Kolmistaan

4-vuotiaan Neiti-F:n kosmetiikkapussin sisältö

Teksti: Karoliina Pentikäinen

  Yksi vanhemmuuden tylsimpiä juttuja mun mielestä on perusrutiinien toistaminen illasta iltaan. Se iltapalan kattaminen, pöydän pyyhkiminen, iltapesut ja kruununa pohjalla : Lapsen rasvaaminen!

F on aina ollut aika kuivaihoinen, ja se on tarkoittanut sitä, että aina suihkun jälkeen on suoritettava kokovartalorasvaus. Hänen kasvojensa iho reagoi sen lisäksi vielä todella herkästi erilaisiin ruokiin, vaikkei hän varsinaisesti niistä ole kuin muutamalle oikeasti allerginen.

Ennen F kävi suihkussa joka ilta, mutta viimeisen vuoden aikana olemme harventaneet suihkuttelut (näin talvisin) joka toiseen iltaan, ettei hänen ihonsa kuivuisi niin kamalasti.

F:n kosmetiikkapussin (H&M) sisältö onkin näin talvisaikaan muokkautunut vähän erilaiseksi, millainen se kesäisin on. Sieltä löytyy:

  • Sampoo, Linna(villivadelma) – Joidenkin mielestähän lasten hiuksia ei tarvitse pestä sampoolla, mutta minusta tuntuisi oudolle, jos niin ei tehtäisi. Ja onhan se ihana nuuskutella vienosti hyväntuoksuista päätä iltasatua lukiessa. Kesäisin, kun F käy ihan päivittäin suihkussa, joka kerta ei kyllä sampoolla pestä, vaan silloin riittää joskus ihan vain vesihuuhtelu.
  • Hiuksiin jätettävä hoitoaine, Lapanen ja Lapaliina – Ostimme tämän kerran tuliaiseksi F:lle Tukholman Åhlensilta, koska kummitushahmo oli kovaa kauraa tuohon aikaan F:n kirjavalikoimassa. F haluaa ainetta usein hiuksiinsa, vaikka minusta tuoksu on liian voimakas lapsen hiuksiin. Suositelkaa siis jotain hyvää hoitoainetta lapsen hiuksille!
  • Kosteusvoide, Nivea Creme – Nivea-purnukka on sellainen, joka on meillä aina esille, ja josta voi sipaista kosteutta niin F:n kuin minunkin iholleni. Jos pakkaan reissuun kevyesti, otan yleensä vain mukaan Nivea, koska sitä voi käyttä niin kasvoille kuin vartalolle, koko perheelle.
  • Kasvovoide, Sophie La Girafe (face cream)* – Pidän muistakin Sophie La Girafe tuotteista (myös omalla ihollani), mutta tämä face cream on mielestäni yksi heidän parhaita tuotteitaan. Se kosteuttaa, mutta ei tahmaa. Ainoa miinus on se, että jos F:n kasvoilla on joitain ihoärsytysnäppylöitä, niin voide ei kovin hyvin pure.
  • voide, Helosan – Alun perin Eskon tatuointirasvaksi ostettu Helosan on se F:n perusvoide, jota suditaan koko kroppa täyteen. Vie kuivat läikät, näppylät ja hilseilevän ihon. Vaikka olenkin tyytväinen rasvaan, ja sitä saa käyttää lapsille, toivoisin, että löytäisin F:n päivittäiseen ihonhoitoon jonkun yhtä tehokkaan, mutta vähän miedomman tuotteen. Ajattelenkin, että otan seuraavaksi F:lle testiin Madaran Daily Defence Pihlaja-vartalovoin*, jonka sain jo ennen joulua Sugarin blogitaphtumasta mukaani. Madaran nettisivujen mukaan se sopii nimittäin myös lapsille.

Millä tuotteilla teillä hoidetaan lasten ihoa? Mitä tuotteita vinkkaat ja mitä tuotteita karttelet?

Entä mikä on kantasi lasten hiusten sampoopesuun? Entä luomu/ei-luomutuotteisiin?

-Karoliina-

* saatu blogin kautta

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X