvena oikein  päässyt kunnolla testailemaan tämän talven söpöimpä ulkokenkiäni, Crocsin AllCast Luxe Duck Bootsejani.  Lohdutuksekseni Converseilla on kuitenkin voinut vedellä näin pitkälle. Niin ja näillä ihanilla Tretornin kultakumppareilla 🙂 Jos näissä ei ole pientä arjen glamouria, valoa tähän harmauteen, niin ei sitten missään!

Oletteko te muuten huomanneet saman yhtäläisyyden säiden ja rahan menon suhteen kuin minä: Mitä surkeampi sää on, sitä enemmän rahaa menee! Hyvillä kesä- ja talvisäillä tekee nimittäin mieli ulkoilla. Ja vieläpä ilmaiseksi. Laskea pulkalla, retkeillä, käydä piknikillä, pelailla ulkopelejä, puistoilla, uida… Mutta kun sataa ja on harmaata, täytyy äksöni keksiä sieltä, missä rahaa myös menee: Leffasta, teatterista, museoista, kaupungilta ja rafloista.

Ei sillä, ettenkö elämyksiin – kuten vaikka eilispäiväiseen Sealife-käyntiin – haluaisi roposiani laittaa. Palveluiden ja elämysten ostaminenhan on paljon parempaa kuin vaikkapa tavaroiden, mutta tokihan olisi myös ihana päästä pian nauttimaan kunnolla myös ihan ilmaisestakin huvipuistosta, ulkosäästä.

Vieläkö täällä on muita joululomalaisia? Miten te olette saaneet ikisyksytalvenne kulumaan?

-Karkki-

P.S. Kivasti vihertää piha näin tammikuussa.

* F: Talvitennarit, Converse // Leggarit, Lindex // Paita, Aarrekid (blogin kautta saatu) // Tekoturkisliivi ja takki, H&M // Huivi ja pipo, Makia // Lapaset, mummon kutomat // Reppu, Fjällräven (synttärilahja kummilta)

* K : Takki, Lindex/Matthew Williamson // Huivi, Lindex // Neule, JC // Farkut, Zara // Kumisaappaat, Tretorn (saatu blogin kautta) // Laukku, siskolta saatu seconhand -joululahja

Lue myös

X