kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.06.2014

Kesän 2014 to do -lista

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Kirjoitin itselleni kesäloman ekana päivänä listan siitä, mitä kaikkea haluaisin kesällä tehdä. Se jäi jotenkin tänne blogini luonnostelulehdille julkaisematta, kunnes palasin siihen tänä aamuna ihan vahingossa. Osa kesätoiveista on jo toteutettu, osa odottaa vielä toteutumistaan. Uusiakin asioita on mieleeni juolahtanut.

 

Tämmöinen on kesäni 2014 to do -lista tähän mennessä. Kursiivilla ne, jotka kirjoitin jo 1.6.2014, yliviivattuna asiat, jotka on jo toteutettu.

  • Opetella nukkumaan aamulla vuoroissa Eskon kanssa F:n herätessä jo viimeistään klo 7.00.   Koska F ei nuku kotona päiväunia, toisin kuin hoidossa, on hänen aamurytminsä kääntynyt myös inhimilliseksi. Koko sakki nukutaan kasiin, eikä vuoroaamuja tarvita. Jes!
  • Uida mökkijärvessä. 
  • Käydä Tampereella siskon ja tämän miehen luona. Ajankohta jo sovittu. Se on juhannusviikosta seuraava.
  • Viettää aikaa Hankasalmella. Oltu jo, ja lisää Hanksu-lomailua tiedossa aivan pian.
  • Sisustaa jo vuoden verran pänninyt kylpyhuone-wc kauniiseen kuntoon. Ideoita on jo tullut. Niin kuin myös koko kämpän osalta. UPS! Kesäluovuus on taas iskenyt.
  • Rokata Ilosaaressa. Ou jee! Hotelli ja liput, check!
  • Pyöräillä.
  • Jatkaa liikuntaharrastusta. Öhöm! Onko ihan ok, jos lenkillä on käynyt kolmen viikon aikana kahdesti, salilla kerran. Pitänee ryhdistäytyä!
  • Kirjoittaa syksyn postausideoita jemmaan. Todellakin! Pää raksuttaa koko ajan.
  • Kuunnella toisen siskoni keikka ja uusi EP. Keikka oli ihana, EP on tuloillaan.
  • Sisustaa F:n huone ison tytön huoneeksi. Mm. nykyiset lastenpöytä ja -tuolit ovat jo aivan liian pienet typylle. Ideoita löytyy, toteutus on vaiheessa. Mutta verhokankaan sentään jo F:n huoneeseen ostin. Eihän huone ole ollut kuin kohta vuoden ilman verhoa. Nytkin ikkunassa roikkuu vanha pöytäliina, joka on kursittu nuppineuloilla.
  • Nähdä kamuja. Tämähän on kesässä parasta. Treffata leikkarilla, puistossa, illalla vohvelikesteillä tai aikuisten kesken terdellä. Kaikkea on jo tehty, mutta vielä on iso lista ihmisiä, joita haluan vielä kesällä kutsu kylään. Pieniä ja isoja.
  • Käydä päiväleffassa. Bamse-päivä on F:lle jo luvattu. Niin ja ehkä joku päivä myös ihan aikuisten päiväleffaretki, kun viedään F hoitoon. (F:n päiväkoti on yksityinen, ja se tarkoittaa siis sitä, että koko kesältä maksetaan myös hoitomaksu, vaikkei päivääkään oltaisi hoidossa. Me tietysti haluamme, että F saa yhtä ihanan ja pitkän loman kuin mekin, joten F lomailee saman ajan kuin mekin. Tosin kahden siivouspäivän ajaksi olemme raaskineet viedä  F:n kesälläkin hoitoon,  ja ehkä muutaman leffa – ja lounashetken me vielä itsellemme vaikka heinäkuussa nappaamme kahdenkeskistä aikaa).
  • Kokkailla hyvää ruokaa.JOO. Ja paljon on kyllä syöty myös ulkona.

 

 

  • Opetella virkkaamaan. Siis mitä? Miten mä tämmöstä olen tänne kirjoitellut. Ehkä hieman epärealistinen toive. Mulle.
  • Lukea kirjoja.Enimmäkseen olen lukenut chick flick -hömppää. Voi kun ihanaa ja rentouttavaa. Hyvää hömppäkirjallisuutta, dekkareita ja pari kotimaistan must-kirjaa saa vielä suositella!
  • Siivota kaapit. En ole ehtinyt. Mutta pitäisi kyllä. Ehkä yksi kaappi päivässä? Sitten vaikka heinäkuussa.
  • Tehdä pikkuinen perhereissu. Liput laivareissulle varattu.

 

  • Olla lomafiiliksellä. Toteutunut todella hyvin. Muutamia kiukkukohtauksia (F:n ja mun) lukuunottamatta.

Miltä näyttää sinun kesälistasi? Onko samanlaisia kohtia? Vai onko listojen tekeminen lomille mielestäsi aivan järjetön idea?

-Karkki-

P.S: Keksin vielä yhden: ”Opettele ottamaan selfie!”

 

 

 

 

Kommentit (8)

Varo virkkausta, siihen jää koukkuun 🙂

Joo, äiti 🙂 Asenne on edelleen hakusassa!!

Samoin meilläkin tuo Suokki, Korkeasaari ja leikkarit puistoruokailuineen. Kiitos kirja- ja virkkausvinkeistä 🙂

Tiedätkö minkä näköinen on virkkuukoukku??? 🙂
Muistaakseni käsityöonopesi sanoi aikanaan yläkoulussa, että taitoa olis mutta asenne ei oikein ole kohdallaann…

Kiva lista! Meillä kuuluu listaan ehdottomasti myös retket Korkeasaareen ja Suomenlinnaan, leikkipuistoruokailuja eri puolella kaupunkia (tutustutaan uusiin puistoihin), puistojumppa ja frisbeegolf. Virkkaus kannattaa muuten aloittaa opettelemalla isoäidinneliö, googlaamalla saa paljon hyviä ja helppoja ohjeita siihen. 🙂 kivaa hömppää kirjottaa ainakin Cathy Kelly ja Jane Green, törmäsin näihin joskus sattumalta kirjaston viihdehyllyllä ja jäin koukkuun! Hyviä kirjoja on myöskin Nora Robertsillla ja Jude Deverauxilla, semmosta perus romantiikkahömpötystä, mutta sopii lomamielialaan!

Ihan ponchoa en ajatellut näin aluksi. Vaikka pannulappu 😀

Mitä kaikkea olet virkannut? Ts mistä kannattaisi aloittaa?

Otinpa minäkin virkkuukoukun käteen ja kaivelin parinkymmenen vuoden takaiset koulun käsityötunnit mieleen, netistä katselin vähän ohjeita ja kumma kyllä homma rupes sujumaan, kivaa ja nopeeta. Kaksi (vai peräti kolme) vuotta sitten aloitettu poncho on vieläkin kesken…kyllähän siitä ihan kiva tulis jos joskus sais sen valmiiks 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X