Kolmistaan

Keväthitti: Vedenpitävät tennarit!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Moikkis!

Taas se aika vuodesta, kun talvikengät ovat pieneen jalkaan liian kuumat, lenkkarit vielä aivan liian vilpoiset. Kumisaappaat ovat aika jees. Paitsi aamuisin, kun on pakkasta. Ja paitsi silloin, kun niissä pitäisi juosta tai vaihtoehtoisesti näyttää jopa kaupunkikuntoiselle.

F:llä, kuten varmasti monella muullakin suomalaislapsella, on ollut elämänstä aikana jo aika monet vettähylkivät kengät. Ne ovatkin kätevä lisä kevätpukeutumista. Harmi vaan, että ne ovat usein ihan julmetun rumia. Sellaisia, joilla hyvinkin ulkoilemaan ja hoitoon voi lähteä, mutta muualle ei sitten millään.

Onneksi Reima, siis se uudistunut ihana Reima, josta olen  aikaisemmin talvellakin teille jo kertonut, on osannut vastata vesilätäkköisen ja loskaisen maan toiveisiin. Kerrankin markkinoille on tullut kauniit, oikeasti siistit ja hauskat, vedenpitävät Wetter-välikausikengät. Nämä menevät jo kevät-Conversejen kanssa suosikkeihin. Ja se jos mikä on jo paljon 😀

Kun olimme valitsemassa F:lle kenkiä Tammiston Reima Out -myymälässä, törmasin taas perinteiseen minkä kokoiset kengät on oikeat -dilemmaan. Usein painelen kengän päältä koitellen, missä F:n varpaat ovat, mutta näissä kengissä päällinen olikin niin jämäkkää, ettei varpaisiin päässytkään käsiksi.

Onneksi myyjä tulikin siinä samassa apuun, ja näytti, miten Reiman kengissä koko-ongelma on ratkaistu. Reima-popoista saa nimittäin pohjallisen irti, ja sen uumenista paljastuukin Happy Fit -kuvioinnilla varustettu viivoitus, joka kertoo, onko kenkä oikenkokoinen. Kun varpaat ovat hymynaaman läheisyydessä, paremmalla puolella, on kenkä ok. Jos taas varpaat hipovat surunaamaa, on kenkä liian pieni. Aika todella, todella kätevä tapa löytää oikea kenkä.

Koska F:n jalka kasvaa hurjaa vauhtia (ikää on 3 vuotta ja 4 kuukautta, kenkäkoko 29), ja koska ohut villasukka on ollut joinakin aamuina poikaa, valitsin koon, jonne villasukan kanssakin naama näyttää hymyilevää ilmettä.

Mitkä ovat teidän kevätkenkävalintanne? Riittääkö kumisaappaat, vai tarvitaanko myös Reima Wetterin tapaiset tennarit?

-Karkki-

P.S. I love partsi! Laiska mutsi ulkoiluttaa jälkikasvunsa Pikku kakkosen jälkeen parvekkeella. On se heleppoo!

* F:n asu: Takki, Metsola // Hattu ja paita, PO.P (saatu) // Housut, Vimma (saatu) // Kengät, Reima (saatu) // Mekko, POMP de LUX (saatu) // Lapaset. mummon tehnyt // Huivi, Aarrekid // Lapsi, omaa tuotantoa (saatu) // Räkäinen nenä, ikuista (saatu päiväkotiuran alussa, kestona syksystä 2012)

Lue myös

X