Kolmistaan

Tarramonsteri pelastaa tumpelomutsin

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Taas päiväkodin kuukausikirjeen lopussa: ”muistattehan nimikoida lapsenne vaatteet”. Arvatkaapa, onko päässyt taas tässä taloudessa unohtumaan…

Syksyn alussa olen aina supermutsi F:n hoitokamojen suhteen. Jokaisessa sukassakin lukee nimi, reppu on täynnä kampetta niin ydinräjähdyksestä hellesäille, kuin paukkupakkasista illalliskutsuihinkin.

Talven edetessä vaatteet kuitenkin vaihtuvat säiden ja F:n kasvun myötä niin tiuhaan, että joulun kohdalla enää harvasta vaatteesta löytyy nimikointi.

Nyt helmikuun päiväkotikirjeen jälkeen ajattelin taas ryhdistäytyä, ja niinpä suuntasin yllä näkyville Tarramonsterin nettisivuille tilaamaan F:lle nimikointitarroja niin vaatteisiin, kenkiin kuin leluihinkin.

F:n hoitouran aluksi tilasin hölmönä ommeltavia nimilappuja, mutta koska ompelutaitoni ja -intoni ovat täysi nolla, ei kovinkaan moni vaate lopulta saanut nimeä itseensä.

Nämä Tarramonsterin tarrat ovatkin siis aikamoinen pelastus tumpelokäsityöläiselle. Ja sellaisellekin, joka tajuaa 10 senkuntia ennen lähtöä, että lapsen uuteen pipoon tai lelupäiväleluun täytyy heittää puumerkki.

Sain Tarramonsteri-tilaukseni blogini kautta, ja niinpä halusin kokeilla mahdollisimman monenlaisia tarroja, jotta voisin kertoa valikoimasta teille tarkasti. Tämmöinen multipakkaus olikin nettisivuilla valittavissa ihan valmiina pakettina nimeltä Monsteripakkaus. Se pitää sisällään kahdenkokoisia pallo- ja pitkulatarroja, joten jokainen vaate, lelu, kenkä ja vaikkapa juomapullokin saavat oikeankokoisen nimikoinnin.

Mielestäni pyöretä tarrat sopivat hyvin alusvaatteisiin, sukkiin, lapasiin ja kenkiin, pitkät taas hyvin housujen, paitojen ja ulkovaatteiden kokolapun läheisyyteen liimattavaksi.

Sivustolta tarran voi muuten räätälöida ulkonäöllisestikin itselle sopivaksi. Värejä tarroihin on tarjolla 10,  fontteja viisi ja kuviakin perhosista jalkapalloihin.

Olen pessyt Tarramonsteroituja vaatteita ihan normaalisti koneessa, joskus jopa rumpukuivannutkin vaatteet, ja hyvin ovat ainakin tähän asti pysyneet paikoillaan.

Miten te nimikoitte lastenne vaatteet? Minusta tämä tarra on tähänastisista merkkaustavoista se kätevin.

Kivaa viikkoa!

 

-Karkki-

* Tarramonsteri-tuotteet saatu blogin kautta

 

X