Kolmistaan

Uskaltaisiko puhua vähän rahasta?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

     Olen kyllä sillä(kin) tavalla niin suomalainen, että rahasta puhuminen muun kuin lähipiirin kanssa tuntuu jotenkin sille, kun joutuisin loikkaamaan epämukavuusalueelleni. Mutta puhutaanpa silti, koska nyt olen vaan päässyt tutustumaan niin nerokkaaseen rahaan liittyvän mobiilipalveluun, ettei tästä voi olla vinkkaamatta muillekin!

Jos sanotaan, että tieto lisää tuskaa, ei se ainakaan raha-asioissa pidä mielestäni lainkaan paikkaansa. Päinvastoin! Eniten mua nimittäin ahdistaa, jos en oikein ole varma rahatilanteestani. Tiedättehän. Ainakin itse maksan niin usein kortilla, että joskus ei vain oikein muista, mitä sieltä tililtä on mennyt ja mitä sinne on tullut. Ja jotenkin saldotietojen tsekkaaminen pankkiautomaatilla, tai verkkopankkiin kirjautuminen tuntuvat niin turhalle, koska Debit/Credit-korttien myötä ostojen päivittymiseen alkoi mennä useita päiviä. Vähänkö ärsyttävää!

Siksipä mobiililompakko Pivo onkin jotain sellaista, jota tämmöinen meikäläisen kaltainen ihminen todella on vuosia kaivannut. Ei kuulkaas enää tarvita niitä kynällä raapustettua meno-tulo –listoja taiteltuna rahapussin lokeroon, ei viikoittain lompakkoon nostettuja seteleitä (joiden nosto kuitenkin unohtuu ja sitten korttimaksaminen vaan jatkuu), eikä muutakaan turhaa säätämistä.

Pivo on Osuuspankissa tiliään pitävien asiakkaiden mobiilipalvelu, jonka avulla omia rahavirtojaan on helppo seurata ja ennakoida. Pivon voi siis ladata maksutta puhelimeensa aivan samanlaiseksi appsiksi kuin vaikkapa Facebookinkin, ja sitä näpsäyttämällä pääsee kätevästi tsekkaamaan omat pankkitietonsa. Pivo-palveluun kirjautumiseen ei muuten tarvita avainlukulistaa, vaan kaikki tieto on käsillä heti salasanan syöttämisen jälkeen. Tämä helpottaa palvelun käyttämistä missä vain, koska tuskinpa(toivottavasti ei!) kukaan kuljettele nettipankkinsa avainlukulistaa ja salasanaa päivittäin mukanaan.

Helppokäyttöisyyden lisäksi Pivossa minua miellyttää se, että tililtä tehdyt maksut ja ostot näkyvät Pivon kautta paljon nopeammin kuin on totuttu. Lähes heti, tai viimeistään vuorokauden sisällä. Loistavaa!

Oma rahapussinsa herra tai rouva on kyllä paljon helpompi olla, kun tietää, mitä kukkarossa oikein tapahtuu.

Oletko sä jo ehtinyt testata Pivoa? Entä onko muitakin raha-asiamummoja, joiden tilinhallinta on tähän asti perustunut ruutuvihkomerkintöihin ja viikoittaisten käteissummien nostamiseen? Tai ainakin yritykseen toimia näin.

-Karoliina-

Kotiröhnäysasu: Paita, H&M // Pöksyt, SweetPants (saatu) // Villasukat, äitin kutomat

 

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X