Kolmistaan

Pyyhkikö kuukauden vesikuuri 10 vuotta kasvoiltani?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

     

Kerroin teille tammikuussa, että otan osaa Soda Streamin #sodastreamvesihaaste -kampanjaan, jossa ihmisiä haastettiin juomaan päivässä sellaiset 1,5 litraa vettä.

Olin ajatellut jo viime vuoden puolella, että minun pitäisi lisätä vedenjuontiani, joten haaste tuli kohdalleni juuri oikeaan aikaan. Niin ja itse ajattelin, että tuo 1,5 litraa olisi minulle sellainen minimitavoite.

Ja näinhän se homma osaltani meni:

  1. viikko : Join vettä varmasti sellaiset 3 litraa vuorokaudessa. Olo keveni jo muutamassa päivässä, mutta vessassa sai kyllä rampata joka välissä. Iho näytti samalla kuin ennenkin. Tosin silmäpussit pienenivät. Join enemmän tavallista vettä kuin hiilihapotettua. Hiilihapotetuista suosikkini oli ihan tavallinen maustamaton kuplavesi.
  2. viikko: Viikon alussa iski vatsatauti. Tehokkaaseen vedenjuontiin tuli melkein viikon tauko, koska sisällä pysyivät oikeastaan vain limu ja mehukeitto. 2.viikon loppupuolella kuitekin ryhdistäydyin, ja 3 litran päivätahdilla jatkettiin.
  3. viikko. Kävin viikon alussa hampaidenvalkaisussa, jonka vuoksi en saanut päiviin juoda tai syödä mitään hampaitavärjäävää. Kahvin ja teen siirtyessä päiviksi kokonaan pois menu-vaihtoehdoista, vedenjuonti vain lisääntyi. Aloin huomata, että kroppani alkoi jo tottua veteen. Vessassa ei tarvinnut enää rampata joka hetki, ja iltaisin koin jopa janoa, jos en muutamaan tuntiin ollut muistanut juoda. Jano todella kasvoi juodessa! Ihoni kunto alkoi todellakin muuttua.Punaiset näppylät hävisivät, eikä leikani näyttänyt enää lainkaan niin tulehtuneelta kuin ennen.
  4. viikko. Hyvä flow jatkui! Innostuin vadelmavedestä ja muutenkin huomasin juovani hiilihapotettuja vesiä enemmän kuin tavallista. Ainoastaan viikonlopun pyjamabileet sabotoivat hyviä näpyttömyystuloksia, kun skumppa,juusto ja suklaa korvasivat veden.
  5. viikko. Laiskistuminen. Aloin lipsua vedenjuonnista ja sen huomasi heti olossa. Ryhdistäydyin viikon loppupuolella. Olo koheni heti. Huomasin, että heti kun join vettä vähemmän, sain päänsärkyjäkin enemmän. Nestehukka?
  6. viikkoa. Uusi nousu. Vesi maistuu taas ja kasvot kiittävät. Mitään suurta muutosta kukaan ulkopuolinen ei varmasti huomaa, mutta itselläni on freesimpi olo. Niin ja leukanäpyt. Minusta ne ovat todella vähentyneet. Samoin silmäpussit, joihin ennen oli kertynyt paljon nestettä, edes himppusen laskeutuneet.

Yhteenveto: Vedenjuonti todella kannatti. Pääsäryt ja turvotus vähenivät, ja alun wc-ramppaaminenkin tasoittui, kun kroppa tottui huomattavasti suuremiin vesimääriin kuin aikaisemmin. Ihon kunto parani, ts. leuan tulehtuneet punaiset näpyt vähenivät. Myös silmäpussiturvotus väheni (noille tummille alusille tuskin mikään enää tepsii!).

Vaikeaahan vedenjuonnin muistaminen välillä oli, ja pelkällä vesijohtovedellä en olisi varmati jaksanut projektia toteuttaa. Ainakin minulle perusveden lisäksi sopi hyvin Soda Streamilla tehty hiilihapollinen vesi. Vaikka makuvesiäkin varsinkin iltaisin teki ihan mieli juoda, ruuan kanssa lemppariani oli aivan tavallinen maustamaton kuplavesi.

Kymmentä vuotta naamasta ei kyllä kuitenkaan tainnut tipahtanut, mutta se nyt ehkä olisikin ollut jo vähän yliampuva tavoite. Mitenkäs teille kävi? Muuttiko vedenjuonti ulkonäköänne ja oloanne?

-Karoliina-

P.S. Jälkeen-kuvissa olen puhdistanut kasvoni kaikesta muust meikistä, paitsi kulmakarvaväristä.

Lue myös

X