Kolmistaan

Ihan vaan äiti-tytär -päivä Helsingissä

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kirjoitin reilu viikko sitten siitä, kuinka suuntasimme äitienpäivänä Sokos Hotel Pasilaan ja Lintsille.

”Matkamme” ei kuitenkaan loppunut aivan siihen, nimittäin Eskon lähdettyä maanantaina töihin, päätimme F:n kanssa viettää vielä yhden lomapäivän aivan kahdestaan.
Aloitimme aamun, kuten arvata saattoi, kylpyammepolskinnalla (ihan oikeasti, sellainen on PAKKO saada kotiinkin!). Kylpemisen jälkeen söimme aamiaista pitkän kaavan mukaan hotellissa, suuntasimme uudelleen ammeeseen ja siitä sitten sporaan ja kohti Sea Lifeä.
Muistan, kuinka itse lapsena – kaukaa kun tultiin – Lintsi ja Sea Life luonnollisesti yhdistettiin samaan vierailupäivään, mutta näin lähellä asuvana olemme aina pitäneet nämä kaksi eri päivien ohjelmistossa, koska molemmissa itsessäänkin on jo niin kauheasti nähtävää.

Sea Lifen jälkeen päätimme ottaa sporan sijasta bussikyydin kohti keskustaan. Reissumme ohjeena toiminut Lasten Helsinki –karttakin muuten suosittelee yhdeksi aktiviteetiksi juuri julkisilla kulkemista. Vaikka ratikat, bussit ja metrot ovatkin tietysti F:lle tuttuja paikkoja, jaksavat ne joka kerta vaan jostain syystä innostaa pientä matkaajaa. Ja voin vaan kuvitella, kuinka mahtava kokemus esimerkiksi spora-ajelu on niille, kenelle tuo kulkupeli on vieraampi. Mahtavia reittejä ovat esimerkiksi Lasten Helsinkin –kartankin mainitsemat raitiovaunut numero 2 ja 3.

Keskustassa F sai tällä kertaa päättää ruokapaikan. Ja yllätys ei ollut kovinkaan suuri, kun marssimme Mount Everestiin sisään. F kun rakastaa nepalilaista ruokaa!
Sellainen reissu meillä tällä kertaa 🙂
Jos nyt haluat kysyä jotain Helsingistä tai siellä matkailusta, kysy pois. Yritän vastata noihin kysymyksiin ja vinkata lisää ensi viikolla!
 
-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X