Kolmistaan

Pillimehu, jota voi hyvällä omatunnolla antaa lapselleen!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

” Raikastamon alussa oli kuusi ystävää, joita yhdisti haave omenatarhasta.
Koska kellään ei kuitenkaan ollut maata, he ostivat vanhan mehuaseman puristuslaitteiston, rekallisen pulloja ja paljon parhaita luomuomenia. He alkoivat puristaa mehua syksyllä 2008 karjalohjalaisen omenatarhan yhteydessä. Paikka nimettiin Raikastamoksi.”

Näihin virkkeisiin törmäsin, kun aloin etsiä ensimmäistä kertaa tietoa netistä pillimehumerkistä, jonka olin bongannut erään facebook-kaverini kuvista. Kaverini oli kuvannut pillimehut lapsiensa kädessä, ja tekstissä luki ”Vihdoinkin pillimehua, jota voi juottaa hyvällä omatunnolla”.

Koska tiesin kaverini olevan todella tarkka ruuan suhteen, oli minun pakko tirkistellä netistä, mitä tämä ihmeellinen mehu, jota myös HÄNEN lapsensa saivat juoda, oli. Ja pian huomasin, että tässä oli kyllä timanttituote ihan varmasti jokaiselle lapsiperheelle.

Kun kirjoitin viime syksynä lapsille suunnatuista elintarvikkeista, peräänkuulutin juuri tämmöisiä Raikastamon kaltaisia tuotteita! Ihmettelin, miksei lapsille tehdä terveellisiä, sokerittomia/vähäsokerisia tuotteita niin, että niiden pakkauksessa ja brändäämisessä on kuitenkin käytetty lasta innostavia värejä ja kuvia. (Koska outoahan on se, että aika usein se kaikkein eniten lapsille suunnattu pakkaus, ei todellakaan ole se lapsiystävällisin koostumukseltaan).

Raikastamon pillimehut vastaavat siis ainakin meidän perheemme tarpeita, koska tähän asti vaihtoehtoja pillimehuosastolla on ollut vain kaksi. Kaksi huonoa. Joko se todella ylisokerinen litku, tai sitten se keinomakeutettu (joka on mielestäni joltain ostin vielä pahempi vaihtoehto kuin oikea sokeri).

Raikaistamon pillimehut ovat kuitenkin poikkeus näistä kahdesta. Ne ovat aito luomuvaihtoehto, jonka kanssa ei tarvitse pelätä sokerihumalaa, mutta ei toisaalta myöskään keinoaineiden joutumista kehoon. Tuotteet kun ovat sokerittomia, eikä niihin ole lisätty myöskään lisäaineita.

Tämä edelle mainittu data ei tietenkään vielä kerro sitä, kuinka tuote vetoaa yleisöönsä, eli lapsiin. Yhden 4,5 –vuotiaan tutkimusotoksella voin sanoa, että vetoaa kyllä. Selvästi normaaleja mehuja happamampi mehu juodaan yhtä kovalla innolla kuin sokerisemmatkin, ja purnukoiden eläimistäkin on keksitty jo monen moista tarinaa. Voi kai siis sanoa, että edellisten havaintojen, sekä euron hintansa ansioista, kyseessä on aikaslailla kaikin puolin kiitettävän arvoinen tuote.

Jos kiinnostuit maistamaan tai maistattamaan Raikastamon mehuja myös siellä ruudun toisella puolella, osallistu arvontaan ja voita laatikollinen kesäjuomaa kotiisi. Kommentoi tähän alle, missä Raikastamo-pillimehussa on sinusta kaunein pakkaus (voit katsoa pakkaukset täältä), ja ole mukana pillimehulaatikollisen arvonnassa. Pillimehubokseja arvotaan kaikkiaan kolme, ja kisa-aikaa on tiistaihin, eli 2.6.2015 asti klo 8.00 asti. Kisa-aikaa jatkettu 4.6.2015 klo 8.00 asti!

Raikasta päivää!

-Karoliina-

Edit: arvonta-aikaa jatkettu.

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X