Kolmistaan

Ysäri-Reima, lapsuusmuistoja ja alekoodi

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

 

*Reima ja Bella-blogit -kampanjaRetro. Siitä sanasta tule mieleen 70-luku. Napakat lyhyet takit, hehtaarilahkeet, sinaapinkeltainen ja Jamekset. Pitkä kuuma kesä –leffan fiilarit. Jokin kaukainen, mitä itse ei ole kokenut. Omien vanhempien nuoruus. Eppu Normaalin ekat levyt ja Suonenjoen mansikkakarnevaalit.

Kun Reima tänä syksynä 70-vuotisen taipaleensa hengessä julkaisi ulkovaatemalliston osin retrohengessä, odotin – tietysti – 70`s show –meininkiä. Ja mitä sain? No sitä 70-lukumaisuutta, mutta kyllä paljon muutakin.

Oli nimittäin käynyt niin, etten ollut tajunnut oman lapsuuteni, 80-90-luvun taiteen, olevan nykypäivänä jo retroa. Voitteko kuvitella? -95 jääkiekon MM-skabat, DJ BOBO ja trollilelut (teinit! Ei liity trollaamiseen) eivät olekaan enää ihan tuossa äsken tapahtunutta, vaan aitoa retroa. Tästähän voisi vetää ikikriiseilyksi.

Kriisiä en kuitenkaan vielä (puoli vuotta 30-vuotissynttäreihin) vedä, vaan tyydyn ihastelemaan Reiman ysärivaikutteista saaneita ulkotamineita. Miten voikaan tulla oma lapsuus niin vahvasti mieleen! Kirkkaita teknovärejä, graafisia kuvioita ja vähän hiphop-henkeä. Ihan timanttista.

Juhlavuoden kunniaksi Reima järjestää kansainvälisen Reima70 kuvakisan, jonne tekin voitte lähettää omia Reima-retrokuvianne. Kuvia voi ihastella Reiman Pinterestissä ja joka kuukausi valitaan myös kuun Retrokuva, jonka lähettäjä palkiaan juhlamalliston asulla.

Jotenkin Reima ja retrokuvat ovat sellainen kombo, että ne kyllä kuuluvat yhteen. Suomalainen arkihistoria ja kestävät ulkovaatteet : Ei kai noista aiheista voi edes puhua mainitsematta kumpaakin elementtiä!

Vaikka sukupolvet eroavat toisistaan, vaikka muotikin muuttu, on yksi asia varma: Täällä kylmässä pohjolassa on aina tarvittu – ja tarvitaan edelleen – viiman, pakkasen, loskan ja kosteuden pitäviä ulkotamineita. Koska ulkoiluhenki. Se meissä kai kaikissa synnynnäisesti on. Vai muistatteko lapsuudestanne tilanteen, että vesi- tai lumisade olisivat häirinneet teitä? Niinpä. Kyse on kai siitä paljon puhutusta pukeutumiskysymyksestä, joka meiltä aikuisilta tuppaa omalla kohdallamme välillä unohtumaan.

Vaikka lunta ja loskaa ei vielä näy, voi sekin sää yllättää meidät pian. Jos arpaonni ei potki retrokuvakisassa, voivat Bella-blogien lukijat lunastaa itselleen Reiman nettikaupasta vaatetuksen syksykeleille tai talven pakkasiin -10% hintaan koodilla BELLABLOGIT2014.

Muutenkin me täällä Belloilla meinaamme paneutua Reimaan tänä syksynä oikein kunnolla. Ja siihen me tarvitsemme erityisesti teidän apuanne. Kertokaapa, mitä ikinä olettekaan halunneet kysyä Reiman vaatteista, historiasta, materiaaleista, suunnittelusta tai tuotantoprosessista. Me lupaamme ottaa asioista selvää, ja palata niiden pariin, kun olemme saaneet vastaukset kysymyksiinne.

-Karoliina-

P.S. Onpa erikoista muuten katsoa näitä kuvia. Minä näytän nykyaan aivan isältäni samanikäisenä. Ja F taas näyttää nykyisin sille, kuin minä lapsena. Huomaatteko saman? Niin ja nämä muut söpölöisethän perheemme arkistoista kaivelluissa kuvissamme ovat pikkusiskoni Henriikka ja Auroora.

X