Kolmistaan

Perhe ei toimi itsekkyydellä. Se toimii tiimityöllä.

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Joskus arkisen arjen keskellä, silloin, kun sovitamme esimerkiksi Eskon ja minun omat aikataulumme yhteen, välillä tuntuu, ettei perheemme toimi tiiminä. Kun molemmilla on kohtalaisen paljon omia työ- ja vapaa-ajanmenoja, sekä molempien mielestä myös perheenä täytyy viettää rutkasti aikaa, tulee kalenterin täytöstä joskus ”kumpi ehtii aikaisemmin merkata mustaa valkoiselle –kisa”. Siitäkin huolimatta, että voin rehellisesti sanoa, ettemme koskaan (ilman todella, todella pätevää syytä) rajoita toistemme omia menoja sitten ollenkaan.

Silti oman navan tuijottelu välillä inhottaa minua, vaikka itsekin olen sellaiseen ihan yhtälailla syyllinen kuin Eskokin. Kuitenkin kun sisimmässäni ajattelen, että perheen tärkein asia on se, että se toimii yhteen hiileen. Kaikki joustavat, mutta kaikille annetaan myös tilaa ja omaa aikaa. Yhteistä aikaa kunnioitetaan, eikä esimeriksi kotitöidentekokerroista jouduttaisi pitämään (edes alitajuista) kirjaa.

Olen kuitenkin jo aikaisemminkin huomannut, että jotenkin silloin, kun perheessämme on pienimuotoinen hätätila, toimimme kuitenkin juuri niin ihanteellisesti kuin haluankin. Se todistettiin taas viime yönä, kun F:llä alkoi yllättäen oksennustauti. Siinä kun lapsi on heikkona, ei minun tarvitse toimia – kuten usein arjessa – työtehtäviä jakavana promoottorina, vaan toimimme Eskon kanssa saumattomasti yhteen. Kun vaihtaa lakanoita, toinen pesee pientä potilasta. Kun toinen pyyhkii lattioita, rahoittelee toinen lasta sylissään. Ei tarvitse riidellä, kumpi jää aamulla kotiin ja kumpi suuntaa kauppaan hakemaan Gefilus-mehua. Koko sen yöllisen härdellin ja F:n kurjan olon keskellä oma fiilikseni säilyi korkealla : Näin sen perheen pitääkin toimia!

Ei ihme, että riitelimme F:n vauva-aikaan todella vähän, koska se oli 6 kuukautta kestävää hätätilannetta koko aika aivan putkeen 😉 Ei jäänyt aikaa turhalle säädölle ja oman ajan täyttämiselle!

Voi kun ei menisi tavallisessa arjessakaan yhtään päivää ilman me-henkeä. Se kun on vaan niin paljon kivempaa toimia tiiminä ja yhdessä!

Millainen tiimi teidän perheenne on? Entä onko sinulla/puolisollasi niitä heikkoja hetkiä, jolloin tiimihenki on kateissa? Mitkä ovat parhaat vinkkisi toimivaan perheeseen?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X