Kolmistaan

Meidän olohuone. Postaussarja: 55 neliötä. Osa 3.

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Taas on aika esitellä uusi huone kodistamme 55 neliötä –postaussarjan tiimoilta. Vuorossa on olohuone. Tila, jossa vietämme varmasti 80% valveillaoloajasta kotonamme. (Niin ja täällähän se uniongelmainen Esko myös muuten useimmiten nukkuu, mutta se taitaa olla jo toisen postauksen paikka).

 

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
Olohuone on kokenut asuntomme pienimmän muutoksen. Jopa huonekalut olivat edellisillä asukkailla suurin piirtein samoilla paikoilla, kuin meillä on nyt.

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Olohuoneeseen, kuten koko muuhunkin asuntoon, vaihdettiin tumman tammiparketin tilalle valkea tammiparketti. Makuuhuoneiden ovien väliin jäävälle seinälle teetettiin Inarian-kaapistoista mittatilauksella suunniteltu ja toteutttu TV-kaappi, joka pitää sisällään myös kaikki kodin työhuone-, kirjahylly- ja askartelutarvikkeet.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Viime talvena ikkunoiden edessä olleet sälekaihtimet vaihdettiin Osiokaihtimen ikkunaruutujen sisään laitettaviin kahtimiin. Koko huoneen ilme freesaantui, kun ikkunalaudat saatiin käyttöön. Plussaa myös siitä, että jokaisen ikkunaruudun oma kaihdin mahdollistaa valokikkailut: Voi sulkea vain yhden ruudun, ja päästää muista valoa sisään. Joskus pidämme taas puolestaan auki vain yläikkunoiden kaihtimia, jolloin valo pääsee sisään, mutta alaikkunoiden verhot toimivat kuitenkin näkösuojana.

SISUSTUS:
Tässä huoneessa sisustusta on mietitty meillä vähiten. Tällä hetkellä tilassa on Ikean raitamatto, Lahden asuntoon ostettu Iskun pöytä (en tykkää enää!), ennen F:n syntymää ostettu Iskun sohva (pitäisi pestä), Ikean nahkarahi ja Eskon äidiltä saatu Diamond Chair. Sohvatyynyjä mä rakastan, koska niillä saa edullisesti vaihdettua huoneen tunnelmaa ja värimaailmaa. Sohvan tyynyt on hankittu valmiina Lagerhausesta, Ikeasta ja Elodie Detailsilta*. Loput tyynyt minun äitini on ommellut Ikean ja Marimekon kankaista.

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Nooooo. On teillekin ehkä selvää, että aivoni raksuttavat jatkuvalla syötöllä erilaisia sisustusideoita. Kaikki suunnitelmani eivät koskaan toteudu, ei ehkä ole tarkoituskaan, mutta onhan se ihana haaveilla. Eniten toivon, että saisin timanttituolin taakse seinälle täysimittaisen String-kirjahyllyn. Olisi ihana saada hyllyille esille omat lempikirjat ja vaikka jokin kaunis valaisin. Mielestäni tuo seinäpätkä ihan huutaa Stringiä (ja inhoan noita Ikean tauluhyllyjä, joita tuli ennen tungettua joka nurkalle…)

Toinen toiveeni liittyy tuohon ruokapöytään. Ostimme pöydän vuonna 2011 ajatuksella ”kunnes löydetään parempi”. Mä olen löytänyt paremman jo monta kertaa, mutta Esko ei halua luopua Karista 😉 Parasta olisi, jos joku puuseppä (KUKA!?!) tekisi meille mittatilauksella vaneripöydän siroilla metallijaloilla. Haluaisin, että pöytä olisi nykyistä kapeampi, mutta siinä olisi jatkopala, jopa kaksi jatkopalaa, ruokavieraita varten. Arkenahan meille riittäisi pikkiriikkinen pöytä.

Tavallaan kaipaan myös taidetta seinille. Toisaalta rakastan vähän tehdasseinähenkistä paljasta, jopa vähän ankeahenkistä, seinää.

Nyt saa jeesata. Mitä olkkari mielestäsi kaipaa? Vai kaipaako mitään, ehkä jotain jopa pois? Mitä olet mieltä Sting-hylly -ideastani, entä onko tietoa (vaneri)puusepistä?

Ihanaa keskiviikkoa!

-Karoliina-

*saatu

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

X