Kolmistaan

Arla Ingmanin maustetut Crème fraîchet

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Blogatessa yksi mielenkiintoisimpia juttuja on se, kun pääsee testaamaan jotain sellaisia tuotteita, palveluita tai kulttuuririentoja, joihin ei ehkä ilman blogia muuten koskaan – tai ainakaan ensimmäisten joukossa – tutustuisi.

Viime perjantaina lähetti toi jääkaappimme täytteeksi lähetyksen Arla Ingmanilta. Sain testattavaksi vasta vähän aikaa sitten kauppojen hyllyille tulleet maustetut Crème fraîchet.

No eipä tämmöisen tuotteen ostaminen kaupastakaan olisi ollut iso homma, mutta niinhän se vain usein menee, että varsinkin arkiruuassa, ainakin meillä, tulee pyöriteltyä aika usein niitä tuttuja ja turvallisia tuotteita. Monesti saattaa ajatella, että ”tuossapa kätsy valmiste”, mutta sitten sitä kuitenkin mättää koriin ne tuttuakin tutummat ruoka-aineet.

Nyt kun sitten kaappiimme oli ikään kuin vahingossa tupsahtanut kolme erilaista makua Crème fraîcheja, tuntui, kun olisin myös saanut uutta potkua kokkailuihin. Niinpä viikonloppuna meillä dippailtiin hedelmiä ja vihanneksia chilidippiin (erityisesti ananaksen makeus ja chilin tulisuus kävivät ihanasti yhteen!), pyöriteltiin fetalihapulliin samaisesta chili- fraîchesta, sekä valmistettiin kana-mozzarella -pasta pestoisesta fraîchesta.

Nyt kaapissa odottaisi vielä herkkutatti-timjami -herkku, josta valmistuu loppuviikoksi joko sienikeitto tai piiras tällä ohjeella. Tosin pohjaan pitäisi keksiä jokin hyvä gluteeniton versio. Saa vinkata!

Oletteko te ehtineet testat jo uusia Crème fraîcheja? Entä mitkä muut maustetut kokin pienet apulaiset ovat omia suosikkejanne? Itse käytän todella usein maustettuja rahkoja mm. makeissa leivonnaisissa.

Herkullista päivää!

Tässä vielä viikonlopun gluteenittomien lihapyöryköiden ohje:

naudan 10% jauhelihaa 400g

puolikas murusteltu gluteeniton näkkäri

jauhelihamaustetta

mustapippuria

paprika-chili -Crème fraîchea 1/3 purkkia

fetaa

sipulia

Kaikkea sopivassa suhteessa. Pyöritellään pulliksi. Paistetaan miedolla lämmöllä voissa pannulla. Sopivat muuten ihanasti uunibataattien kanssa. 

-Karkki-

*bloggaaja saanut tuotteet blogin kautta // alkuperäiset kuvat Arla Ingman

 

Lue myös

X