Kolmistaan

Kuukausi ripsipidennyselämää: Hitti vai huti?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Otin reilu kuukausi sitten itselleni taas ripsipidennykset, joista olin muutama vuosi aikaisemmin joutunut luopumaan allergisoituniseni seurauksena.

Olin haavellut räpsyripsistä jo melkein vuoden, mutta vasta tänä syksynä uskalsin sitten toimia ja koittaa, kestäisivätkö silmäni tällä erää ripsiä ja erityisesti niiden liimaa. (Allergisoitumisesta ja aikaisemmistia kokemuksistani voit lukea täältä).

Tällä kerralla päätin, että vaikka himo kauniisiin ripsiin olikin suuri, en lähtisi leikkimään terveydelläni. Päätimme Kampin Kitty Cat Beauty Centerin Jennan kanssa käyttää tästä syystä ripsissäni ns. allergialiimaa.

Aika moni kyseli tuolla aivan ensimmäisessä ripsipostauksessani ripsien asennuksesta, sekä siitä, kuinka silmäni reagoivat ajan kuluessa ripsiin, joten päätin koota tähän alkufiilikseni ripsistä.

Ripsipidennysten ensimmäinen asennuskerta:

  • Täytin ennen ripsien laittoa XtremeLashesin esitietolomakkeen, jossa kartoitettiin ensin terveydentilani ja ripsitoiveeni.
  • Varsinaisessa ripsien laittamisessa puolestaan huomiomme sen, ettei silmäni missään nimessä reagoisi epätoivotusti ripsitoimenpiteeseen. Niinpä Jenna käytti ripsien laittamisessa perinteisten geelilappujen sijaan ihoteippiä, koska jotkut asiakkaat voivat allergisoitua myös ripsien kiinnittämisen apuna käytettyihin geelilappuihin. Tämä siis vinkkinä nille, jotka olette myös kärsineet silmien punoituksesta ripsihuollon yhteydessä!
  • Koko ripsien asennukseni meni niin, etteivät silmäni reagoineet siihen mitenkään. Ei punoitusta, kirvelyä tai kutinaa!

 

Kuukausi ripsipidennyseloa takana:

  • Ennen sain poikkeuksetta silmätulehduksen ripsihuollon jälkeen, nyt olen käynyt huollossa jo kerran asennuksen jälkeen, ja molemmilla kerroilla olen saanut lähteä kotiin normaalein silmin.
  • Luomeni eivät ole myöskään kutisseet, vaikka ennen erityisesti ripsien tyvet kutisivat vaikkapa suihkussa tai saunassa ollessani
  • Allergialiima ei kuitenkaan pitänyt yhtä hyvin kuin ns. perusliima. Ennen huoltovälini oli jopa 5 viikkoa, nyt ripseni olivat huomattavasti harventuneet jo kolmen viikon kohdalla. (Tosin. En tiedä, muistinko itse elää niin kuin ripsien kanssa piti elää. Saatoin vaikka välillä nukkua vatsallani, joka ei tietysti tee hyvää ripsille). Viimeisimmällä huoltokerralla kiinnitimme huomiota siis erityisesti tuohon ripsien pysyvyyteen. Katsotaan, kuinka nyt käy!

Näillä ripsimietteillä. Tuleeko teille mieleen joitain kysymyksiä, joita ripsistä haluaisitte kuulla?

-Karoliina-

P.S. Voi että tuo otsis on nyt karmean pituinen. Kasvattaa vai pätkäistä, siinä pulma…
P.P.S Huomenna on joulukuu, ja meillä on teille pieni jouluylläri 🙂

* Ripset toteutettu yhteistyössä Kitty Cat Beauty Centerin, Xtreme Lashesin ja Kolmistaan-blogin kanssa.

X