Kolmistaan

Hyvän mielen hääasu

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Muistatte varmasti, kun hehkutin viime syksynä Hyvän mielen vaatekaappia –kirjaa ja sen tekstin aikaansaamia muutoksia omissa vaateostotottumuksissani.

Samalla, kun aloin karsia kaappiani oikein rankalla kädellä (ja sama touhu jatkuu vieläkin), aloin tehdä listaa vaatteista, joita tarvitsen aivan viikoittain, kuukausittain tai ainakin niin monta kertaa vuodessa, että tietyille vaatekappaleille olisi oikeasti tilausta. Niin ja siis sellaisia, joita en kuitenkaan omista!

On se nimittäin outoa, että kaapissani oli kymmeniä sinnepäinmekkoja, mutta ei yhtään perusmustaa, joka kävisi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Niin ja kuinka monta melkein hyvää jakkua piti ostaa sen sijaan, että olisin panostanut yhteen kunnolliseen.

Niinpä marssin pakollisten vaatteiden listani kanssa luotto-ompelijalleni Jyväksylään. Ateljee Iinan Iina on nimittäin ommellut meidän perheelle vuosikausia vaatteita erilaisiin juhliin – vanhojentansseihin, ylppäreihin, valmistujaisiin – joten ompelijavalinta ei ollut kovinkaan vaikea.

Syy, miksi halusin käyttää ompelijapalveluita, enkä vain marssia kauppaan ostamaan sitä Täydellistä Jakkua ja Iki-ihanaa Mekkoa johtui aivan siitä, että kerrankin halusin saada juuri itselleni istuvan vaatteen. Ilman kompromisseja. Olin nimittäin havainnut, että syy hutiostoksiini johtui yleensä siitä, että en löytänyt kaupassa etsimääni, ja sitten sorruin sinnepäinvaatteeseen. Tyyliin ”Onhan tämä mekko nyt vähän kireä lantiolta, mutta pakko ottaa, että on juhlissa edes jotain päällepantavaa.”

Kun marssin sitten syksyllä Iinan puheille, päätin, etten tee kompromisseja. Olin jo aikaisemmin lähetellyt Iinalle kasapäin kuvia erilaisista ideoistani ja unelmavaatteistani, ja sen pohjalta aloimme suunnitella minulle pikkumustaa, jakkua, housupukua ja paria muuta vaatetta, joista tulisi A)juuri oikeankokoiset ja B) haluamastani materiaaleista.

Prosessinahan tämmöinen vaatekaapin kohennus ompelijan voimin ei ole ihan muutaman viikon eikä kuukaudenkaan homma – ihan jo taloudellisestakaan näkökulmasta – mutta voin sanoa, että odotus ja säästeliäisyys palkitaan.

Ensimmäiset valmistuneet vaatteet listaltani ovat Chanel-tyylinen jakku ja musta perusjuhlatoppi, jotka pääsevät lauantaina ensimmäistä kertaa ylleni, kun puen ne ystäväni häihin tämän Little Copenhagenista ostamani ihanan Wheatin tyllihameen kanssa.

Ja en voi kun hihkaista! Mulla, minihartiaisella päärynällä, on ensimmäisen kerran elämässäni oikeista paikoista istuva pikkiriikkinen jakku.

Oletteko itse käyttäneet ompelijapalveluita? Koetko, että ne voisivat olla sinua varten? Vai onko joukossamme joku niin taitava, että ompelukoneella surauttaminen käy ihan itseltäkin?

-Karoliina-

jakku & toppi, teetty Atelje Iinassa (jkl) // mekko, Wheat (Little Copenhagen) // laukku, ikivanha // hiuskoriste, Glitter

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X