Kolmistaan

Nespresson Maestria on kunkku (+ kahvikonearvonta)

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moikka,

moni teistä onkin varmaan jo huomannut blogikuvista, että kotiimme on rantautunut uusi ihana kahvikone, Nespresson Maestria. Aikaisemminhan meillä on ollut vain aivan normaali Philipsin suodatinkahvinkeitin, sekä Nescafe Dolce Guston kapselikahvikone.

Kun ostimme Dolce Guston muutama vuosi sitten, valmistimme kapselikahveja useita kertoja päivässä. Ajan myötä kapselikahvin teko kuitenkin lopahti. Siitäkin huolimatta, että esim. peruslatte tällä koneella valmistettuna oli hyvää.

Alkuinnostuksen jälkeen nimittäin kahvien muokkauskyvyn puuute alkoi kyllästyttää. Dolce Gustossa kahvikapseleissa itsessään on usein jokin valmis maku, ja silloinhan kahvien makuyhdistelmät ovat samalla jo melko lukkoonlyötyjä:  Mausteilla ja makusiirapeilla kikkailu meni usein överiksi, kun kahvin takaa puski jo jokin valmiiksi määrätty maku. Aika usein överimakea sellainen.

Suurin ongelma, mikä meille Dolce Gustolla kuitenkin tuli eteen, koski kahvien maitokapseleita. Gustossahan kahvijomat koostuvat siis kahvikapselista, sekä maitokapselista. Kun kapselit oli sitten käytetty, piti ne jättää hetkeksi ennen roskikseen laittoa valuttamaan kapselin sisään jäänyttä nestettä, jottei koko roskis olisi pian lainehtinut. Tämän kuivatusoperaation kääntöpuoli oli kuitenkin se, että pöydällä kuivausastiassa seisseet maitokapselit alkoivat haista todella nopeasto, todella pahalle. Yök!

Kun muutama kuukausi sitten virittelin yhteistyötä Nespresson kanssa, olin aluksi skeptinen kapselikahvikoneen suhteen. Ajattelin, että vaikka merkki vaihtuisi, ei ongelmat kapselien suhteen katoaisi mihinkään. Sain kuitenkin pian huomata, että Nespresson kahveissa maitoa ei pakata kapseleihin, vaan kahvit – jos niissä edes maitoa haluaa lisänä käyttää – valmistetaan aina oikeasta maidosta/kermasta/ soijamaidosta. Edellisen kahvikoneemme suurin ongelmakohta oli poistettu siis kertarysäyksellä!

Niin ja muutenkin: Aika vaikea tästä enää perinteiseen Rainbown suodatinsumppiin on palata 😉 Täytyy myöntää, että se fakta, että Nespresso kelpuutta joukkoonsa maailman kahveista vain 1-2%, näkyy, ennen kaikkea maistuu, selkeästi.

Maestria on asustellut meillä nyt kahden kuukauden ajan, ja olemme testanneet tänä aikana Eepin kanssa ihan kaikki Nespresso-kapseleihin kätkettyä 21 eri kahvilaatua. Tässäpä havaintomme, olkaa hyvät! Tämä syntymäkahvikissa ja uusiokahvittelija ovat aivan myytyjä.

 

Nespresson Maestria -kapselikahvikoneen plussat ja miinukset.

+ Kahvit ovat oikeaa kahvia, ei siis kahvinkaltaista tuotetta ilman kofeiinia. (Tosin kofeiinitonkin vaihtoehto on, maistui hyvälle).
+ Itse kahvimauissa, laaduissa ja paahdoissa on eroja. Maut tulevat siis oikeasta kahvista, ei esansseista.
+ Kapselit ovat pieniä ja kauniita. Niitä säilyttää ilolla esillä.
+ Kapselit voi kierrättää.
+ Kapselit voi  viskata metallinkeräykseen. Huikeaa!
+ Käytetyistä kapseleista voi askarralle vaikka mitä. Jokaisen luokanopen vikkinpankkiin tämä 😉
+ Kahvikone itsessään on huikean kaunis. Saatavina myös musta ja kermanvalkoinen.
+ Vesihöyryllä toimivaa maidonvaahdotinta on helppo käyttää.
+ Kun maihto vaahdotetaan itse, voi vaahtokuvioilla kikkailla (jos vain osaisi. Youtube-opiskelu jatkukoon…huoh!).
+ Laite kuumenee käyttövalmiiksi todella nopeasti, joten yksittäisen kahviannoksen saa vauhdilla.
+ Oiva valinta niille, jotka haluavat juoda aitoa kahvia, ja ovat kiinnostuneita myös välillä kikkailemaan maku- ja maitoyhdistelmillä.

– Kahvikone pitää melko kovaa ääntä. Aamulla perheen nukkuessa ei uskalla päräyttää keitintä päälle.
– Perus-S-Marketista ei saa kapseleita (ainakaan meidän).
– Jos haluaa yhdellä näppäimellä koko erikoiskahvin kaikkine maitoineen ja mausteineen -koneen, tämä ei ole oikea valinta.

 

Kertokaapa nyt te, kuinka  juotte kahvinne. Vai onko teillä kenties jokin kahvia korvaava juoma. Kun pistätte kahvikommenttinne blogin kommenttiboksiin oman sähköpostiosoitteenne kaveriksi, osallistutte ihanan Nespresson Umilk -kahvikoneen arvontaan. Aikaa osallistua on viikko, eli arvonta sulkeutuu maanantaina 20.1.2014 klo 20.00.

Tsemppiä arvontaan!

-Karkki-

P.S. Olette nähneet Nespresson George Clooney -mainoksen? 😉

*Nespresso Maestria Rosso ja testikapselit saatu blogiyhteistyön kautta

 

Lue myös

X