Kolmistaan

Vetoketjullinen retropäiväpeitto, säilytyssäkkituoli + alekoodi

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Vaikka meille kertyy kaikenlaisia sotkukasoja päivittäin – kuten varmasti lähes kaikissa lapsiperheissä – rakastan silti siistiä kotia niin, että ainakin yritän toivottomasta operaatiosta huolimatta pitää meidän kodin mahdollisimman sotkuvapaana.

Jos multa kysyttäisiinkin mun siisteysvinkit, kuuluisivatkin ne näin:

  1. Jokaisella tavaralla tulee olla oma paikkansa.
  2. Tavaraa ei saa hamstrata liikaa.

Jos kuitenkin totta puhutaan, ei me kaikista niistä fiksuista ajatuksista huolimatta olla itse saavutettu ainakaan vielä sitä tilaa, ettei siivouskomeron sisältö kaatuisi päälle, kun ovenraosta yrittää onkia imuria käsiinsä.

Ehkäpä mun paras ja aidoin siisteysvinkkini tällä hetkellä onkin se, että jokainen ylimääräinen tavara ja ei-niin-sisustukseen-sopiva-elementti tulee saada jonkin näköesteen taakse. Kaapin ovien taakse, säilytyskassiin, koriin tai vaikkapa sängyn alle laatikkoon. Näin ainakin kodin yleisilme pysyy siistinä, kun esillä on vain kauniita asioita, vaikkei totuus kaappien sisällä niin ruusuinen olisikaan.

Kun F:n huoneeseen alkoi viime vuonna kertyä pehmolelu toisensa perään, ja kun F:n toivelakanatkin olivat ne Disney-hirvitykset, täytyi olla pakko keksiä ratkaisu sille, ettei hänen huoneensa alkaisi näyttää rösökasalle. Lastenhuoneessa on muutenkin koko ajan leikki jos toinenkin kesken, eikä se mielestäni kaipaa ilmeen pehmennystä lattialla ja sängyllä lojuvista pehmoista.

Kun sitten kävi niin, että vetoketjupäiväpeittoja valmistava Bedit otti meihin yhteyttä, ja tarjosi vetoketjupäiväpeittoa testiin F:n huoneeseen, otin sen kyllä riemuiten vastaan. Ajattelin, että tässä voisi olla ainakin osaratkaisu F:n huoneen siisteydessä.

Samalla ehdotin Beditille myös yhtä ihan uutta ideaa: Mitä jos he ompelisivat F:n lattialle ”säilytyssäkkituolipussin” niin, että sen mitat otettaisiin F:n pehmolelukasan mukaan? Ajattelin, että säkkituolipussin pehmuste tulisi patjan tai varsinaisen sisustyynyn sijaan kaikista F:n pehmoleluista, roolivaaterykelmistä ja varatyynyistä. Näin se imisi sisäänsä kaiken sen kankaisen roinana, jota huone oli pullollaan. Ja toisaalta: F saisi samalla pehmeän paikan lueskella kirjoja ja katsoa telkkaria.

Kun molemmat Zipit/Bedit-tuotteet sitten reilu viikko sitten rantautuivat meille, ja vaikka olin uskonutkin niiden olevan hyvä ratkaisu huoneeseen, oli hämmästykseni silti suuri, kuinka ne muuttivatkaan F:n huonetta paljon rauhallisemmaksi ja siistimmän näköiseksi! Lapset kuitenkin leikkivät koko ajan myös sängyllä, ja tähän asti F:n sänky on petaamisesta huolimatta ollut aina ihan myllätty. Nyt vuode näyttää koko ajan kutsuvalle. Niin ja onhan tuo Vallilan Kettukarkki-kangas vain jotain niin ihanaa.

Vaikka Bedit valmistikin lattiapussin ajatuksella ”ei me olla tämmöistä koskaan tehty, joten lopputuloksen onnistumisesta ei olla yhtään varmoja”, on se ollut ehkä vieläkin suurempi menestys F:n huoneen kannalta. Miten monta korillista pehmoja ja rooliasuja pussi imeekään sisäänsä! Niin ja F on ottanut säkissä loikoilun itselleen sellaiseksi mieluiseksi hommaksi. Siinä luetaan Prinsessa-lehdet ja kello viisi se roudataan olohuoneeseen Pikku Kakkosen ajaksi.

Kerro nyt sinun omat säilytys- ja siisteysvinkkisi meille muille. Ehkä sulla on joku hyvä säilytysidea jopa kuvattuna ihan omaan blogiisikin niin, että me pääsisimme kaikki kurkkaamaan kuvia siitä!

Jos mielesi tekee Beditin päiväpeittoa tai jopa tuota ainakin meidän käytössä toiminutta lattiapussia, saat tilattu sellaisen nyt -10% hintaan joko Beditin verkkokaupasta (alekoodi: Kolmistaan) tai suoraan Bellapuodista, jossa alehinta lasketaan automaattisesti ilman koodia.

Mukavaa iltaa!

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

X