kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.10.2014

Pitääkö pikkuputiikissa pulittaa miljoonia?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
22 kommenttia

        Kirjoitin teille viime keväänä vierailustani CashCow-vaateliikkessä. Ja paljon sen jälkeen on tapahtunut. Niin itse vaateliikkeelle kuin minullekin kuluttajana.

Ensinnäkin. CashCow ei löydy enää City Centerissä, vaan Kampin kauppakeskuksen 5. kerroksesta. Syksyllä CashCow nimittäin sulki ovensa CityCenterissä, teki pari Pop up –keikkaa ja muutti vaatteineen Kamppiin.

Liikkeen ihanat vaatemerkit säilyivät onneksi kuitenkin aikalailla ennallaan. Skandinaavishenkisten Bruuns Bazaarin (mun ehdoton suosikki!), Minimumin, Minuksen ja Oilin lisäksi uutena tulokkaana putiikin vaaterekeissä komeilee nyt Suomessa ainoastan CashCowsta saatava sporttimerkki Lorna Jane.

Jos liike on kokenut mullistuksia viime postauksen jälkeen, niin on tehnyt myös oma ajatusmaailmani. Kun vielä keväällä kerroin, että joskus on pakko ostaa 15 euron paita, olen nyt vähän toista mieltä. Tai siis tietysti edelleenkin ostelen ennemmin edullisia vaatteita kuin megakalliita – eihän tulotasoni ole minnekään kohonnut – mutta jotenkin en voi olla huomaamatta oman tekstini takaa sitä, etten todellisuudessa, yrityksistäni huolimatta, ollut vielä silloin oikeasti valmis vähentämään shoppailukertojeni määrää. Ehkä ajattelin, että yksi putiikkiostos vuodessa antaa luvan ostella muutaman käyttökerran toppeja ilman omatunnontuskia.

Nyt ajattelen niin, että olipa tuote halpa tai kallis, ketjuliikkeestä tai erikoisliikkeestä, teen ostopäätökseni aina yhtä harkiten. Kaipa se Hyvän mielen vaatekaappi on nyt todella iskostunut mieleen!

No sitten taas takaisin liikkeeseen. Kävimme nimittäin Eskon kanssa pari viikkoa sitten tsekkaamassa CashCow`n uudet tilat, ja jutustelimme samalla lisää liikkeen omistajan, Annan, kanssa yrittämisestä ja vaatteista. Esko ihastui aivan heti Minimumin hassutteleviin miesten vaatteisiin, joita ei muuten saa mistään muualta Helsingistä.

Itse jumituin taas kerran Bruuns Bazaarin vaatteiden eteen. Hyvin leikatut ja ommellut vaatteet kolahtavat aina. Ja kun klassisiin malleihin on yhdistetty aina jokin nuorekas juju niin, ettei perinteinenkään vaate näytä tylsälle, on vaate mielestäni täydellinen.

Se, mikä pisti tällä kertaa liikeessä erityisesti silmään, oli tuotteiden hinta-laatu –suhteen erinomaisuus. Ehken viime keväänä tajunnut kurkkia vielä niin tarkasti vaatteiden materiaalilappuja, että olisin ymmärtänyt, mistä tuotteiden hinnat koostuvatkaan. Nyt kuitenkin – valaistumisen kokeneena – huomasin, että pieneksi erikoisliikkeeksi, jossa palvelu on taattua, tuotteiden hinnat olivat hyvinkin kohtuullisia!

Anna kertoi myös, että moni muukin ajattelee virheellisesti, että ”putiikki” tai ”erikoisliike” ovat välittömästi merkki hintaluokasta, johon tavallisella ihmisellä ei ole varaa. Todellisuudessa vaikkapa CashCow`n vaateripustimilta ja pöydiltä löytyy aivan saman hintaluokan tuotteita, kuin mistä tahansa muustakin vaateliikkeestä. CashCow`n eduksi voi kuitenkin laskea sen, ettei nämä vaatteet tule joka nurkalla vastaan. Niin ja palvelu, Annan isän itse nikkaroimat sovituskopit ja kaunis ostosympäristö puhuvat vielä pienen liikkeen puolesta.

Päätimmekin Eskon kanssa, että aina kun meillä on tarvetta uudelle vaatteelle, käymme ensin läpi pienet, yksityisten yrittäjien, tuttujen tekijöiden tai lähiseudun toimijoiden liikkeet, ja vasta sen jälkeen – jos jostain syystä on tarvetta – suuntaamme suuriin ketjuihin.

En halua asettaa pieniä liikkeitä ja ketjuliikkeitä hyvis-pahis –asetteluun alle – koska eihän asia ole niin yksinkertaista –  mutta itse koen, että jos minun on mahdollista tehdä edes puolet ostoistani ihmiseltä, josta tiedän enemmän kuin vain etunimikyltin rinnassa, on se hyvä ostoteko. Toki ketjuliikkeetkin tekevät usein valtavasti hyviä tuotteita ja tuottavat monet tuotteensakin vielä ekologisesti, mutta uskon, että ne pyörivät upeasti, vaikka muutaman paidan jättäisinkin sieltä ostamatta.

Lopuksi haluan vielä sanoa, että varsinkin eettisistä ja hyvännäköisistä vaatteista kiinnostuneet miehet: Käykääpä CashCow`ssa. Nimittäin liikkeen Knowledge Cotton Apparel on merkki, joka on ottanut kierrätysteeman tosissaan. Merkin sadetakki on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista, vaatteiden värit ovat myrkyttömiä, villavaatteet ”happy sheepeiltä” ja farkutkin sellaisia, että normaaliin farkkupariin menevän 45 vesilitran sijaan näiden denimien valmistukseen menee vain yksi litra vettä. Aika huikeaa, eikö totta?

Mikä on sinun suhteesi pieniin vaateliikkeisiin?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (22)

Hei,

Pieni korjaus yhteen asiavirheeseen, että Minimum miesten vaatteita ei löytyisi muualta Suomesta. Niitä on myynnissä tarkkaan valikoiduissa vaateliikkeissä ympäri maan, mutta Helsingissä CashCow on tällä hetkellä ainoa shoppailupaikka miesten vaatteille 😉 Tosi kivaa että Esko tykästyi malleihin <3 Paaljon kivaa on tulossa….

Kyllä, kauluspaidat istuu mulle todella hyvin. (ainakin omasta mielestäni)…:)

Onpa ihania kuoseja sekä miesten että naisten vaatteissa. Tykkään ostaa vaatteita sellaisista liikkeistä, joista tiedän, ettei ihan jokaisella ole samanlaista kuin minulle. Toki ostelen välillä isoistakin liikkeistä, varsinkin pojalle vaatetta. Hänen vaatteiden kulutustahti on päätä huimaavaa ja niihin vaatteisiin ei montaa euroa kannata tuhlata. Ostellaan myös jonkin verran kirppareilta hyviä vaatteita. Viikonlopun huippuostokset oli Italian fanikaupasta ostettu jalkkihuppari pojalle eurolla ja tytölle obey-paita myös eurolla 😀

Itse mietin jokaista (myös kirppari ostosta) todella tarkkaan! En osta vaatetta/ korua/kenkiä ennen kun tiedän varmasti missä käytän sitä ja sopiiko se muihin vaatekaappini vaatteisiin. Kun tarkkaan miettii ostot, niin silloin säästää vuoden varrella rahaa ja putiikin tai merkkivaatteen osto tuntuu tällöin juhlalta ja sopivan hintaiselta. Ps. Pitää käydä Kampissa. Kivan näköisiä vaatteita 😀

Harvemmin tulee käytyä vaikka onhan täällä Oulussakin pikkuputiikkeja jonkun verran. Harmittaa kun tänne avataan Ideapark ja siellä on suunnilleen samat liikkeet kuin Zeppeliinissä (ikivanha kauppakeskus Kempeleessä). Pieni kaupunki, pienet piirit… 🙂 Ja monesti kyllä se hinta ratkaiseee. Harmittaa kun muoti vaihtuu niin äkkiä, niin ei sen takia raski ostaa kallista..

Itse arvostan (pien)yrittajia kovasti. Yleensa yritan asioida pikkuliikkeissa, kaupoissa seka jopa yksityisten yrittajien yllapitamissa hotelleissa, ihan siita syysta etta ainakin Suomessa ketjut ovat mielestani liian suuressa asemassa ja ne osaltaan huonontavat monopoliasemallaan palveluita.

Kiva kuulla tallaisesta kaupasta, pitaapa Helsingissa kaydessani laittaa korvan taa. 🙂 Totta on se, etta usein ihmiset luulevat pikkuputiikkien olevan kalliimpia – totuus kun voi olla ihan toinen! Tsemppia liikkeelle ja yrittajille!

Heippa! Koskas Olympuksen mallikisaan valitut ilmoitetaan? Itse jännitän poikaystävän puolesta, jonka sain innostumaan ja osallistumaan. 🙂

P.S. Eskon vaatteet on rohkaissut paljon myös poikaystävääni ostamaan vähän hassuttelevia vaatteita. Jes!

Jepulis 🙂 Annakin laittoi virheestä mulle heti tekstarin. Nyt on tekstissäkin korjattu faktat kohdilleen!

Musta Minimum on aina ollut jo naisten vaatteissakin todella sykähdyttävä. En tiedä, miten he sen tekevät, mutta samalla kun vaatteet ovat ajankohtaisia ja nuorekkaita, erottuvat ne kuitenkin massasta. Ja tuo Minimumin mitoitus on Eskolle ihan täydellinen!

Wau mitä löytöjä olet tehnyt 🙂

Suosittelen 🙂 Voisi olla sun tyylisiä juttuja! Varsinkin tuo Bruuns Bazaar!

Hei tervetuloa Helsingin visiitillä Kamppiin 🙂

Ihanaa, Matilda, että sait miehesi mukaan kisaan. Pääjehuraati alkaa kuulemma tänään käydä hakemuksia läpi. Tsemppiä siihen!

Ja voi miten mahtavaa! Eskolla on kyllä aika hauska tyyli!! Paljon rohkeampi, kun itselläni 🙂

Matilda! Terveisiä poikaystävällesi…:)

Nyt on pakko kysyä vaikka ei liity postaukseen… 😀 Toi sun tatska ranteessa!! Mitä siinä lukee? 🙂 Toki ymmärrän, jos et halua kertoa, utelias kun olen…

Tsemppi taisi toimia, sillä äsken tuli viesti että hänet on valittu!! 😀

Saakohan sinne lähteä itse mukaan? Olisi niin kiva tulla seuraamaan!

Moi! Olen itse töissä pikkuputiikissa ja olen huomannut, että todella monet luulevat kaikkien vaatteiden olevan superkalliita. Ainakin meillä on kuitenkin myös halvempia merkkejä myynnissä kalliimpien joukossa. Rohkeasti vain tutustumaan! Usein pienemmissä putiikeissa saa myös parempaa ja yksilöllisempää asiakaspalvelua. 🙂

Uskallankohan kertoa? 🙂 Mitä jos tekisin siitä ihan oman postauksensa?

Juuri näin, Oona!

No toi kuulostaa hyvältä!

[…] on taas tätä pikkuputiikkijauhamista, josta aloitin jo viime viikolla. Mutta: Taas yksi mahtava paikka, jossa saa palvelua, persoonallisia juttuja ja jossa voi samalla […]

Ihanaa, kun kommentoit sieltä matkankin takaa. Tämä on todellakin hyvä Suomi-visiitin shoppailukohde!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X