Kolmistaan

Kepeä vai vakava vauvakuume ?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kun aloin odottaa F:ää, ei minulla tai meillä ollut vauvakuumetta. Tiesimme faktojen perusteella, etten ehkä tulisi – ainakaan helposti – raskaaksi, joten valintamme oli järkiratkaisu. Halusimme yhdessä lapsen, ja tiesimme, että mitä myöhemmin alamme yrittää, sitä huonommat mahdollisuudet meillä luultavasti on.

Kauan ajattelimme, että meille riittää yksi lapsi. Että jos meille on käynyt niin suuri onni, että olemme saaneet tämän ihanan tytön, ei kannata ahnehtia liikaa.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen kuitenkin yllättänyt itseni useinkin ajattelemasta, millaista olisi, jos meillä olisi toinenkin lapsi. Olisiko raskaus siltikin mahtavaa kokea vielä kerran? Onko F lopulta yksinäinen ilman sisarusta? Saisinko vielä hoivata ihan pientä nyyttiä?

Vauvakuumeilu on ehkä väärä sana. Kun en minä niinkään vauvaa pelkästään halua (tiedättehän ne juurikin vauvoihin hurahtaneet yksilöt?). Haluaisin, että perheemme olisi vielä yhtä jäsentä isompi. Haluaisin nähdä, millaista olisi olla neljän tiimi kolmen sijaan. Haluaisin, että F:llä olisi joku, joka olisi ylitse kaikkien muiden. Haluaisin, että meidän koti täyttyisi samanlaisesta äänten ja ihmisten sekamelskasta, millaista minun kodissani lapsuudessa oli, ja millaista siellä varsinkin nykyisin on, kun jokainen meistä sisaruksista tuo yhteisiksi viikonlopuiksi saman katon alle omat tapansa, poikaystävänsä, lapsensa ja ajatuksensa.

Mikään pakottava tarve minulla ei ole saada toivettani todeksi. Ei ole sellainen riipivä olo. Ei sellainen, että elämäni ja sen tarkoitus olisivat pilalla ilman toista lasta.Olenhan kauhean onnellinen näinkin.

Ehkä tämä onkin sellainen aika kiva tunne: Vaaleanpunainen, pieni toiveentäyteinen hetki, jolloin voin leikitellä ajatuksella tulevasta.

Niin ja joo. Edelleenkään en haluaisi vauvaa vielä. Ei siis kannata kytätä vatsanseutua. Mutta ehkä joskus. Olen antanut itselleni luvan ajatella, että ehkä.

Mitenkäs siellä puolella ruutua? Vauvakuume vai jotain muuta?

-Karoliina-

P.S. Instagram-tiliäni seuranneet näkivät tänään, kuinka yritin Lähiömutsi-Hannen perheen uuden tulokkaan avulla aivopestä Eskoa samoille vauvakuumefiiliksille minun kanssani 🙂

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X