Kolmistaan

Iltojeni synnit

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kirjoittelin aikaisemmin tänä vuonna mun treffimeikistäni, ja koska silloin kyselitte muistakin kosmetiikkatuotteista, joita käytän, ajattelin jatkaa kosmetiikkapostaussarjaani taas yhdellä osalla.

Kuten jo kerroin Neiti-F:n kosmetiikkapussipostauksen kommenttikentässä, käyn itse suihkussa joka ilta. Aina en pese hiuksiani (niistä lisää joskus toiste), mutta suihkusta en silti luista juuri koskaan. Minusta tuntuisi inhottavalle mennä nukkumaan ilman, että olisin pessyt päivän pölyt pois kropastani. Jotkut teistä kommentoivat F:n postauksen kommenttikentässä, että käymme liian usein pesulla. Ehkä niin, mutta en voi kuitenkaan ajatella, että hyvälle tuoksuminen ja puhtaus ovat syntiä.

Näillä siis mennään –>

Vartalon pesutuotteet:

 • Suihkusaippuakseni kelpaa oikeastaan mikä tahansa tuote. Tällä hetkellä Doven Go Freshiä. Joskus saatan pestä itseni F:n Sophie La Girafe –hair &body washilla*.
 • Kerran viikossa, yleensä saunavuorolla, kuorin ihoni The Body Shopin oliivikuorinnalla.

 

Kasvojeni puhdistus:

 • Kasvoihin olen nyt muutaman viikon ajan kokeillut Madaran Purifying foam -puhdistusvaahtoa*, ja voin sanoa, että näppyjeni kannalta tämä tuote on ollut paras kasvojenpuhdistusaine, jota olen pitkään aikaan käyttänyt. En tiedä, onko kyseessä vesikuuri, vai tämä uusi pesuvaahto, mutta ihoni on mielestäni viime aikoina voinut paremmin ja näpyttömämmin. Poskista kuitenkin välillä on tuntunut, että Madara-pesu on ollut liiankin tehokasta, joten silloin tällöin annan ihoni levätä, ja tällöin luotan vanhaan kunnon Lumenen Bright Touch –puhdistusvaahton, jonka sain LivBoxista syksyllä.
 • 3-4 kertaa viikossa kuorin ihoni Dermalogican Daily Foliant -mikrokuorinnalla, joka on oikeasti yksi mahtavimmista kasvotuotteista, johon olen koskaan törmännyt. Kuorinta, jota voi käyttää useasti viikossa. Jopa silmänympärysiholle! Olen käyttänyt tätä tuotetta jo ainakin kolme vuotta.
 • Kerran viikossa, saunavuorolla, kuorin ihoni vähän voimakkaammin. Silloin lainaan Eskon Clinique For Men  -kuorinta-ainetta (exfoliant visage). Miksi monet miehille suunnatut kauneustuotteet ovat (tuoksua lukuun ottamatta) paljon parempia?
 • Yleensä en meikkaa silmiäni laisinkaan, mutta jos minulla on silmämeikkiä, puhdistan sen Xtreme Lashesin omalla silmämeikinpuhdistusaineella*. (Lumenen öljytön silmämeikkipuhdistus käy myös mielestäni myös ihan hyvin). Silmämeikkiä ei kuitenkaan hinkata pumpulilla, ettei ripset mene pilalle. Poistankin silmämeikin Xtreme Lashesin pumpulittomilla puikoilla hellästi. Hommaan käy myös hyvin vanhoista trikoopaidoista leikatut pienet uudelleenpestävät kangaskaistaleet. Pääasia se, ettei pumpuli tai muut kuidut, johon ripiset voisivat tarttua, pääse lähelle tekoräpsyjä. 

Ihon kosteutus:

 • Vartaloni rasvailen ehkä 2-3 kertaa viikossa. Ja juuri sitä, mitä käsiini sattuu ensimmäiseksi. Nivea Cremeä, The Body Shopin vartalovoita tai uutta tuttavuutta, Daily Defence Body Butteria *, jota käytän nykyisin usein myös – teidän vinkkienne ansioista – myös Neiti-F:llä.
 • Kasvoilleni levitän toista uutta Madara-rakkauttani, nimittäin Sperseed Radiant Energy -kasvoöljyä*. Tuote silottaa mielestäni pieniä otsaryppyjäni, kosteuttaa ihon juuri hyvin, sekä tuoksuu kaiken päälle vielä ihanan raikkaalle ja sitruunaiselle. Näin viikonloppuna Ruohonjuuressa muuten samaisen tuotteen Anti Age –version ja mietin, pitäisikö palkkapäivän jälkeen (tai viimeistään tämän putelin loputtua) investoida siihen. Pitkästä aikaa sellainen ihon kosteuttaja, joka eroaa radikaalisti muista tuotteista.
 • Ihoni on niin kuiva, että Madaran öljyn jälkeen levitän ihoni pintaan vielä Nivea Cremeä. Jos taas haluan hieman väriä pintaan, Kickin itseruskettava on osoittautunut hinta-laatu –suhteeltaan ihan hyväksi (vinkkejä paremmistakin otetaan vastaan!).

Muut kauneustoimenpiteet:

 • Pari kertaa viikossa nypin kulmakarvani suihkun jälkeen.
 • Jokaisen suihkukerran jälkeen minä myös kuivaan Xtreme Lashes –ripsipidennykseni** hellästi taputellen paperiin. Nyt kun minulla on normaaleja ripsipidennyksiä kevyemmät ja ohuemmat volyymiripset, on kuivaaminen vieläkin tärkeämpää kuin aikaisemmin. Ohuet ripset kun jäävät helposti sojottamaan köntteinä sinne tänne kuiviessaan. Oikeasti ripsiä ei kai saisi kuivata, vaan ne voisi esim. minituulettimella puhaltaa kuiviksi, mutta minusta ei ole sellaiseen hifitelyyn. Kuivaamisen jälkeen joskus harjaan ripset aivan ripsien kärjestä ojennukseen.

Mitkä ovat sinulle tärkeitä ihonhoito- ja kauneusrutiineja iltaisin? Entä käytättekö kasvovettä ja silmänympärysvoidetta? Tiedän, että niin pitäisi tehdä, mutta jotenkin noiden kahden tuotteen käyttäminen aina vaan jää minulta. Monta kertaa homman olen aloittanut, mutta silti näiden tuotteiden laiminlyönti on muodostunut jo tavan kautta ihonhoitosynnikseni. Josta pitäisi todellakin päästä eroon, muuten on turha odottaa (kai?), että naama pysyy mukana vielä 30 vuoden jälkeenkin.

-Karoliina-

*saatu blogin kautta testiin
** Ripset toteutettu yhteistyössä Kitty Cat Beauty Centerin, Xtreme Lashesin ja Kolmistaan-blogin kanssa.

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X