Kolmistaan

Töölön kirppispiristys: Marskin muksut (MLL)

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Muutama viikko sitten minulla olisi ollut monta iltaa putkeen erilaisia blogirientoja. Olin intona! Mutta sitten kävi perinteiset: F tuli kipeäksi,  minä tulin kipeäksi. Että näin.

Yksi missatuista tapahtumista oli MLL:n Uudenmaanpiirin second hand -liikkeen, Marskin Muksujen, avajaisilta.

Onneksi vahinko tuli otettua takaisin kuitenkin jo eilen, kun vietimme F:n ja hänen parhaan ystävänsä ja tämän äidin kanssa tyttöjenpäivää. Ensin Risto Räppääjä leffassa, sitten kierros Marskin Muksuissa ja lopuksi pitkä lounas.

Minä vein Muksuihin myytäväksi Crocsilta saamani laukun ja kaksi eläinhattua, sekä Reiman ihanan valkoisen pipon ja Elodie Detailsin valkoisen turkishatun. Aluksi F oli kovasti sitä mieltä, että hän antaisi oman Pompom-kirjansa myös myyntiin, mutta pakkaamishetkellä mieli muuttui 🙂

Marskin muksut on sellainen perinteinen kirppis, jollaisia minä rakastan!

Nykyisin moni kirppis on mennyt nimittäin sellaiselle hifistelylinjalle, ettei mitään vaatetta, jossa ei ole ole Mini Rodinin tai PO.P:n merkkiä, uskalla tuoda liikkeeseen edes myyntiin.  Ja toki minäkin näistä merkeistä tykkään – tietysti – mutta usein vain käy niin, että ”merkkikirppiksillä” kirppishinnatkin ovat hukassa. Pari egeä, pari kymppiäkään, eivät tahdo riittää enää mihinkään.

 

Marskin muksuissa aivan jokaisessa henkarissa ei hittimerkkejä näy, mutta kun tuotteita oikean kirppishain tapaan osaa kaivella, paljastuu rekkien välistä todellisia helmiä. Ja vieläpä erittäin huokeaan hintaan! Marskin muksuissa onkin mielestäni sellaista aitoa second hand –liikeen tuntua.  Sellaista, jota toivoisi löytävänsä usemmastakin kirppiksestä nykyisin.

Jos sinä haluat auttaa kotimaamme lapsiperheitä ja tehdä oman lahjoituksesi Marskin muksuille, kurkkaapa ohjeet täältä. Niin ja nettikaupan tuotteita voi shoppailla puolestaan täältä.  En tiedä teistä, mutta minulle tämmöisistä yhteisen hyvän eteen tehtävistä arkiteoista – pienistäkin – tulee todella hyvä mieli.

Nyt lähden itsekkäimpiin puuhiin, eli lööbailemaan sohvalle. Huomenna suuntaan EasyFit Pasilaan kuntotestiin. Jospa tämäkin ruho saataisiin PT:n avulla kesäkondikseen, jaiks!

-Karkki-

Marskin muksut
Topeliuksenkatu 19
Helsinki

 

Lue myös

X