Kolmistaan

Kyllä minä niin mieleni pahoitin

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

…kun en päässyt Mielensäpahoittaja-leffan ensi-iltaan.

Koska niinhän siinä kävi, että tauti ei talttunut, ja mä jouduin jättäytymään leffaillasta pois. Ja vaikka en itse olisi ollut kipeä, olisi ilta voinut jäädä muutenkin kokematta, nimittäin niin F:n oikea hoitaja kuin varahoitajakin sairastuivat molemmat myös kuumeeseen ja flunssaan.

Tämä on kyllä niin lapsiperhe-elämän kuin syksynkin kääntöpuolia. Koskaan ei tiedä, milloin tauti iskee, kuka voi jäädä kotiin hoitamaan ja keneen se pöpö sitten tarttuukaan seuraavaksi.

Vaikkei kyse olekaan onneksi (kop,kop) mistään vakavasta, on kurjaa, että aina saa pelätä, meneekö joku kiva suunnitelma mönkään tautien takia. Ja vielä kun meidän kodissa kohtaa kahden koulun ja yhden päiväkodin pöpöt, on bakteerikeitto valmis.

Hassua muuten, miten tämmöisessa tilanteessa alkaa helposti päähän hiipiä hölmöjä ajatuksia. Olin odottanut Eskon ja mun yhteistä ilta niin, että aloin eilen jo vakavissani miettiä, josko olo olisi jo sittenkin parempi: Ehkä mä olenkin huomenna työkuntoinen ja samalla iltamenokuntoinen. Mittarin lukema 38.6 kuitenkin palautti maanpinnalle. Itketti ja pänni. Se täytyy myöntää.

Enkä mä todellisuudessa olisi lähtenyt itseni ja työpaikkani terveyttä riskeeraamaan hölmöilyllä. Jotenkin tuli vain mieleen ne ajat lapsuudesta ja teinivuosilta, kun flunssa pilasi kauan odotetun mukavan jutun. Lapsuuden flunssapettymyksenä tuli mieleen ainakin judo-kisat, joihin olin treenannut ja joita olin odottanut, ja jotka sitten kuumeen takia jäi kokematta. Teinivuosina (äitille ja isille vaan terkkuja) taisin yhden flunssan päätteeksi pitää mittaria himppasen löysähkösti kainalossa, jotta pääsin illalla koko kylän teinien kuukauden kohokohtatapahtumaan, monitoimitalon diskoon. Tosin, käteen niistä bileistä jäi yhdet bänksit ja keuhkokuume, joten valheella sillä kertaa ainakaan ei pötkitty pitkälle.

Mikä on ollut kurjin kuumeen tai muun sairauden peruuttama tapahtuma sulla tai perheelläsi?

Näin aikuisena olen missanut ainakin yhden Italian matka maatessani aivokalvontulehduksessa sairaalassa. Viime vuosien pienempiä kurjia takapakkeja on sattunut, kun esimerkiksi vatsatauti kaatoi koko kahdeksanhenkisen perheemme pari joulua sitten, tai kun syksyllä 2012 Eskolla katkesi akillesjänne, mulla oli kuukauden kuume ja F:llä mm. mykoplasma, vatsatauti ja angiina.

Kyllä en arvosta syysflunssaa. Iloisempia aikoja!

-Karoliina-

 

 

 

 

X