Kolmistaan

Missä kesä ja lastenvaatekirppikset?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Mikä tämä sade on? Oikeasti!

Ja nämä ”lämpö”tilat? Eilen siivotessani F:n kaappeja, eteeni tuli kahdet toukokuussa ostetut shortsit, joissa roikkui vielä hintalaput kiinni. Kertonee jotain kesän laadusta.

Niin kuin muuten sekin, että marjat maksavat edelleen mansikoita (öh,öh, olenpa hauska). Tänäänkin kaupassa oli pienen pieni vetinen ja homeinen laatikko ulkomaisia mansikoita. Vitosella. Justiinsa.

Koko elämäni olen ollut sitä mieltä, että kesällä marjoja saa syödä tuoreena niin paljon vain kun vatsa vetää. Hinnastakin viis. Mutta ihan oikeasti: Kai niillä euroilla pitäisi saada edes ei-homeisia yksilöitä. Ilman valmista vesi-marjamössö –kiisseliä laatikon pohjalla. Blaah!

Ei ollut oikeaa talvea lumella, eikä nyt sitten näytä olevan oikeaa kesää auringollakaan. Eihän säät ole elämän tärkein asia, mutta on se vain kurjaa, ettei lapsetkaan pääse nauttimaan perinteisistä vuodenaikapuuhista: Talvella pulkkamäestä ja hiihtämisestä, kesällä biitsistä ja pyöräilystä.

Kerran keli oli tänään niin ankea, päätin sitten jatkaa eilistä kaappiensiivoustouhuani. Inventoin koko keittiön, kylppärin ja eteisen. Miten ihanaa katsella siistejä, turhasta tavarasta puhdistettuja, kaappeja. Ja on se vaan kumma, että vaikka kuinka oikeasti olen tarkkana siitä, ettei mitään turhaa osteta/oteta vastaan, on kaappien perukoille jo vuodessa kertynyt niin paljon turhaa.

Muistatte varmaan, kun joskus viime kesänä pohdin, pitäisikö minun laittaa F:n vanhoja vaatteita jo kiertoon. Vaunut ja muut isommat kamat on jo myyty, samoin pieni määrä vaatteita matkan varrelta. Silti meidän häkkivarastomme pursuilee F:n pieneksi jääneitä vaatteita, ja tänä kesänä asialle on tehtävä jotain. Itse asiassa. Ajattelin käydä jokaisen vaatekappaleen läpi, ja jakaa vaatteet kahteen kassan: Säästettäviin ja myytäviin.

Nyt pohdinkin, minne vaatteita ja leluja voisin mennä myymään. Onko teillä ideoita? Minua ei huvittaisi kantaa vaatekasaa enää kotiin, joten etsinnässä olisi jokin varma myyntipaikka. Itsepalvelukirppis, kirppis tai viikonloppupöytä.

Luulen, että lempparimerkkini Gugguut, Aarrekidit, PO.P:t, Vimmat ja kumppanit jätän vielä meille, mutta myyntiin tulisi iso kasa hyvin pidettyjä vähän edullisempia vaatteita esimerkiksi H&M:ltä ja Lindexiltä. Jokin ylitrendikäs lastenvaatekirppari ei siis (ehkä) tule kuuloon. Mutta missä niitä vaatteita sitten oikein menee kaupaksi? Vinkatkaa!! Pääkaupunkiseudulta tai läheltä Hankasalmea.

Kivaa sunnuntaita! Esko katsoo TAAS jalkapalloa, joten itse kyllä uppoudun maailman noloimman Netflix-koukun, Gossip Girlin, syövereihin.

-Karkki-

 

Lue myös

X