Kolmistaan

Wanhan ajan (ja mummon) raparperi-riisipuuro

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Minun mummoni, F:n isomummo (tai wanhamummo, kuten meillä sanotaan), on 98-vuotias. Tämän vuoden puolella mummolleni on tullut ensimmäiset(!) merkit siitä, että asioita unohtuu hänen pääkopastaan. Varsinkin niitä kaikkein uusimpia asioita ja tapahtumia. Vanhoja asioita mummo ei kuitenkaan unohda. Kuten esimerkiksi vanhoja herkkureseptejään. Kun viikonloppuna kävin mummon luona, kysyinkin häneltä, kuinka lapsuuteni herkkuruoka, raparperi-riisipuuro valmistettiinkaan. Mummoni kertoi ohjeen, katkoin äitini raparperipenkistä pääainesosan ja keitin puuron kotona Helsingissä. F:lle puuro ei maistunut, mutta minulle kylläkin. Tuli taas olo, kuin olisi ollut itse lapsi. MUTUTUNTUMAOHJE RAPARPERI-RIISIPUUROON MENEE NÄIN:

  • Keitä pari desiä puuroriisiä kypsäksi vedessä.
  • Keitä raparperikiisseli (5-10 raparperivartta, vähän vettä ja maun mukaan sokeria).
  • Yhdistä kiisseli puuroon, tarkista sokeri (ja suurusta hiukan perunajauhoilla).
  • Tarjoile lämmin puuro kylmän maidon,sokerin ja mansikoiden kanssa.

Mikä on sinun lempparireseptisi raparperista? -Karoliina-

 

Lue myös

X