Kolmistaan

Koska olen tyttö: Pinkkiä, rimpsua tai heiluvaa helmaa + Mainio-arvonta

Teksti: Karoliina Pentikäinen
Oletteko huomanneet, että suurin osa kaikkein suosituimmista lastenvaatemerkeistä keskittyy erityisesti unisex-vaatteiden valmistukseen ja myyntiin?

Itsekin haluaisin pukea F:n ennemmin vaikkapa farkkuihin ja kollaripaitoihin kuin rimpsuhameisiin, mutta tyttäreni itse on asiasta toista mieltä.

Siksipä minusta onkin ollut aivan mahtavaa – ja jopa piristävää – kun Mainio on kaikkien tyylikkäiden unisex-vaatteidensa ohella ymmärtänyt valmistaa myös vaatteita näille neideille, joiden aamu menee pilalle, jos päälle ei saa vetää pinkkiä, rimpsua, kimalletta, liehuvaa helmaa tai ainakin JOTAKIN edellisistä.

En tietenkään sano, etteikö vaikkapa nämä F:nkin kaapista löytyvät pinkit Silmu-housut tai vihreä, röyhelöinen Tyyni-paita menisi pojankin päälle. Tarkoitan vain, että olen iloinen siitä, että Mainiolla ei ole unohdettu tyttömäisiä tyttöjä kokonaan. Koska: Miksi unisex tarkoittaa niin usein poikamaista? Tyttöjähän me modernit vanhemmat olemme yrittäneet pukea perinteisiin poikien vaatteisiin jo pitkään, mutta miksei poikia ole nähty vielä useinkaan pinkissä tai kukallisessa. Legginsejä olen kyllä alkanut nähdä jo monien poikienkin yllä.

Ehkä se on niin, kuten Oi mutsi mutsi –Elsan kanssa viime viikolla juttelimme, ettei lasta voi toisaalta – vaikka vanhemmat kuinka yrittäisivät kasvattaa lapsestaan sukupuolineutraalia – pakottaa tykkäämään unisex-tuotteista tai sukupuolistereotypioita ravistelevista leikeistä. Jos Kaamos haluaa viereensä nukkumaan Cars-lelunsa ja F kulkee päivät kruunu ja Tuhkimo-puku yllään pyytäen kutsumaan itseään teidän korkeudeksensa, on sekin ihan fine.

Nyt myös sinulla on mahdollisuus saada tytölle (tai pojallesi) Mainion vapaavalintaiset lastenlegginsit ja -mekko/tunika. Tämän aamun asukriisi vältettiin muuten juuri kyseisellä asukokonaisuudella. Aluksi vastakkain olivat keijusiivet (F) ja farkkuhaalarit (minä). Onneksi kaapista löytyi asu, joka miellytti meitä molempia.

Kommentoi tähän alle lapsesi (tai vaikkapa sen kummilapsesi) lempiväri – sukupuolesta riippumatta – ja olet mukana arvonnassa.

Arvonta-aikaa on perjantaihin 10.10.2014 klo 21.00 asti. Leggari- ja mekko/tunikavaihtoehdot löytyvät muuten esikatseluun täältä ja täältä.

Onnea taistoon 🙂

-Karoliina-

P.S. Rasti seinään: F halusi laittaa saman mekon jopa huomenna hoitoon…Ehkä yhteinen sävel on löydetty!

*Mainio-asu ja PO.P+Kavat-kengät saatu

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X