Kolmistaan

UV-asut, arskat, rasvat ja hellehatut : Lapsen suojaaminen kevätauringolta

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Muistan edelleen viime kesältä tilanteen, jossa tunsin kauheaa syyllisyyttä. Olin koko kesän rasvannut F:n ihoa aurinkovoiteella, pakottanut hänet käyttämään hattua auringonpistoksen varalta ja pelastanut aina hukkumaan joutuvia aurinkolaseja milloin mistäkin. Sitten koitti se ilta, kun huomasin F:n korvanlehtien punoittavan. Ei voi olla totta! Olin aamulla suojannut koko tytön auringonsäteiltä…olin vaan unohtanut korvien rasvaamisen.

Omassa lapsuudessa ihoa ei taidettu koskaan auringolta suojata. Silloin viiletettiin papuina koko kesä. Aurinko ja tietoisuus sen vaaroista ovat kuitenkin 80-luvulta muuttuneet. Nyt pitää todellakin pohtia, miten suojaa lapsensa parhaiten.

Kuten kerroin, meillä on suojattu F koko kolmikolla: rasvalla, aurinkolaseilla ja hatulla. Mutta olen alkanut pohtia, olenko liiankin varovainen. Varsinkin tuon hatun käyttö. Onko se tarpeen muulloin kuin 30 asteen helteillä? Eihän ulkomaillakaan lapsilla ole KOSKAAN hellehattuja.

Sen lisäksi pohdin, mitkä rasvat lasten iholle ovat parhaita. Jos niitä lotrataan 1/3 vuodesta joka päivä, on niiden laadulla varmasti väliä. Mitä aurinkorasvoja teillä käytetään? Miksi? Ja milloin rasvaukset aloitatte? Nythän kevätaurinko porottaa jo kasvoille.

Ja vielä yksi minua mietytyttänyt aihe. Kun aurinkolaseja katoaa sellaiset viidet kesässä, ei mitenkään voi ostaa aivan oikeita Reiskoja. Suojaakohan nuo H&M:n ja muiden halpisketjujen lasit oikeasti kunnolla silmiä?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X