Kolmistaan

Kuinka ruuhkavuosiin saa joulurauhan?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Mua haastateltiin vähän aikaa sitten yhteen yliopiston oppimistehtävään bloggaamisesta. Esiin nousi taas sama aihe, joka puhutti myös tuolla arjen aikatauluja käsittelevässä postauksessakin. Journalistiikan opiskelija kyseli, kuinka ehdin tehdä aika paljon asioita päiväni aikana.

Teidän kommentteihinne vastasin, että selviän lyhyillä unilla. Ja niin selviänkin. Vaikka sitten niin, että silmäpussit vähän suurenevat, mutta selviämpä kuitenkin.

Haastattelijalle kerroin myös, että ihan oikeasti rakastan niin monia juttuja mun elämässäni, että saan siitä intoa tehdä vaikka sun mitä.

Yleisesti ottaen olenkin sellainen täti, että nautin äksönistä, enkä kaipaa erityisesti hengähdystaukoja. Jos voin bussimatkalla, välituntisin, puuron keittämisen tai kymppiuutisten keskellä tehdä töitä, teen niitä usein ihan mielelläni. Enemmänkin stressaannut, jos joudun haahuilemaan toimettomana.

Mutta nyt tullaan tähän kohtaan MUTTA. Vauhti on kivaa. MUTTA.

Olen aina ollut ääretön jouluihminen ja mulle joulu merkitsee ennen kaikkea kotipuuhailua, perhettä ja ystäviä. Enkä nyt tarkoita pelkästään niitä 24.-26.12, vaan koko sitä – korjaan : TÄTÄ – aikaa. Koska odotushan kaikkein parasta on!

Nyt kuitenkin tuntuu, että jouluun oikeaan tunnelmaan ja ytimeen rauhoittuminen on melkein mahdotonta. Miten voi saada zen-fiiliksen? Miten voi hipsutella villasukissa, juoda glögiä ja koristaa kotia, kun elämässä on aikamoinen haipakka? Blogipöhinää, harrastuksia ja koko vuoden kiireisin aika koulutöissä?

Yleensä olen tähän aikaan vuodesta viritellyt jo jouluvalot ja ollut hyvin varma siitä, mitä jouluista haluan kotiini. Nyt meidän partsilla ei ole edelleenkään yhtään lyhtyä, ei kanervaa, eikä sisälläkään jouluvalon jouluvaloa. Sentään sain roudattua kesäjulisteet rullalla kaappiin ja pistettyä edes muutaman punaisen tyynyn jo esille.

Kertokaapa siis nyt vinkkinne siihen, kuinka kiireen keskelle saa rauhan! Kai tähän joku roti on tultava. Edes jouluksi. Sitten voidaan taas juosta!

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X