Kolmistaan

Luona In -ihastus

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Kävimme tiistaina Lähiömutsi-blogia kirjoittavan Hannen perheen luona vierailulla. Tortilloja, pulkkamäki,rupattelua. Miten olinkaan päässyt jo melkein unohtamaan, kuinka kivoja arki-iltakyläreissut ovatkaan. Näitä lisää, ja elämä on elämää!

Lähiömutsi-jengin koti oli täynnä toinen toistaan mahtavampia sisustusidiksiä. Koko ajan teki mieli etsiä omaan kotiin lisää sisustus- ja säilytysratkaisuja, ja kuvailla erilaisia kauniit ja käytönnöllisiä asioita muistiin. Näillä pienillä  kerrostalokotineliöillä näppärät ideat  ovat aina tervetulleita. Ja kukapa muukaan kerrostaloelon säilytysratkaisuista tietää kuin toinen samanlainen.

Yksi ihanimmista yksityiskohdista Hannen perheen kotona oli Luona In -merkin työpiste, joka toimi Hannen  Minime-tyttären piirustuspaikkana ja lelujensäilytyshyllynä. Luona In -työpiste on vanerinen seinään kiinnitettävä laatikkomallinen pöydän ja hyllyn yhdistelmä. Nerokas ja  kaunis. Ja sillä tavalla rouhea, mistä minä aina pidän.

Kotiin tultuani minun oli pakko rynnätä heti nettiin tsekkaamaan, mistä merkistä oikein olikaan kyse. Sen lisäksi, että huomasin Luona In:n valmistavan työtason lisäksi mm. sisäleikkimökkejä, sänkyjä ja säilytyslaatikoita, selvisi myös seuraavaa:

”Luona In -kalustesarjan takana on Puurauhala Oy, alavieskalainen nuorten suunnittelijoiden ja tekijöiden perheyritys. — Kalusteet ovat lofthenkisiä, teollisromanttisia, niissä näkyy käsintekemisen leima.
Luona In -kalusteilla on tarkoitus pitää yllä tee se itse -ajattelua, sillä niitä voi pintakäsitellä ja yhdistellä vapaasti. ”

On tämä Suomi taas kerran vain huikea maa. Tämmöistä suunnittelua ja tuotantoa ihan meidän vieressä. Jes!

–  Karoliina –

*Kuvat: Luona In

 

X