Kolmistaan

Smile! Valkaistut hampaat + alekoodi

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kyselin teiltä viime kuussa, millaisista asioista huomaatte, että ikää kertyy mittariin. Itsellenihän nämä ikäpohdinnat ovat nyt ajankohtaisia, koska ensi kuussa täytän täysiä kymmeniä, 30 vuotta.

Kerroinkin teille, että alan kartoittaa erilaisia ikääntymiseen liittyviä ennaltaehkäisykeinoja ja hyvinvointivinkkejä. Ja koska hammaslääkärikäyntini yhteydessä meille tuli puhetta myös hampaindevalkaisusta, päätin, että hampaat saavatkin olla ensimmäinen osanen, joka saa kokea anti age -käsittelyn.

Me Suomessa taidamme olla sellaisia järkevän hammashoidon kannattajia. Yleinen terveynhoito pitää huolen, että kaikilla olisi terve suu, mutta mihinkään kikkailuihin tai megavalkaisuihin harva lähtee mukaan. Olen itsekin joskus ajatellut, että hampaidenvalkaisu on sellaista jenkkihömppää. Väkisinkin on tullut mieleen, että valkaisutuloksesta tulee helposti överikirkas, kuten Rossilla Friendseissä.

Kuitenkin, kun juttelin Ebeling Hammaslääkäärit -hammaslääkäriaseman Sakarin kanssa valkaisusta, aloin innostua aiheesta. 23 vuotta kestänyt kahvittelukauteni, ja ikä ovat tummentaneet hampaitani jo sen verran, että  ihan rehellisesti turhamaisista syistä, valkaisu alkoi houkuttaa. Samalla aloin tarkkailla ihmisten hampaita ja niiden väriä tarkemmin. Ja huomasin, että valkeat hampaat kyllä tekivät monen olemuksesta raikkaan ja nuorekkaan.

Minun hampaidenvalkaisuni tehtiin Ebeling-asemalla hammaslääkärin ja suuhygienistin yhteistoimesta. Hammaskiveni oli poistettu jo aikaisemmin, joten varsinaisella valkaisukerralla keskityttiin vain valkaisuun. Ensin ikeniini levitettin aine, joka kovettui ikenieni suojaksi. Sen jälkeen hampaideni pintaan leviettiinkin jo valkaisuaine. Moni varoitteli, että toimenpide on todella epämiellyttävä ja vihlova, mutta minun kokemukseni oli päinvastainen. Vaikka näytänkin noissa kuvissa aika hurjalle, ei toimepide tuntunut missään. Se 20 minuuttia, joka minun tuli pitää valkaisuainetta suussani, meni pötkötellessä, somettaessa ja sähköposteihin vastataten. Ei vihlonnasta tietoakaan!

Toimenpiteen lopuksi valkaisuaine ja iensuoja poistettiin, ja peilistä katsoi valkoinen hymy. Tosin vähän lörähtänyt sellainen, koska valkaisun jälkeen minulta paikattiin vielä kaksi reikää, eikä puudutuksen jälkeen kasvolihakset tahtoneet oikein totella.

Valkaisun jälkeen hampaat olivat pari päivää hieman laikukkaat, mutta väri tasaantui tasaiseksi jo muutaman päivän aikana. Koska hampaiden pinta valkaisussa ikäänkuin avautui, piti kahvia ja muita värjääviä tuotteita vältellä puolisen viikkoa. Aamukahvista luopuminen, vaikkakin vain pariksi päiväksi, oli kyllä kauheinta tässä projektissa 😉

Kotiin mukaani sain vielä omien hampaideni mukaan tehdyt muotit, sekä valkaisuainetuubin, jota käyttämättä voin itse tehostaa hampaideni vaaleutta. Kotitahna on kuitenkin vain 6% valkaisuainetta, kun taas hammaslääkärissä käytetty on peräti 40-prosenttista.

Olen ollut hirveän tyytyväinen uuteen hymyyni. Mielestäni tulos ei ollut luonnoton tai liian valkoinen, mutta eron entiseen kyllä huomaa. Valkoiset hampaat ovat lisänneet intoani pitää hampaistani vieläkin parempaa huolto. Nyt ei ole tullut lipsuttua lankailuistakaan! Jospa ei tarvitsisi enää jatkossa paikkaillakaan.

Ebelingin lääkäriveljekset Sakari ja Erkki tarjoavat myös teille blogin lukijoille  hammastarkastustarjouksia. Ja peräti kolme kappaletta!  Mainitsemalla ajanvarauksen yhteydessä koodin ”KOLMISTAAN”, saat:

  1. hammastarkastuksen ja kokoleuan röntgenkuvan kela-korvauksen jälkeen 39 eurolla (norm. 99,5e).
  2. 3D-tulostimella valmistetut esteettiset ja kestävät kruunut, laminaatit ja paikat valmiina samana päivänä 399e/kpl (norm. 650e)
  3. Ja sitten vielä sama käsittely, joka tehtiin minulle: Tehovalkaisu vastaantotolla 249e (norm. 350e) Lisäksi tuloksen ylläpitoon yksilöllinen kotivalkaisulusikka valkaisuaineella 99e! (norm. 200e)  Tarjousaika umpeutui 31.12.2015. 

Ajan voi varata kätevästi täältä.

Kivoja hammaslääkärihetkiä! Ihan oikeasti, ne voivat myös olla kivoja 🙂

-Karoliina-

* Hammashoito toteutettu yhteistyössä Ebeling Hammaslääkärit -hammaslääkäriaseman ja Kolmistaan-blogin kanssa.

Ebeling hammaslääkärit // 010 3233963 // toimisto@ehammas.fi


 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X