Kolmistaan

Toivepostaus: Vaatehuoneen muuttaminen makuualkoviksi

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Lupasin teille toukokuun lopussa, että lopettaisin 55 neliötä –postaussarjan meidän alkovin esittelyyn. Tämä huone kun sattui olemaan se, josta usein kysytään, mutta jota en ole teille vielä sen enempää kertoillut. Samalla 55 neliön viimeinen postaus on myös uuden sisustussarjan, Tehoneliöt käyttöön! –sarjan ensimmäinen virallinen osa. Tehoneliöt –sarjan ideasta kerroin teille tarkemmin täällä, ja lyhyesti sitä voi kai kutsua inspiraatiopostaussarjaksi liittyen siihen, ettei asuinneliöitä aina tarvita lisää. Joskus hyvät sisustus- ja säilytysratkaisut, ja uudelle tavalla ajatteleminen riittävät saamaan kodista tilavamman tuntuisen.

Kun kävin ensimmäisen kerran katsomassa nykyistä kotiamme, ihastui siihen aivan heti. Harmituksen tuotti kuitenkin se, että asunnossa oli vain yksi makuuhuone. Huomasin kuitenkin pian näytön jälkeen, että talosta oli myynnissä toinenkin asunto. Ja sen asunnon myynti-ilmoitukseen oli kirjoitettu, että vaatehuoneen voisi muuttaa helposti alkoviksi.

Tuosta ajatuksesta innostuneena päätin pyytää uutta näyttöä unelmakotiimme, ja niinpä vain pian jo olin mittailemassa vaatehuoneen kokoa ja koputtelemassa seiniä, josko eteisen ja vaatehuoneen väliseen seinään voisi rakentaa oviaukon. Onnekseni tuossa väliseinässä ei kulkenut yhtä ainutta sähköjohtoa tai vesiputkea, ja niin kaupat tehtiin pian koputtelukäynnin jälkeen.

Muutos, joka vaatehuoneeseen siis tehtiin, oli seuraavanlainen:

  • Vaatehuoneen hyllyt ja sisusteet poistettiin.
  • Oviaukko puhkaistiin ja koloon tehtiin asianmukaiset listat.
  • Seinät tasoitettiin ja maalattiin (ja koristeltiin kontaktimuovipalloin).
  • Ääni- ja valoeristeeksi teetettiin Eurokankaassa äänieristeverho.
  • Sängynpeitoksi valittiin vetoketjupeitto (tällä hetkellä, uudessa Unikulma-sängyssä, peittona toimii Bedit-merkin kääntöpäiväpeitto, jonka läppäosan toisella puolella on tuo Vallilan ihana Peipponen kuosi, toisella perinteinen yksivärinen valkoinen kangas*).

Jos harkitset vaatehuoneen tai jonkin muun suuren komeron muuttamista alkoviksi, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Varmista, että seinän todella voi puhkaista (ts. se ei ole kantava, tai sen sisällä ei mene tärkeitä johtoja ja putkistoja)
  • Varmista, että huoneessa on riittävä ilmanvaihto. Meidän onneksemme myös vaatehuoneessa oli ilmanvaihtohormi. Se on ehdoton näin pienessä tilassa!
  • Varmista, että pienen huoneen saa tuuletettua. Meidän alkovissahan ei ole ikkunaa, mutta kaksi ovea takaavat sen, että huoneen saa raikkaaksi avaamalla olohuoneen oven tai F:n huoneen ikkunan.

TEHONELIÖVINKKI NUMERO 1 ONKIN: Älä tuijota huoneiden alkuperäiskäyttötarkoituksia, vaan pohdi, voiko tilojen käyttötarkoituksia muuttamalla saada lisää asuintilaa.

-Karoliina-

*saatu

X