Kolmistaan

Julma äiti hävittää puolet lapsen leluista!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kyllästyin viime viikolla siihen, että vaikka kuinka F:n huone olisi ”siisti” (mitä luonnollisestikaan näissä ennen-kuvissa ei kyllä ole ), ei se silti siistille näyttänyt. Lelulaatikot olivat niin täynnä, että kaikki ikkunalaudat ja kaapinpäälliset pursusivat turhaa romua.

F itsekään ei tainnut enää viihtyä huoneessa, joka oli niin täynnä tavaraa, että oikeiden lelujen löytäminen sieltä oli melkein mahdotonta.

Niinpä päätin, että puolet leluista (lukuun ottamatta Legoja, kirjoja ja kyniä) vietäisiin varastoon jemmaan. F saisi ne sieltä takaisin esim. puolen vuoden päästä, jolloin hän voisi vaihtaa ne huoneessa nyt oleviin tavaroihin.

Luulin, että F ei voisi luopua mistään, mutta niinpä vain hän oikealla markkinoinnilla (lue: ruokalahjonnalla) osallistui koko kaksituntisen ajan inventaarioon. Näytin F:lle aina kahta lelua, josta hän toisen viskasi varastosäkkiin, toisen ”jää huoneeseen –säkkiin”. Palkkioksi valinnasta sai aina rusinan. Näin käytiin huone läpi jokaista Sylvania Families –hahmoa ja Prinsessa-lehteä myöten, ja kyllä tuli – karmeasta välivaiheesta huolimatta – todella paljon siistimpi huone!

Nyt F on leikkinyt huoneessaan paljon ahkerammin kuin ennen suursiivousta. Tuntuu, kun hän olisi löytänyt laatikoiden pohjilla lymyilleet lelunsa aivan uudelleen. Mahtavaa!

Voi kun itse uskaltaisi tehdä saman prokkiksen vaikkapa kylppärin, keittiön ja olohuoneen     kaappien sisällölle. Osaisinko luopua omista tavaroistani yhtä fiksusti kuin F?

Kuka muu on harrastanut kodissaan tavaroiden kierrätystä varaston kautta?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X