Kolmistaan

Elloksen katu-uskottavat lastenvaatteet

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

*Ellos ja Bella-blogit kampanja

Mä rakastan denimiä. Niin paljon, että käytän sitä lukuun ottamatta joitain juhlia ihan joka päivä. (Tosin olen miettinyt, että jos me mentäisiin joskus naimisiin, voisi niinkin juhlavien kemujen tyyli olla tämä)

Farkkuvaatteet ja –asusteet ovat mun mielestä nimittäin se juttu, jolla voi luoda asuun kuin asuun särmää. Miettikääs nyt vaikka pitsimekkoa. Sehän on niin tyttömäinen vaate, mutta farkkuliivillä siihen tulee asennetta. Tai sitten toisinpäin. Valkoinen kauluspaita, istuva jakku ja korkkarit. Aika virallista. Paitsi, jos siihen yhdistää revityt boyfriend-farkut.

F:n vaatekaappiin olen yrittänyt ujuttaa (joskus kyllä huonolla menestyksellä, johtuen tyttäreni omasta tyylistä) sellaisia palasia, joita voisin itsekin käyttää. Hassuja leggareita, farkkukamoja, tennareita.

Kun sain Bellablogin ja Elloksen yhteistyön kautta valita F:lle muutaman tuotteen syksyn Ellos Kids ja Ellos Shoes –mallistoista (aikaisemmat postaukset aiheesta täällä ja täällä), päätin, että tällä kertaa valitsen F:lle sellaiset tuotteet, jotka sopivat toki lapselle, mutta jotka rennolla klassisuudellaan voisivat sopia minkä ikäisen tytön, pojan, naisen tai jopa miehenkin vaatekaappiin.

Farkkuhaalarit ja ihan huikean siistit ja laadukkaantuntuista nahkaa olevat lämminvuoriset biker-saappaat löysin Elloksen nettikaupasta miltei heti. Ja onneksi tilasin myös ne. Haalarit on ihanan pehmeät ja biker-saappaita on kai turha enempää hehkuttaa. Kyllähän kuvat taitavat puhua puolestaan. Olen myyty!

Paidan etsintä kesti kuitenkin vähän kauemmin. Etsin nimittäin haalareiden pariksi tällä kertaa jotain reipasta unisex-paitaa, mutta tyttöjen osastolta sellaista en löytänyt.

Onneksi tajusin kurkata ns. poikien osastolta, ja : Tadaa! Siellähän se farkkupaita odotti ottajaansa.

Tavallaan kyllä ymmärrän nämä vaatekauppojen lajittelut tyttöjen ja poikien osastoihin. Niillähän vaan halutaan helpottaa ostajan selailupuuhia. Toisaalta kummastuttaa, tarvitseeko lastenvaatteita jaotella sukupuolen mukaan. Eihän noiden pienten immeisten kropassa ole sellaisia eroja, jotka vaatisivat vaikka erilaisen mitoituksen sukupuolesta riippuen.

Joka tapauksessa, oli osasto mikä hyvänsä, mä luulen, että tästä tuli ainakin yhdet mun lempparit tämän syksyn jutuista F:n päällä. Itse typy hyväksyi mukisematta haalarit ja kengät, mutta paidan kanssa on kuulemma vielä harkinta-aika menossa. Onko sillä jokin erikoiskatse, jolla skannasi, ettei tämä paita ole prinsessojen osastolta?

Mikä on oma suhteesi unisex-vaatteisiin? Entä täytyykö sinun mielestäsi lastenvaatteet olla lapsellisia, vaan saako ne olla tämmöisiä F:n vaatteiden kaltaisia, joita aikuinenkin voisi käyttää? 

-Karoliina-

 

 

Lue myös

X