Kolmistaan

DIY-idiksiä kaivataan! Miten tuunata halvalla ja persoonallisesti (rulla)verhot?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Moikkis!

F:n ikkuna on ollut vailla verhoa koko Helsinki-asumisemme ajan, koska huoneen entinen sälekaihdin oli asennettu ikkunan päälle niin, ettei siihen enää voinut asetella varsinaista verhoa päälle. Nyt kun sälekaihdinongelma on poissa, ja oikeanlaiset sälekaihtimet saatu ikkunaruutujen väliin, ammottaa F:n huoneen ikkuna vähän tyhjännäköisenä.

Olohuoneen ikkunaan vielä pohdin, laitanko verhoa lainkaan, mutta F:n huoneeseen sellaisen haluan välttämättä. Ensinnäkin lastenhuoneen tulee minun mielestäni olla pehmeämmän näköinen kuin muiden huoneiden. Sen lisäksi verhon tarpeen huomaa näin keväällä erityisesti. F nukkuu vain pimeässä, valo herättää hänet aina ennen aikojaan. Nyt on alkanut aamuyöstä jo sälekaihdinten välistä loistaa valo, joten oikean verhon tarve on tullut aivan konkreettiseksi.

Meillä on vanhasta varastosta tallessa musta Ikean Enje-rullaverho, joka sopisi kokonsa puolesta F:n huoneeseen täydellisesti. Musta värikin on tietysti hyvä valoasioiden vuoksi. Mietin myös, että rullaverhoahan ei ole pakko vetää aina aamuisin aivan kokonaan rullalle piiloon, vaan sen voisi jättää ikään kuin kapaksi ikkunan yläosaan, jolloin se toimisi myös ihan oikeana verhona.

Ongelma on kuitenkin se, että tuollaisenaan musta rullaverho on kauhean tylsä. Haluaisin tuunata sen jotenkin todella kivasti…vaan kun en keksi miten tai millä tekniikalla.

Toisaalta rullaverhon reunaan voisi laittaa jonkin ihanan kangastilkkuhässäkän piparkakkureunaksi. Toisaalta verhoa itseään olisi ihana koristella vaikka pisara- tai pallokuvioin. Ongelma on kuitenkin se, miten nuo ideat toteutan, jotta verhon toimivuus ei kärsi. Esim. onko jollain kokemusta rullaverhon pintaan ommelluista/liimatuista tilkuista? Pelkään, että kun kankaaseen tulee liikaa paksuutta, se ei rullaannu enää kerälle.

Nyt jeesatkaa minua, pliis! Ja uusia hyviä ideoitakin otetaan vastaan 🙂

-Karkki-

P.S. Nyt tiedän, että ainakin mun perhe nauraa jo vedet silmissä näille taideteoksille.  Sori, hei, te muutkin 🙂

 

Lue myös

X